Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Златни и сребърни велекденски яйцаКапваме по 2-3 капки от боята върху всяко от яйцата и натъркваме. Получават се ефектни великденски яйца.
Оставяме ги за малко и повтаряме боядисването на яйцата за по-наситен цвят....
04 Май
Риба на фурна за НикулденПочистената и измита риба се поставя в намазнена тава и отгоре се разпределя сместа. Сложете рибата за Никулден да се пече в умерено загряна фурна до готовност. Поднася се охладена с резени лимон....
05 Дек.
Пълнена риба в тесто за НикулденПълнената риба намазваме с жълтък и печем в предварително загрята фурна на 180 °C за 40 минути или до хубаво зачервяване.
Да ви е сладко с моята рецепта за пълнена риба в тесто за Никулден....
06 Дек.
Раздадоха безплатна риба за НикулденПреди порциите да бъдат дадени на хората, всяка една от тях беше осветена.
Да се раздава риба на Никулден в Свети Йоан Предтеча в квартал "Веселчане" е традиция, като тази година е трета....
06 Дек.
Златка ще става журналисткаЧерната Златка поради засиления интерес към нея вече е известна само като Златка, а русата й адашка – Златка Райкова вече започна да потъва в забрава....
09 Окт.
Златна лютеницаЛютеницата е "златна", защото пропорциите на всички продукти са съгласно серията на Фибоначи и Златното сечение....
23 Септ.
Златна напиткаОбелваме джинджифила, сваряваме го и заедно с киселото мляко, сиропа от агаве и бадемовото мляко го пасираме.
Овкусяваме с подправките, като добавяме и куркумата, която придава златист цвят.
Пълни се в чаши с капаче...
31 Март
1
Само 22 килограма риба е била иззета от БАБХ по НикулденСред най-честите нарушения при продажбата на риба около Никулден е и неправилното ѝ съхранение. Голяма част от търговците не са спазвали температурните условия, заради което са били санкционирани....
11 Дек.
Как да изберем и почистим риба за НикулденСлед това почистването на люспите става лесно, като детска играчка.
Добре е преди почистването на рибата, да натриете ръцете си със сол....
06 Дек.
Златна питка ЦветеСлед като тестото напълни купата, го размесете отново и оформете питката по ваш вкус, може да я направите като на снимката.
Разделете тестото на седем топки, разтеглете и направете възелчета като на снимката....
20 Февр.
4
Желе Златна есенГроздето се претрива през гевгир (без 150 г) прецежда се и сокът се оставя на хладно. Крушите и ябълките се обелват, нарязват се на тънки резенчета и се съединяват с люспите от гроздето.
Всичко се залива с горещата вода...
27 Окт.
Коктейл Златна пянаСоковете се смесват, добавя се индийското орехче, разпределят се в две високи чаши, пълни на една трета с лед, и се украсяват с листенца мента.
Преди да се напълнят с лед, ръбовете на чашите се топват във вода и след...
29 Юли
Златна вегетарианска паеляСложете шафрана в 3-4 с.л. топъл бульон и го оставете за 5 минути. Междувременно загрейте зехтина в голям тиган и запържете лука и чесъна. Добавете двата вида ориз и задушете за 2-3 минути.
Добавете бульона, тиквата и...
18 Юли
Златна зеленчукова паеляЗалейте шафрана с 4 с.л. от горещия зеленчуков бульон. Оставете го да престои така 5 минути.
Междувременно загрейте зехтина в тиган, подходящ за приготвяне на паеля. Сложете вътре нарязания лук и счукания чесън. Запържете...
17 Април
1
Златна содена питкаГотовата златна содена питка се изважда, напръсква се с вода и се покрива с памучна кърпа....
29 Дек.
2
Салата Златна рибкаИмаме прекрасна салата Златна рибка!
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа...
08 Дек.
Погача Златна есенРазгънете отново и запретнете към центъра всяко от ъгълчетата. Ще се получи цвете с 4 листенца.
Със заделената малка топчица процедирайте по същия начин и я поставете в средата на "голямото цвете"....
03 Окт.
Риба по бенгалскиПочистената и измита риба се подсушава и натрива с къри. Загрява се няколко минути в айрана, изважда се и се оставя на топло. В айрана се прибавя лимоновият сок и се вари, докато остане наполовина....
31 Януари
Риба по селскиБобът се накисва предварително във вода да престои.
Рибите се почистват и се режат на две. Нареждат се в тава.
Добавят се нарязаните чушки и моркови - на колелца.
Бобът се изцежда, измива се и се добавя към рибите...
20 Февр.
1
Риба по брюкселскиИзмиваме добре рибата и махаме главите и опашките им.
Потопяваме ги в млякото, а след това в предварително смесените брашно и счукан сухар/галета.
Изпържваме ги в сгорещеното олио, изваждаме ги и нареждаме в тавичка...
09 Февр.
Риба по лозарскиС част от лозовите листа се покрива дъното на тавата, върху тях се слага рибата, залива се с бялото вино, олиото и подправките.
След това рибата се покрива с останалите листа и се пече около 15 минути.
Яйцата, брашното...
15 Януари
Риба по московскиПочистеното от кожата и костите рибно филе се осолява и се поръсва със смлян черен пипер, панира се в брашно и цяло, без да се реже на порции, се запържва леко в сгорещено олио.
Поставя се в тавичка, отстрани се подреждат...
19 Август