Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Меню за романтична вечеряМеню за романтична вечеря
16 Февр.
Всяка година си приготвяме нещо по-така и си припомняме как точно се случиха нещата и всеки път чувам: Ех, ако бях гледал повече романтични филми, щях да се сетя как да ти подаря годежен пръстен? ! ......
Бебешко меню Основно + ДесертБебешко меню Основно + Десерт
09 Май
Основно ястие - бебешко пюре от картофи, броколи, морков Картофите, морковът, броколито се варят до готовност. Проверява се с вилица, готово е, когато зеленчуците омекнат. Изваждат се от тенджерката, пасират се с малко...
Рибно барбекю - меню за гостиРибно барбекю - меню за гости
06 Август
Ципурата е вкусна риба с нежно бяло месо. Може да се приготви на скара, на фурна, на тиган. Все ще е вкусна. Този път аз избрах да приготвя ципура на барбекю, леко маринована. Скумрията знаем колко великолепна става приготвена...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Търговци пробутват на клиентите си сирене ментеТърговци пробутват на клиентите си сирене менте
05 Дек.
3
Некоректни търговци пробутват на клиентите си сирене менте....
Бар напива клиентите си с алкохолни изпаренияБар напива клиентите си с алкохолни изпарения
31 Август
Бар, който предлага на клиентите си алкохол по един малко по-нестандартен начин, може да се посети в Лондон....
Превърнете дома си в Семейна пицария веднъж седмичноПревърнете дома си в Семейна пицария веднъж седмично
26 Окт.
Затова може да проявите малко креативност и да пренесете тази традиция у дома, като създадете своя собствена Семейна пицария. Започнете от масата....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
18 Април
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
03 Март
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
11 Юни
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
08 Февр.
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Първата роботизирана пицария отвори вратиПървата роботизирана пицария отвори врати
12 Юли
Клиентите, които искат на място да видят как робот ще им приготви пица, се множат с часове. Като нищо в най-скоро време клиентите ще трябва да си запишат час, за да посетят кухнята на пицарията с персонал от роботи....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
14 Юни
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода. 2. Половината цвекло, половината морков...
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
01 Април
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Учените ще сканират мислите ниУчените ще сканират мислите ни
24 Ноем.
Американски невролози се опитват да проникнат в съзнанието на хора с помощта на сканиране на мозъка и програми, които разкодират изображения. Проф....
Страхотия! Китайски ресторант сервира на клиентите си човешко месоСтрахотия! Китайски ресторант сервира на клиентите си човешко месо
15 Януари
Китайски ресторант в Италия беше заподозрян в сервирането на човешко месо на клиентите си....
Имунистимулираща напитка с Витамин С и ЙодИмунистимулираща напитка с Витамин С и Йод
30 Март
1
Антиоксидантна топла напитка, която ни тонизира с неподозираните си качества и осигурява стабилно здраве и ведрост! С благодарност към природата, която ни дарява своите дарове!...