Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пъдпъдъци в гювечПъдпъдъците са цели, но пречупени през гръбначето за лесно изпържване. Мариноваме пъдпъдъците със смес от олио, вино, дафинов лист, млян черен пипер - престояват една нощ....
28 Януари
Пъдпъдъци с мандариниВ дълбока тава наредете пъдпъдъците, полейте ги със сметановия сос с копър и печете 30 минути под фолио.
Отстранете фолиото и печете още 25 минути....
28 Май
Яйцата полезни ли са за мен?Мит: Яйцата ни правят дебели.
Истина: Яйцата са чудесна храна за загуба на тегло
Може да сте чували, че яденето на яйца ще ви направи дебели, тъй като 60% от калориите на яйцата идват от мазнини....
21 Юли
Пъдпъдъци по ловджийскиПоръсете с нарязан на ситно магданоз и сервирайте пъдпъдъците по ловджийски с гарнитура по избор....
07 Януари
Пъдпъдъци по бургундскиПъдпъдъците се почистват.
Лимонът се изстисква и сокът се смесва със солта и черния пипер. С тази смес се натриват пъдпъдъците отвътре и отвън. Във всеки пъдпъдък се слага по малко от запържените печурки....
10 Май
Пъдпъдъци на скараПърво се приготвя марината за пъдпъдъчи. За целта се смесват нарязаните на ситно чесън, лук, мащерка, зехтин и черен пипер....
30 Май
Печени пъдпъдъци с трюфелиТрюфелите се нарязват на ситно и се смесват с босилека, дроба и галетата и с тази плънка се пълнят пъдпъдъците.
Всеки пъдпъдък се зашива и се пече на 200 градуса до златисто....
25 Юли
Пъдпъдъци с чеснов сосВ бульона се слагат почистените пъдпъдъци и се варят 20 минути.
Чесънът се пресова и се смесва с майонезата. Пъдпъдъците се вадят от бульона и се режат на парчета. Сервират се със соса и със зеленчуците....
23 Юни
Пъдпъдъци в гъбени гнездаПредварително се загрява фурната до 230 градуса. Затоплят се зехтинът и маслото във фурната. Във всяка птица се слага по един стрък мащерка и 2 бр. дафинови листа.
Гъбите се редят в огнеупорен съд. Птиците и гъбите се...
13 Март
Пъдпъдъци с шампанско по френскиОт пъдпъдъците се изрязват бутчетата и филетата и се натриват със сол. Останалата част от пъдпъдъците може да се използва за приготвянето на бульон.
Лукът се реже на ситно, гъбите се режат на тънки филийки....
06 Септ.
Пъдпъдъци в сос от ромПъдпъдъците се вадят от тавата, а сосът от печенето се разрежда с бульона и се вари 5 минути на бавен огън. Пъдпъците се сервират, полети със соса....
15 Юни
Печени пъдпъдъци с цитрусов кремПъдпъдъците се сервират, като върху всяко парче се слага по едно парченце замразен крем....
16 Юни
Задушени пъдпъдъци с бяло виноПъдпъдъците се измиват и се нареждат в голяма тенджера. Виното се смесва с олиото и оцета.
Пъдпъдъците се заливат с тази смес. Поръсват се със сол и черен пипер....
29 Януари
Полезни ли са яйцата за сваляне на килограмиПротеин
Яйцата са източник на пълноценен протеин, който съдържа всички осем незаменими аминокиселини....
22 Август
Пълнени пъдпъдъци с картофи на фурнаРазбъркват се и отново се слагат пъдпъдъците.
Пълнените пъдпъдъци с картофи се връщат се във фурната до готовност на месото и картофите....
21 Окт.
Пълнени пъдпъдъци с наденица и мащеркаПъдпъдъците се измиват и се сваряват до омекване на месото. Оставят се да се отцедят....
29 Януари
Пъдпъдъци в гювеч с картофи и гъбиПечете пъдпъдъците в гювеч с картофи и гъби около 1 1/2 часа.
Готовите печени пъдпъдъци поръсете със свеж магданоз.
Приятен апетит!...
21 Окт.
Пъдпъдъци в гювеч с бекон и лукПъдпъдъците в гювеч с бекон и лук са готови.
Източник: Petya Stoycheva от Кулинарна мрежа...
25 Април
Печени пъдпъдъци на шиш по ловджийскиПочистените пъдпъдъци се намазват отвън и отвътре с кравето масло, смесено със сол и черен пипер, увиват се във филийка от сланината и 2 лозови листа, завързват се с конец и се набождат на шиша, който след това се закрепва...
24 Януари
Пъдпъдъчи яйцаЯйцата от пъдпъдък са с много малки размери – между 10-12 г.
Макар и много полезни и вкусни, яйцата от пъдпъдък не са от най-масовите храни....
03 Февр.
2
Окрошка с пъдпъдък и телешкоСмесете настъргания хрян, горчицата, захарта, солта, добавете стритите жълтъци и част от кваса и разбъркайте.
Сварете или запържете птичето и телешкото месо и го нарежете на дребно.
Добавете към него наситнените белтъци...
30 Септ.