Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Коктейл Това ли е всичко?Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
30 Окт.
Полезен тараторНакиснете слънчогледа за 4-5 часа във вода и изплакнете добре. Смелете в кухненски робот с приблизително същото количество чиста вода, докато се получи гладна смес.
Пригответе всички останали продукти за класически таратор...
20 Февр.
1
Полезен сладоледОбелваме бананите и авокадото. Поставяме ги в блендер.
Добавяме и ядките и пасираме.
Прибираме във фризера за 4-5 часа, като по желание от време на време разбъркваме за по-гладка консистенция....
09 Юли
Полезно ли е едамаме и защо да го ядем?- Зелената соя е полезна при отслабване, заради малкото количество калории в своя състав. Едамамето е идеалният здравословен продукт, тъй като е богат на протеини и беден на мазнини....
11 Юли
Полезен ябълков сладкишГотовият полезен ябълков сладкиш, оставете да изстине и нарежете на парченца. По желание поръсете плодовия сладкиш с малко пудра захар или намажете с мед.
Страхотен е! Да ви е сладко!...
25 Окт.
3
Полезен пролетен бургерВажното е да не прегорят бързо и да останат сурови в средата и за целта пускам котлона на средна степен и пека поне по 5 минути от всяка страна....
04 Май
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеСлагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана.
В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
25 Февр.
Калоричен ли е качамакът?В някои краища на България се запържва свинска мас, добавят се черен пипер, сирене или джумерки към качамака. Ако е сладък качамак, се залива с петмез или сок от захарна тръстика....
01 Август
Полезно ли е да готвим с говежда лой?Ако сте се сдобили с говежда лой и се чудите дали е полезно да готвите с нея, нека разясним.
Говеждата лой е твърда мазнина, която е добита от подкожната тъкан на крави и бикове....
01 Дек.
Полезен спанак с оризЗа да бъде сочно ястието, ползвам пропорция 1:5 /ориз: вода/
Намалих степента на котлона на 3 от 6 степени на моята печка, сложих капака, оставяйки го леко открехнат, и готвих до омекване на ориза и поемане на течността...
29 Март
Полезен чийзкейк с тикваАко го разделим на 8 парчета можем спокойно да си хапнем 1 парче за следобедна закуска....
13 Ноем.
Полезен чай от куркумаДругата част от чая го изпиваме вечер преди да си легнем.
За добър резултат пийте така приготвения чай сутрин и вечер в продължение на 1 седмица!...
11 Април
Как да замразим нахутРазпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника.
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСлед 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Полезен ли е локумътСъвременните изследвания показват, че той е не само вкусен, но и полезен продукт....
01 Март
2
Полезен ли е патладжанътПатладжаните са полезни при камъни в бъбреците и подагра.
Патладжаните съдържат никотинова киселина в дози, безопасни за здравето....
20 Януари
Полезен ли е кашкавалът?За да разберем полезен ли е кашкавалът или не, то трябва да се запознаем както с неговите качества, така и с начина му на производство, дори ценовата стойност....
10 Юли
2
Полезен чай от горска ягодаЧаят от горска ягода може да се приема като профилактично средство, като можете да обогатите вкуса, прибавяйки към отварата и изсушени ягодови плодчета.
Тогава напитката е много ароматна....
21 Януари
Полезен бананов кекс с кашуТози полезен бананов кекс с кашу е готов след придобиването на лек златист загар....
05 Май
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1