Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим рибена костКак да си направим рибена кост
20 Март
С помощта на гребен отделете един кичур в горната средна част на главата ви. След това отделете тънък кичур от лявата страна и го преплетете със средния....
Свински пържоли без костСвински пържоли без кост
27 Май
Вратните пържоли се нарязват от цяло парче свински врат без кост, за да се нареждат с дебелина 1 см. Измиват се много добре. Червения и черния пипер се разбъркват с олиото. Прибавят се ракията, виното, бирата и чубрицата...
Майсторски свински гърди с костМайсторски свински гърди с кост
22 Май
Свински гърди с кост в компанията на задушени в масло гъби печурки и картофи соте! Свинските гърди съм мариновала в смес от билки, олио, сол, черен пипер, престояват така минимум час в хладилника. След изпекох цялото...
Печена говежда пържола с костПечена говежда пържола с кост
19 Август
Оставете месото на стайна температура за около 60 минути. Запалете скарата и сложете пържолите да се печат за около 8 минути от едната страна на най-ниското равнище. Обърнете ги, поръсете ги обилно със сол върху опечената...
Счупване на петна костСчупване на петна кост
24 Юни
Човешкото ходило е съставено от 26 на брой кости, които са свързани помежду си в сложен комплекс. Поради значително по-голямата функционална натовареност, костите на ходилото са по-масивни от тези на ръката. Счупване...
Счупване на бедрената костСчупване на бедрената кост
10 Юли
Фрактурата/счупването на бедрената кост е резултат от тежки травматични въздействия, които са свързани с различни травми. Силата, която предизвиква счупването на бедрената кост действа по директен или индиректен начин....
Зарастване на счупена костЗарастване на счупена кост
07 Май
3
Зарастването на счупена кост е бавен и продължителен процес. Първите няколко дни след травмата кръвоизливът се разнася от организма. Едва след осмия ден започва обграждане на счупената кост от съединителна тъкан. Тя обаче...
Вратни пържоли без кост в зехтинВратни пържоли без кост в зехтин
15 Окт.
Начукваме хубаво пържолите от двете страни. Слагаме зехтина с розмарина да загрее на котлона. След 5 минути слагаме пържолите. След първото обръщане слагаме пикантината от едната страна, след второто обръщане - и...
Телешки гърди с кост в гърнеТелешки гърди с кост в гърне
16 Септ.
Телешките гърди се нарязват на порции, подправят се с черен пипер и сол, оставят се за около 15-20 минути. След това се запържват в загрято олио за кратко. Месото се прехвърля в глинено гърне. Прибавя се чесънът, картофите...
Свински врат без кост на фурнаСвински врат без кост на фурна
03 Май
Всяко парче месо се поръсва със сол и черен пипер и се нарежда в тавичка. Загрява се олио и задушаваме ситно нарязан лук, настърган морков и гъби. Разбърква се, поръсваме сол, риган, мащерка и чубрица. Сипва се бялото...
Свински гърди без кост с картофиСвински гърди без кост с картофи
25 Ноем.
За тези свински гърди без кост с картофи месото се измива и отцежда от водата. Поставят се в тавичка. Сухите съставки се смесват и гърдите се посоляват. Поливат се с разтопеното краве масло. Картофите се обелват...
Вратни пържоли с кост на фурнаВратни пържоли с кост на фурна
27 Януари
В удобна тава наредете свинските вратни пържоли. Смесете съставките и полейте върху тях. Завийте с фолио и оставете за три часа в хладилник. След това извадете и оставете за половин час на стайна температура. Печете...
Свински врат с кост на фурнаСвински врат с кост на фурна
24 Ноем.
Измийте и подсушете пържолите. Натъркайте ги с кафявата захар, зехтин, щипка сол и останалите посочени подправки. Сложете свинските пържоли в купа и ги залейте с лимоновия сок и бирата. Покрийте с фолио за свежо съхранение...
Свински гърди без кост на фурнаСвински гърди без кост на фурна
18 Август
Вземаме тавичка, намазваме дъното с мъничко мазнина. Свинските гърди нарязваме по дължина, като намазваме с червен пипер и соев сос. Подреждаме ги в тавичката. Поръсваме черен пипер и чубрица ги заливаме с бирата....
Рибена супичкаРибена супичка
30 Юли
При сервиране подправяме рибената чорба с дресинга. Рибената супичка е готова....
Рибена чорбаРибена чорба
16 Май
13
В тенджера слагам почистената и измита скумрия (без главата), даф. листа и черен пипер на зърна, сол и доста вода - около 4 л. (желателно е да не се долива вода повече по време на готвенето). Варя за 15 мин. Изваждам...
Рибена питаРибена пита
06 Дек.
Маята се разбърква в хладка вода с захарта и се оставя да шупне за 10 минути. Сипва се в брашното и с останалите продукти се замесва средно меко тесто. Оставя се на топло да втаса за 30 минути. Отделя се топче тесто за...
Рибена разядкаРибена разядка
05 Дек.
В купа намачкваме сварените и обелени картофи, прибавяме рибата. Добавяме и размекнатото масло и наситнените краставички и разбъркваме всичко много добре с вилица, като го намачкваме. Сервираме разядката поръсена с...
Рибена яхнияРибена яхния
07 Ноем.
1
По желание може накрая да сгъстите рибената яхния с 1 пълна чаена лъжичка нишесте, размито в малко вода. Добавете накрая девесила и снемете от котлона. Поднесете с резенче лимон....
Рибена супаРибена супа
19 Май
1
Рибата се нарязва на порции и се маринова в лимоновия сок и сол. Лукът се задушава в олиото и се оцветява с доматеното пюре. Задушава се още 5 мин. прибавят се нарязаните домати, гъбите и дафинов лист. Залива се с врелия...
Рибена пачаРибена пача
10 Дек.
Сервирайте рибената пача със соса от хрян и квас....
Рибена плакияРибена плакия
12 Окт.
Загрейте олиото и запържете нарязания на филии лук. Овкусете със сол и черен пипер. Когато лукът омекне, добавете пресования чесън, дафиновия лист и доматената салца, размита с малко студена вота. Задушавайте продуктите...
Рибена мусакаРибена мусака
08 Януари
Запечената рибена мусака се залива със смес от разбити яйца и мляко и се доизпича за още 15 минути....
Рибена чорбаРибена чорба
14 Август
1
Поднесете рибената чорба с прясно изцеден лимонов сок....
Рибена супаРибена супа
19 Май
1
Рибата се нарязва на порции и се маринова в лимоновия сок и сол. Лукът се задушава в олиото и се оцветява с доматеното пюре. Задушава се още 5 мин. прибавят се нарязаните домати, гъбите и дафинов лист. Залива се с врелия...