Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печен свински джолан с подправкиПечен свински джолан с подправки
18 Юни
Намазваме джолана с олио и втриваме в него сместа от предварително разбърканите сухи подправки. Оставяме да се маринова за 1 час в хладилника. Прехвърляме месото в глинен гювеч и доливаме чаша вода....
Свински джолан с подправки на фурнаСвински джолан с подправки на фурна
14 Ноем.
2
Свинският джолан с подправки на фурна е готов....
Свински джолан с ароматни подправки на фурнаСвински джолан с ароматни подправки на фурна
21 Окт.
Поднесете свинския джолан с ароматни подправки на фурна с гарнитура по желание....
Джолан в патладжанДжолан в патладжан
13 Юни
Джоланът в патладжан е много вкусно ястие....
Джолан в МултикукърДжолан в Мултикукър
24 Март
Джолана го измиваме добре и на места правим разрези, в които поставяме белените скилидки чесън. Намазваме го от всички страни с подправките, горчицата и меда....
Джолан в пликДжолан в плик
30 Януари
2
Втриваме подправките в целия джолан и оставяме да поеме за няколко часа. Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете джолана в плик, който пробийте на няколко места с игла....
Джолан с картофиДжолан с картофи
11 Март
2
Смесват се всички подправки. Джоланът се шпикова - т.е. по повърхността му се правят малки прорези с остър нож, в тях се втриват подправките и се слага по парченца морков и чесън....
Джолан в гювечДжолан в гювеч
27 Април
Джоланът в гювеч е много вкусен....
Джолан с бираДжолан с бира
04 Април
1
Свинските джолани измийте и подсушете. Всичко подправки сложете в хаванче и ги счукайте. Сложете джоланите в намазнена тава, в която сте разположили лука на кръгове и накълцания едро праз....
Джолан с гъбиДжолан с гъби
15 Дек.
Вадим гъбите и слагаме нарязания на ситно джолан да се изпържи. Заедно с него можем да сложим лук, чушки, моркови, домат. Осоляваме го и го подравяме с черен пипер. Добавяме и гъбите....
Джолан с бобДжолан с боб
11 Септ.
Сложете боба, заедно с джолана, нарязаната на кубчета сланина, наденицата и ситно нарязаните лук и чесън в дълбоко глинено гърне. Добавете доматеното пюре, размито в малко вода и ситно нарязания магданоз....
Телешки джолан в сосТелешки джолан в сос
11 Дек.
2
Телешкият джолан в сос е много вкусен....
Телешки Джолан с ДюлиТелешки Джолан с Дюли
28 Юли
Джоланът се запържват за кратко в маслото и се залива с бульона (водата) и се вари един час. Месото от джолан е по-жилаво и му трябва по-дълга обработка....
Свински джолан с виноСвински джолан с вино
07 Февр.
7
В купичка се слагат зехтинът, лимоновият сок, балсамовият крем, медът и всички подправки, смесват се и се разбъркват добре....
Свински джолан с оризСвински джолан с ориз
21 Август
Сваряват се джоланите. Изваждат се от бульона и се обезкостяват. Връща се месото обратно. Слагат се картофите, лукът, след това оризът. След сваряването се слага и чубрицата. Ястието се сервира горещо....
Свински джолан в гювечСвински джолан в гювеч
07 Януари
5
След това го подсушаваме, правим прорези по кожата, посоляваме го и обтриваме с микс от подправки за месо. Оставяме така джолана за няколко часа в хладилника, за да поеме ароматите от подправките....
Свински джолан с бираСвински джолан с бира
24 Дек.
Свинският джолан с бира е много вкусен....
Телешко, джолан и сармичкиТелешко, джолан и сармички
12 Март
Червения пипер, сол и черен пипер втривам в джолана. Каймата омесвам с подправките и ориза. Завивам малки сармички. На дъното на гювеч нареждам остатъка от зелето....
Свински джолан в гърнеСвински джолан в гърне
23 Април
3
Свинският джолан в гърне е готов....
Телешки джолан с пилафТелешки джолан с пилаф
13 Януари
Много вкусен телешки джолан с пилаф! Предварително сваряваме джолана. Аз лично правя това с помощта на уред за бавно готвене....
Свински джолан с чесънСвински джолан с чесън
01 Август
Свинският джолан с чесън е готов....
Шпикован джолан с картофиШпикован джолан с картофи
12 Ноем.
Яденето се залива с останалото количество вино и се подправя с ароматните билки. Пече се на умерена фурна още около 50 минути....
Джолан с медена маринатаДжолан с медена марината
13 Окт.
Приготвя се марината от посочените съставки и с нея се намазва джоланът. Оставя се да престои така 3 часа. След това се поставя в намаслен гювеч, заедно с нарязаните на едро зеленчуци и доматите от консерва....
Свински джолан с гъбиСвински джолан с гъби
24 Май
2
Сложете джолана да се свари напълно, след което го обезкостете и нарежете месото. Нарежете гъбите на филийки и лука на полумесеци....
Свински джолан в гювечСвински джолан в гювеч
08 Януари
Отгоре сложете джолана. Полейте с мазнина и поръсете с кимион. Затворете джолана в гювеч с капак и го сложете най-долу във фурната. Печете на 160 градуса максимум три часа....