Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печен свински джолан с подправкиНамазваме джолана с олио и втриваме в него сместа от предварително разбърканите сухи подправки.
Оставяме да се маринова за 1 час в хладилника.
Прехвърляме месото в глинен гювеч и доливаме чаша вода....
18 Юни
Свински джолан с ароматни подправки на фурнаПоднесете свинския джолан с ароматни подправки на фурна с гарнитура по желание....
21 Окт.
Джолан в МултикукърДжолана го измиваме добре и на места правим разрези, в които поставяме белените скилидки чесън.
Намазваме го от всички страни с подправките, горчицата и меда....
24 Март
Джолан в пликВтриваме подправките в целия джолан и оставяме да поеме за няколко часа.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Сложете джолана в плик, който пробийте на няколко места с игла....
30 Януари
2
Джолан с картофиСмесват се всички подправки. Джоланът се шпикова - т.е. по повърхността му се правят малки прорези с остър нож, в тях се втриват подправките и се слага по парченца морков и чесън....
11 Март
2
Джолан с бираСвинските джолани измийте и подсушете. Всичко подправки сложете в хаванче и ги счукайте.
Сложете джоланите в намазнена тава, в която сте разположили лука на кръгове и накълцания едро праз....
04 Април
1
Джолан с гъбиВадим гъбите и слагаме нарязания на ситно джолан да се изпържи. Заедно с него можем да сложим лук, чушки, моркови, домат. Осоляваме го и го подравяме с черен пипер.
Добавяме и гъбите....
15 Дек.
Джолан с бобСложете боба, заедно с джолана, нарязаната на кубчета сланина, наденицата и ситно нарязаните лук и чесън в дълбоко глинено гърне.
Добавете доматеното пюре, размито в малко вода и ситно нарязания магданоз....
11 Септ.
Телешки Джолан с ДюлиДжоланът се запържват за кратко в маслото и се залива с бульона (водата) и се вари един час. Месото от джолан е по-жилаво и му трябва по-дълга обработка....
28 Юли
Свински джолан с виноВ купичка се слагат зехтинът, лимоновият сок, балсамовият крем, медът и всички подправки, смесват се и се разбъркват добре....
07 Февр.
7
Свински джолан с оризСваряват се джоланите. Изваждат се от бульона и се обезкостяват. Връща се месото обратно.
Слагат се картофите, лукът, след това оризът. След сваряването се слага и чубрицата.
Ястието се сервира горещо....
21 Август
Свински джолан в гювечСлед това го подсушаваме, правим прорези по кожата, посоляваме го и обтриваме с микс от подправки за месо. Оставяме така джолана за няколко часа в хладилника, за да поеме ароматите от подправките....
07 Януари
5
Телешко, джолан и сармичкиЧервения пипер, сол и черен пипер втривам в джолана.
Каймата омесвам с подправките и ориза. Завивам малки сармички. На дъното на гювеч нареждам остатъка от зелето....
12 Март
Телешки джолан с пилафМного вкусен телешки джолан с пилаф!
Предварително сваряваме джолана. Аз лично правя това с помощта на уред за бавно готвене....
13 Януари
Шпикован джолан с картофиЯденето се залива с останалото количество вино и се подправя с ароматните билки. Пече се на умерена фурна още около 50 минути....
12 Ноем.
Джолан с медена маринатаПриготвя се марината от посочените съставки и с нея се намазва джоланът.
Оставя се да престои така 3 часа. След това се поставя в намаслен гювеч, заедно с нарязаните на едро зеленчуци и доматите от консерва....
13 Окт.
Свински джолан с гъбиСложете джолана да се свари напълно, след което го обезкостете и нарежете месото. Нарежете гъбите на филийки и лука на полумесеци....
24 Май
2
Свински джолан в гювечОтгоре сложете джолана. Полейте с мазнина и поръсете с кимион.
Затворете джолана в гювеч с капак и го сложете най-долу във фурната. Печете на 160 градуса максимум три часа....
08 Януари