Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подходящи подправки за скумрияПодходящи подправки за скумрия
15 Окт.
Подправките, подходящи за задушена скумрия Задушената скумрия поема соковете и ароматите на зеленчуците, с които се готви....
Подходящи маринати за вкусно чевермеПодходящи маринати за вкусно чеверме
29 Март
Друга подходяща марината за крехко агнешко е от оцет, бахар и магданоз. Месото престоява 2 часа в тази марината....
Скумрия с патладжаниСкумрия с патладжани
19 Август
Слага се капакът и скумрията с патладжани се слага да се пече. Накрая се пече около 20 минути без капак, за да се сгъсти....
Скумрия в ПликСкумрия в Плик
08 Март
Обезкостете изпечените скумрии. Прехвърлете рибните филета в подходящи чинии за сервиране и гарнирайте със задушените зеленчуци. Украсете по ваш вкус с резени лимон и стръкчета копър....
Скумрия в гювечСкумрия в гювеч
23 Януари
Запържваме 1 голяма или 2 по-малки глави кромид лук, 1 голям или 2 по-малки моркова, нарязани на шайби. Добавяме 1 буркан домати или домашен паприкаш (вместо паприкаш може да се изпекат 2 червени чушки). След като уврат...
Скумрия с празСкумрия с праз
12 Януари
Почистваме рибата и я осоляваме. Нареждаме я в намаслен йенски съд. Добавяме лука и праза и дръжките от копъра. Залива със смес от 2 с.л. лимон и олио. Добавя се 100 мл вода и сухият босилек. Ястието се пече около...
Скумрия в беконСкумрия в бекон
16 Май
Подберете по-дребни риби. Почистете ги, подсушете ги и ги осолете отвън и отвътре. Завийте всяка риба с по 2 резена бекон, поставете върху алуминиево фолио и залейте с олио и бяло вино. Завийте добре и печете 15 минути...
Скумрия с оризСкумрия с ориз
21 Дек.
Почистете скумрията, като за ястието използвайте само филета без кожа. Загрейте мазнина в дълбок съд, запържете накълцания лук и бекон. Щом придобият лек загар, добавете ориза също да се запържи....
Скумрия с лукСкумрия с лук
19 Май
2
Скумрията се почиства от люспите и вътрешностите, маха се черната люспичка. Маха се главата, измива се добре и се нарязва на парчета с дебелина около 1.5 см. Вари се в малко вода около 10 мин....
Скумрия в пергаментСкумрия в пергамент
30 Април
Смесваме част от маслото с магданоза, нарязаните каперси, настърганата лимонова кора, черен пипер и напълваме почистените скумрии....
Скумрия в солСкумрия в сол
01 Май
Почистете скумрията от вътрешностите, измийте и подсушете с хартия. Разбийте белтъците и добавете половината сол. Разстелете я на дъното на тава и отгоре поставете двете риби....
Скумрия с копърСкумрия с копър
30 Май
Прибавя се скумрията, похлупва се и се държи още 4 мин. при 600 Вт. Оставя се да престои 3 мин. Гарнира се с листенца от копър и се поднася със зелева салата....
Скумрия с винегретСкумрия с винегрет
27 Март
Нарежете филетата скумрия и ги поръсете с дресинга. Декорирайте с нарязаните домати и поръсете с копър....
Скумрия в макарониСкумрия в макарони
28 Юни
Филето от скумрия се нарязва на парчета и се овкусява със сол и лимонов сок. Макароните се сваряват във вряща подсолена вода до готовност, след което се прецеждат....
Скумрия с плънкаСкумрия с плънка
04 Януари
Загряваме олиото и изпържваме рулата от скумрия, като преди това ги потапяме последователно в брашно и разбит белтък. Поднасяме ястието Скумрия с плънка със свежа салата по избор....
Скумрия в пергаментСкумрия в пергамент
30 Април
Смесваме част от маслото с магданоза, нарязаните каперси, настърганата лимонова кора, черен пипер и напълваме почистените скумрии....
Скумрия с оризСкумрия с ориз
21 Дек.
Почистете скумрията, като за ястието използвайте само филета без кожа. Загрейте мазнина в дълбок съд, запържете накълцания лук и бекон. Щом придобият лек загар, добавете ориза също да се запържи....
Скумрия в жълт сосСкумрия в жълт сос
10 Дек.
Скумрията в жълт сос е готова....
Печена скумрия с картофиПечена скумрия с картофи
03 Юли
Печена скумрия с картофи е готова....
Печена скумрия с ябълкиПечена скумрия с ябълки
22 Септ.
Отделете рибните филета, обелете кожата, почистете костите и сервирайте печената скумрия върху гарнитурата от лук и ябълка. Сервирайте с резенчета лимон....
Скумрия в зелева чорбаСкумрия в зелева чорба
06 Септ.
Изчиствате скумриите от главите и вътрешностите (гледайте да са едри по 700-750 г). Изчистените риби се заливат с зелева чорба в плакет, така че да се покрият, и се оставят за 15-20 часа. След това се оставят да се...
Скумрия с ананасова глазураСкумрия с ананасова глазура
22 Дек.
Запечете, докато скумрията придобие кафяво-златист цвят. Пригответе глазурата: В тиган сипете течните съставки, захарта и джинджифила. На ниска температура оставете да поизври. Трябва да бълбука....
Дунавска скумрия с доматиДунавска скумрия с домати
16 Дек.
Дунавската скумрия с домати е много вкусна....
Печена скумрия с оризПечена скумрия с ориз
08 Февр.
Изчистваме, измиваме и нарязваме на шайби рибата. Подправяме с подправка за риба и слагаме в тава. Сваряваме ориза. В тиган задушаваме лука и доматите добавяме ориза и оставаме да къкри 5 минути. Добавяме всички подправки...
Скумрия в Конвекторна фурнаСкумрия в Конвекторна фурна
14 Април
В йенска тавичка се слагат течните съставки на маринатата и се разбъркват. Порциите риба се осоляват, поръсват се с черен пипер нареждат се в тавичката и се поливат с лимоновия сок. Покриват се с фолио и се оставят...