Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни съвети при приготвянето на рибаПолезни съвети при приготвянето на риба
16 Юли
А ето и някои важни иполезни при готвенето на риба: - Пържената риба е особено вкусна, когато преди пърженето се потопи в прясно мляко, а след това в брашно и тогава се пържи в силно сгорещено олио....
За начинаещи: Полезни съвети при готвенеЗа начинаещи: Полезни съвети при готвене
22 Март
След това важно уточнение можем да преминем към конкретните ни съвети за готвене за начинаещи, с които се надяваме да сме ви от полза. Захващайте се с готвене само когато имате настроение за подобна дейност....
Заготовка за готвене на ядене в бурканиЗаготовка за готвене на ядене в буркани
01 Септ.
Взимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
Съвети при готвене на млечни продуктиСъвети при готвене на млечни продукти
06 Август
Това бяха някои полезни съвети за готвене на млечни продукти. Всички те могат да са ви от голяма помощ....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Полезни съвети при печене на тестени изделияПолезни съвети при печене на тестени изделия
01 Март
Това се дължи не само на липса на опит, но и на неспазване на ценни съвети. Кулинарните специалисти препоръчват винаги да се спазват някои важни съвети при печене на тестени изделия....
Съвети за готвене на параСъвети за готвене на пара
30 Януари
Готвенето на пара е подходящо за хората, които ценят здравословното хранене. При някои заболявания – например гастрит, язва и други стомашни болести – готвенето на пара е много полезно....
Съвети за готвене на патицаСъвети за готвене на патица
04 Ноем.
1
Преди да започнете да я готвите много старателно трябва да я измиете с вода – отвътре и отвън; 2....
Съвети при готвене на бамяСъвети при готвене на бамя
25 Юни
Ако вашата бамя е съхранявана в хладилника, преди да започнете да готвите я извадете и я оставете да се стопли до стайна температура....
Съвети за готвене на патладжаниСъвети за готвене на патладжани
12 Май
1
Независимо как ще го приготвяте - дали ще го добавяте в гювеч, или ще го пържите, задължително е да го отцедите преди да сте започнали същинското готвене....
Полезни алтернативи на мазнините за готвенеПолезни алтернативи на мазнините за готвене
02 Август
Въпреки, че рядко се сещаме, на пазара има разнообразие от мазнини за готвене извън слънчогледовото олио и зехтина. В текста се описани едни от най-полезните заместители на познатите ни мазнини. Фъстъчено олио....
Съвети за приготвяне на рибаСъвети за приготвяне на риба
16 Май
За да има изпечената риба невероятен аромат, а вкусовите й качества да се подобрят, можете да се възползвате от някои кулинарни хитринки. Преди да изпечете рибата, покрийте я с резенчета лимон или портокал и добавете...
Съвети за приготвянето на рибаСъвети за приготвянето на риба
17 Юли
Ако нямате уред за готвене на пара, можете да използвате за целта дълбока тенджера, гевгир и фолио. Налейте около пет сантиметра вода в долната част на уреда за готвене на пара или в тенджерата....
Съвети при готвене на бял амурСъвети при готвене на бял амур
27 Април
Вече знаете някои съвети при готвене на бял амур и може да изпробвате вкусната риба, приготвяйки: - стек от бял амур; - паниран бял амур; - бял амур със сос....
Полезни ореховкиПолезни ореховки
08 Март
1
С влажни ръце оформете ореховките - с големина на орех, и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене. Изпечете полезните ореховки до златисто в загрята на 150 градуса фурна....
Домати за готвенеДомати за готвене
10 Окт.
Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан пресен магданоз. Сместа се разбърква, разпределя по буркани и стерилизира за около 30 минути....
Полезни магически съветиПолезни магически съвети
27 Ноем.
3
Парата, която излиза от купата, е полезна за лицето, а рефлекторните зони върху дланите на ръцете, които се докосват до топлата купа, предават енергия на органите....
Съвети при готвене без мазнинаСъвети при готвене без мазнина
15 Март
1
Ако все пак обичате мазнината за готвене, то поне залагайте на зехтин....
Съвети за готвене със солСъвети за готвене със сол
28 Март
Така че, или трябва да солите месото известно време преди готвене или непосредствено преди готвене. Колко сол? Ако една рецепта просто заявява "сол на вкус", може да се чудите какво е идеалното количество....
Съвети при готвене в мултикукърСъвети при готвене в мултикукър
03 Февр.
Можете да ускорите готвенето на сочни зеленчуци като тиквички и лук, като отваряте капака на уреда. По този начин тяхната течност се изпарява по-бързо и времето за готвене се съкращава....
Съвети при избора на съдове за готвенеСъвети при избора на съдове за готвене
16 Май
3
Храната запазва естествения си аромат, а керамичното покритие запечатва всички полезни свойства и витамини вътре в ястието. Керамичните съдове се почистват лесно, устойчиви са на одрасквания и ерозия....
Съвети за почистване и готвене на охлювиСъвети за почистване и готвене на охлюви
22 Май
4
Охлювите са деликатес по цял свят. Подготовката преди да са готови за консумация отнема доста време, но крайният резултат е чудесен. Тези мекотели не се хранят с всичко – ядат само определен вид трева. Събират се след...
Полезни плодови бонбониПолезни плодови бонбони
16 Юли
Бананът се реже на кръгчета. Всичко се пасира и се добавя половината какао. Правят се топчета и всяко се овалва в какао кокосови стърготини....
Полезни кокосови бомбичкиПолезни кокосови бомбички
08 Февр.
Оформете малки топчета с помощта на лъжичка. Оваляйте получените бонбони в останалия кокос и ги върнете на хладно за няколко часа....
Полезни пълнени ябълкиПолезни пълнени ябълки
12 Дек.
Режи се горната част на ябълките и се дълбаят отвътре. В купа се смесват съставките и с лъжица се пълнят ябълките. Пекът се 20 минути....