Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашен кефирПриготвяне на домашен кефир
27 Ноем.
Това са тънкостите в приготвянето на домашен кефир....
Домашен бабекДомашен бабек
29 Дек.
1
Поставяме домашния бабек в саламурата за 3 дни. След това го окачваме на проветриво и сухо място да се суши. Домашният бабек е готов след около 3 месеца, зависи от времето....
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
Винаги купувам от магазина ГХИ, въпреки че във фризера ми задължително има 500 г поне домашно краве масло. На скоро обаче моя колежка каза, че сама си го прави и с нейни напътствия направих и аз в кукъра - Philips....
Картофи с бабек на фурнаКартофи с бабек на фурна
19 Септ.
2
Картофите се обелват и нарязват на филийки, след което се сваряват, но не напълно. Бабекът се нарязва на ситно. В намазнена тавичка се нареждат 1/3 от картофите и се поръсват с червен пипер....
Картофи с бабек на фурнаКартофи с бабек на фурна
19 Септ.
2
Картофите се обелват и нарязват на филийки, след което се сваряват, но не напълно. Бабекът се нарязва на ситно. В намазнена тавичка се нареждат 1/3 от картофите и се поръсват с червен пипер....
Апетитни картофи с бабек на фурнаАпетитни картофи с бабек на фурна
07 Май
Сварете и нарежете картофите на филийки. В маслото задушете ситно нарязания лук, след което прибавете брашното и нарязания на парченца бабек. Залейте с 2 ч.ч. топла вода и кипнете сместа....
Бабек по банскиБабек по бански
23 Окт.
Оставете за 1 месец така и обръщайте от време на време. След това изплакнете със студена вода, поръсете с дървена пепел и окачете на проветриво място. След май месец дръжте бабека по бански в дървена пепел....
Бабек по велинградскиБабек по велинградски
04 Юни
Сложете парчетата бабек да престоят 2-3 дни в кацата при сланината, след което ги закачете на хладно място....
Домашен родопски бабекДомашен родопски бабек
11 Юни
1
Измийте добре стомаха, напълнете го със овкусеното свинско месо, завържете отворите му и поставете готовия бабек в саламура за сланина за 2-3 дни, след което го окачете на високо и проветриво място....
Картофи с бабек и кисело млякоКартофи с бабек и кисело мляко
20 Ноем.
Внимателно се обелват и се нарязват на филии. Бабекът се нарязва на ситно. В предварително намазнена тава се подреждат 1/3 от картофите. Поръсват се с черен пипер и половината от бабека....
БабекБабек
22 Окт.
3
Напълненото шкембе се зашива и се окачва на проветриво място да съхне. Поднася се студено или пържено с яйца....
БабекБабек
22 Окт.
3
Напълненото шкембе се зашива и се окачва на проветриво място да съхне. Поднася се студено или пържено с яйца....
Приготвяне на домашни бонбониПриготвяне на домашни бонбони
24 Април
Приготвени по този начин, бонбоните могат да се съхраняват до 2 дни, но ако искате да ги запазите за по-дълго, първо ги потопете в течен шоколад и след това в какао на прах....
Приготвяне на домашни пастетиПриготвяне на домашни пастети
23 Април
1
Всичко можем да си приготвим в домашни условия – пастети също. Те могат да бъдат месни, зеленчукови, а защо не и рибни....
Приготвяне на домашни колбасиПриготвяне на домашни колбаси
14 Февр.
Ето няколко рецепти за домашни колбаси: Домашен колбас от свински врат Необходими продукти: 1 кг....
Съвети за приготвяне на домашен сладоледСъвети за приготвяне на домашен сладолед
03 Септ.
При приготвянето на домашен сладолед трябва да се следват някои основни правила....
Добруджански БабекДобруджански Бабек
26 Юни
Сушим 1 месец на проветриво място. Бабекът е готов за консумация след 2-3 месеца...
Асеновградски БабекАсеновградски Бабек
25 Юли
С помощта на месомелачка, към която прикрепяме фунийка, пълним смляното месо в обвивка. Завързваме краищата, така че да не влиза въздух, и готовият бабек поставяме на леко проветриво място на сянка....
Дряновски бабекДряновски бабек
22 Окт.
След това го провесете на проветриво място да се суши. Така приготвения Дряновски бабек е готов след 3-4 месеца....
Цалапишки бабекЦалапишки бабек
20 Февр.
12
Поставете бабека 5-6 дни над огнище, за да се опушва. След това го окачете да съхне на сухо и проветриво място. Бабекът трябва да е готов за консумация след 3-4 месеца....
Елховски бабекЕлховски бабек
05 Март
Месото и сланината нарежете на парчета и смелете на най-едрата решетка на месомелачката. Праза нарежете на много ситно. Сипете каймата в голямо корито и сипете от всички изброени подправки....
Приготвяне на домашни бебешки пюретаПриготвяне на домашни бебешки пюрета
10 Август
3
Когато решите да приготвяте домашни пюрета за вашето бебе, имайте в предвид, че е добре в храната на бебето да се въвеждат нови плодове и зеленчуци, 2-3 пъти в месеца....
Приготвяне на домашни плодови сиропиПриготвяне на домашни плодови сиропи
17 Май
1
И като говорим за дом и домашна кухня, не бива да забравяме, че не само храната може да бъде приготвена в домашни условия....
Приготвяне на домашни точени кориПриготвяне на домашни точени кори
23 Януари
3
Домашно приготвените кори са винаги за предпочитане от готовите, закупени от магазин. Истина е, че отнемат доста време, за да се приготвят, но определено си заслужава....
Важни правила при приготвяне на домашен конфитюрВажни правила при приготвяне на домашен конфитюр
19 Май
Приготвен в домашни условия пък, е още по вкусен. Но трябва да се обърне внимание на някои тънкости при приготвянето му. Плодовете трябва да са пресни и свежи. Не трябва да са дори и мъничко развалени....