Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашна наденица за сушенеСвинското трябва да е 50% плешка, 50% гърди, а телешкото - да е без жили и ципи.
Каймата се омесва много добре. Хубаво е да престои на хладно 10-12 часа.
Пълнят се червата, като се дупчат с игла.
Правят се на подкови...
27 Август
Домашна наденица с варени картофиМесото се смила на машинка и се омесва със всички подправки.
Престоява така 2-3 дни, като се обърква, и когато узрее, се пълни в черва....
23 Май
1
Домашна наденица от прясно свинскоНарежете на едро осмянката и месото и сланината от главата и ги разбъркайте със солта, чубрицата, лютивия червен пипер и счукания чесън.
Напълнете подготвените свински черва с получената смес и ги варете около час, като...
17 Септ.
Домашна наденицаСмелете двата вида свинско 2 пъти и към него добавете изпържения ситно нарязан лук и подправки на вкус.
Залейте с чашата бульон и добавете смлени люти чушки. Хубаво объркайте и оставете за 1 нощ да престои....
23 Окт.
1
Майсторска домашна наденицаВсичко това се прехвърля в голям съд, прибавят се смлените подправки (черен пипер, чубрица, кимион, чили и сол) и се меси продължително време.
Оставя се каймата да престои няколко часа и пак се премесва....
10 Януари
3
Прясна домашна наденицаПрибавяме подправки и разбъркваме добре, за да се овкуси.
Пълним сместа в добре измитите черва и съхраняваме за кратко време.
Консумираме на скара, фурна или в ястия....
19 Април
Печена домашна наденицаПоставяме в тавичка и печем нашата домашна наденица за 30-35 минути при 180 градуса, като по средата на печенето обръщаме.
Сервираме със салата според сезона....
09 Дек.
Гювечета с домашна наденицаНарязват се картофите и се объркват с подправките. Нарязват се надениците.
Сиренето и кашкавалът се разделят на по пет части и започваме да пълним гювечетата като слагаме ред картофи ред наденичка....
11 Януари
Картофена яхния с домашна наденицаДобавяме и домашната наденица, която сме нарязали на парчета и отделно на всяко парче сме направили прорези.
Доливаме още гореща вода, прибавяме чубрицата и задушаваме за около 20-30 мин. на бавен огън под капак....
07 Дек.
Домашна дивечова наденицаПървите 10 дена е добре да разточвате домашната дивечова наденица всеки ден....
24 Януари
Домашна кълцана наденицаВ подходящ съд се нарязват на дребно парчета месо и с черния пипер, солта, чубрицата и сухата люта чушка се разбъркват добре.
Празът се нарязва на ситно и той също се прибавя към сместа за наденицата....
23 Ноем.
Домашна македонска наденицаВръзваме получените наденици и ги сушим до готовност на проветливо място, окачени и най-добре покрити с вестник....
02 Май
Наденица с пеперонатаВърнете наденицата, разбъркайте хубаво и гответе още 2 -3 мин.
Наденицата с пепероната е готова....
05 Юни
Наденица с карантииСлед като извадите наденицата, я пресовайте между 2 дъски с тежест. След това я окачете да съхне на проветриво и сухо място....
09 Дек.
Наденица с лещаЛещата се сварява, отцежда се в гевгир, подправя се със сол и оцет и се сипва в широка чиния.
Парчетата наденица се запържват в тиган и се изваждат. Сланината се нарязва ситно и се стопява в тигана....
16 Февр.
Наденица в гювечеНарежете наденицата на парчета и ги разпределете в гювечетата. Във всяко сложете равни части нарязани чушки, по един нарязан домат, по половин нарязан морков и поръсете с подправките на вкус....
20 Ноем.
1
Наденица в гювечеНарежете наденицата на парчета и ги разпределете в гювечетата. Във всяко сложете равни части нарязани чушки, по един нарязан домат, по половин нарязан морков и поръсете с подправките на вкус....
20 Ноем.
1
Домашна наденица със сланина и празПриготвените наденици се прекат в съд, намазан със сланина.
Домашните наденици се поднасят топли с гарнитура от пържени картофи.
Домашната наденица със сланина и праз е много сполучлива....
12 Дек.
4
Яхния с праз и домашна наденицаОставяме на страна да къкри и след като е почти готово, добавяме и нарязана на парчета домашна наденица.
Варим до пълната готовност на яхнията....
29 Ноем.
Домашна сурова телешка наденицаНо технологията за приготвяме на наденица в домашни условия е една и съща - самата кайма трябва да се меси продължително време, за да се получи емулсия от компонентите – мазнина, течност, белтъчини, подправки....
14 Март