Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Меню за романтична вечеряВсяка година си приготвяме нещо по-така и си припомняме как точно се случиха нещата и всеки път чувам: Ех, ако бях гледал повече романтични филми, щях да се сетя как да ти подаря годежен пръстен? ! ......
16 Февр.
Бебешко меню Основно + ДесертОсновно ястие - бебешко пюре от картофи, броколи, морков
Картофите, морковът, броколито се варят до готовност. Проверява се с вилица, готово е, когато зеленчуците омекнат.
Изваждат се от тенджерката, пасират се с малко...
09 Май
Рибно барбекю - меню за гостиЦипурата е вкусна риба с нежно бяло месо. Може да се приготви на скара, на фурна, на тиган. Все ще е вкусна. Този път аз избрах да приготвя ципура на барбекю, леко маринована.
Скумрията знаем колко великолепна става приготвена...
06 Август
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Търговци пробутват на клиентите си сирене ментеНекоректни търговци пробутват на клиентите си сирене менте....
05 Дек.
3
Бар напива клиентите си с алкохолни изпаренияБар, който предлага на клиентите си алкохол по един малко по-нестандартен начин, може да се посети в Лондон....
31 Август
Превърнете дома си в Семейна пицария веднъж седмичноЗатова може да проявите малко креативност и да пренесете тази традиция у дома, като създадете своя собствена Семейна пицария.
Започнете от масата....
26 Окт.
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
18 Април
8
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
03 Март
1
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
26 Септ.
1
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
11 Юни
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
08 Февр.
1
Първата роботизирана пицария отвори вратиКлиентите, които искат на място да видят как робот ще им приготви пица, се множат с часове. Като нищо в най-скоро време клиентите ще трябва да си запишат час, за да посетят кухнята на пицарията с персонал от роботи....
12 Юли
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
14 Септ.
1
Украински борш по мой си начин1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода.
2. Половината цвекло, половината морков...
14 Юни
Пълнена патица по моя си рецептаИзмиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките.
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
01 Април
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Учените ще сканират мислите ниАмерикански невролози се опитват да проникнат в съзнанието на хора с помощта на сканиране на мозъка и програми, които разкодират изображения.
Проф....
24 Ноем.
Страхотия! Китайски ресторант сервира на клиентите си човешко месоКитайски ресторант в Италия беше заподозрян в сервирането на човешко месо на клиентите си....
15 Януари
Имунистимулираща напитка с Витамин С и ЙодАнтиоксидантна топла напитка, която ни тонизира с неподозираните си качества и осигурява стабилно здраве и ведрост!
С благодарност към природата, която ни дарява своите дарове!...
30 Март
1