Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хапвайте грис за повече селенЗатова, ако всекидневно хапвате порция или две грис под формата на солени ястия, сладкиши или просто каша – може да смятате, че сте си набавили така необходимия микроелемент....
18 Юни
Фасул в бурканиИзмийте добре зеления фасул в няколко води и го нарежете при нужда.
Залейте го с кипнала вода, похлупете и оставете така за около 40 минути.
Отцедете го от водата....
04 Март
Фасул в таваПредварително накиснете фасула за 1 ден и го сварете до омекване. Прецедете го.
Започнете да редите в подмазнена тава филии лук, пласт фасул. Завършете с лук....
16 Ноем.
За красива кожа – хапвайте повече морковиАко тялото ви изпитва недостиг от витамин А, най-добрият начин, по който да си набавите необходимата доза, е редовната консумация на морковен сок. Той се счита за най-големият източник на ценната субстанция, наричана още...
04 Окт.
1
Зелен фасул в сосПочиствам зеления фасул и отрязвам крайчетата на шушулките. Прибавям и него.
Оставям яхнията да къкри 20-30 минути, докато доматеният сос се сгъсти, а фасулът поеме ароматите.
Зеленият фасул в сос е готов....
01 Май
Зелен фасул с яйцаФасулът се отцежда.
Яйцето се сварява, обелва се и се нарязва на дребни кубчета. Прибавя се към фасула. Сместа се полива със запърженото масло и се поръсва с дребно нарязания магданоз....
28 Окт.
2
Зрял фасул с беконРазредете запръжката с отварата от фасула, кипнете и варете около 10 минути.
Залейте с нея сварения фасул, посолете и прехвърлете в дълбока тавичка.
Наредете отгоре тънки резени бекон и целите люти чушлета....
02 Юни
1
Зрял фасул с булгурЗагрейте маслото и запържете ситно нарязания праз до омекване. Добавете моркова и чушките, нарязани на кубчета и пържете до омекването на зеленчуците, като при нужда може да добавите малко вода.
Залейте с около 300 мл...
17 Март
Зелен фасул с тикваФасулът се почиства и измива, начупва се на парчета, залива се с топла вода и се вари до полуомекване.
Тиквата се обелва, нарязва се на филийки и се прибавя към фасула....
25 Ноем.
Зелен фасул с доматиЗагрейте маслото в тенджера, добавете доматите, фасула и подправките.
Сложете капак и задушете за 15 минути. Сервирайте като гарнитура към ястие по избор....
19 Юли
Зелен фасул с морковиИзмийте и нарежете фасула и морковите. Бланширайте ги в маринатата за около 15 минути.
Отцедете зеленчуците, наредете в бурканите, като слагате равномерно чесън и копър....
04 Окт.
Зелен фасул с маслоКогато фасулът е готов, се слагат маслото и магданозът.
Зеленият фасул с масло е готов....
26 Август
1
Зелен фасул в сачПърво, попарваме за 5-10 мин фасула. В това време в купа нарязваме един домат, чесъна, копъра, моркова на дребно, лука и магданоза и пасираме с малко вода....
29 Юли
Стар фасул с елдаСварява се фасулът. Осолява се към края на варенето. Тогава се добавя елдата и картофът, нарязан на малки парчета.
След като се сварят трите
продукта, следва запържването.
В тиган се изпържва лукът....
30 Дек.
Зрял фасул в гювечеСварете фасула във вода. Изчистете и нарежете праза и го запържете в 5-6 с.л. олио. Овкусете го със сол и черен пипер. Разпределете в гювечета половината зрял фасул, а отгоре разпределете праза....
02 Април
Зрял фасул с каймаОбелвате лука и чесъна и ги нарязвате на ситно. Почиствате чушката и я нарязвате на тънки ивички. В дълбок тиган сгорещявате олиото и запържвате лука и чесъна.
Прибавяте каймата и пържите 10 минути на умерен огън, като...
02 Дек.
Зелен фасул с лукСлагат се зеленият фасул и нарязан ситно пресен магданоз.
Разбъркваме и оставяме да ври докато се сгъсти. Поднасяме с кисело мляко, смесено с пасиран чесън.
Зеленият фасул с лук е много вкусен....
31 Юли
2
Зрял фасул с тикваЗаливате фасула със студена вода и варите 30 минути. След това добавяте част от мазнината и част от нарязания лук.
След като фасулът поомекне, добавете и обелената и нарязана на филии тиква....
14 Окт.
Зрял фасул с гъбиИзмиваме боба и го накисваме в студена вода за няколко часа или за 1 нощ. Преди готвене отцеждаме от водата и отново измиваме. Поставяме в тенджера, наливаме вода и слагаме на котлона да се вари, като прибавяме щипка захар...
02 Ноем.
Зелен фасул с тиквичкаЗеленчуците се измиват и се нарязват на кубчета. В тенджера се слага маслото и в него се задушават лукът и останалите зеленчуци.
Сипва се гореща вода или бульон, осолява се се оставя да къкри около 30 мин.
Накрая се...
21 Юни