Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основни правила при приготвянето на кремовеС течение на времето не само че променят формата си, но и вкусовите си качества;
- Вероятно най-важното правило при приготвянето на кремове, независимо какви продукти попадат в тях е, че всички съставки трябва да са...
26 Март
Основни правила за приготвянето на вариваЗа техните ползи се е говорило вече много, но ако искаме да извлечем всички ценни техни качества е добре да усвоим и някои основни правила при приготвянето им....
10 Март
2
Основни правила при приготвянето на месоЗа да постигнете вкуса на гореописаните меса, трябва да се научите как да си ги приготвяте, защото много често се допускат грешки именно при приготвянето на месото....
28 Февр.
2
Основни правила при приготвянето на сладкишиПриготвянето на тези изкушения изглежда лесно и приятно занимание. Това е така, само ако се следват основните правила за приготвянето на пухкав сладкиш или козунак....
16 Януари
3
Важни правила при приготвянето на птициВ България най-често приготвяните месни ястия са от свинско и от пилешко месо....
28 Ноем.
Изкуството за приготвянето на перфектния червен чайКласическият начин за приготвяне на повечето чайове, сред които е червеният, е да се слага по 1 ч. л. чай за всяка чаша и 1 за каната....
23 Март
1
Правила за приготвянето на най-добрите болетаАко не разполагате с такава, можете да използвате и стъклена;
- Обикновено се прави разграничение между сезонните болета, като топлите се поднасят зимно време, а студените когато навън вече е топло;
- При приготвянето...
17 Дек.
Правила за приготвяне на перфектни буритосКакто и сами виждате приготвянето на бурито не е сложно и винаги дава поле за експерименти. Препоръчваме ви да изпробвате още:
- мексиканско бурито;
- вегетарианско бурито....
22 Април
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропПриготвянето на сиропа се прави непосредствено след измиването на плодовете, защото по-нежни плодове като малини или ягоди например много бързо ще пуснат сока си;
- Ако приготвяте сироп по горещ начин, обикновено на...
17 Юли
Правила при приготвяне на диетични зеленчукови супиИ все пак, независимо дали е януари или юли месец, има някои основни правила при приготвянето им, ако искате супите да са и диетични....
26 Януари
Златни правила за приготвяне на турско кафеПреди да пристъпим към златните правила за приготвяне на турско кафе, трябва да наблегнем на необходимите съдове и прибори, които са необходими....
27 Април
2
Важни правила при приготвяне на домашен конфитюрПри приготвянето на конфитюр от кайсии, ягоди и вишна количеството на захарта не трябва да е прекалено много....
19 Май
Златни правила за приготвянето на пухкав и бухнал кексЗа да се справят дори начинаещите, които правят първите си стъпки в сладкарството, сме подготвили тази статия със златни правила за приготвянето на пухкав и бухнал кекс.
1....
29 Март
1
Правила при приготвянето на бебешка и детска храна вкъщиВ тези случаи обаче е от изключително значение спазването на някой основни хигиенни правила по време на самото приготвяне....
29 Март
Чай за изгаряне на мазнинитеУспех на тези, който ще пробват чая за изгаряне на мазнините....
19 Март
4
Чай за почистване на черватаСвалете тенджерата от огъня, прецедете и след като леко се охлади, добавете мед на вкус.
Пийте от чая за почистване на червата през деня за почистване на червата, за намаляване на подуването и облекчаване на запека....
07 Юли
Билкови компреси - основни правила за приготвянеЗа приготвянето на този тип билкови компреси компреси се прилагат отвари със стайна или много студена температура. Като правило, те трябва да се използват само за няколко минути....
28 Май
Кулинарни грешки и правила при приготвянето на бульони и супиКогато не се знаят или не се спазят няколко прости правила за застройването ѝ.
Най-важното е чорбата да се застройва само с жълтък. Жълтъкът не се пресича от горещата течност; пресича се белтъкът....
07 Юни
Правила при приготвянето на сурови натурални плодови и зеленчукови соковеВ приготвянето на домашните плодови и зеленчукови напитки няма абсолютно нищо сложно особено при приготвянето на напитки от сурови плодове....
28 Май
Правила при приготвянето на козунаци от тефтерите на баба и мамаБих искала да посоча основните правила за направата на козунаци....
21 Април
Полезни съвети при приготвянето на рибаРибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм.
Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
16 Юли
Чай от Глог - билката на сърцетоЦелебните свойства на глога са върху сърдечно-съдовата система. Глогът е богат и на антиоксиданти, витамин С, каротин, танини, флавоноиди и др. полезни елементи.
Нормализира нивата на холестерола в кръвта....
25 Март
Диуретичен чай от листа на касисПийте тези 500 милилитра на няколко приема през деня, преди хранене.
Рецептата за диуретичен чай от листа на касис е от книгата “Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине", колектив, 2005....
04 Февр.
Чай срещу възпаление на отделителните органиСлед като изстине чаят се изпива за едно денонощие - на три пъти.
Чаят пие при бактериални инфекции на отделителните пътища....
02 Януари
Правилата на правилно тичанеЗа да бъдат оптимални тези ползи обаче, трябва да знаем основните правила при тичане. То изисква техника различна от тази при ходене....
14 Ноем.