Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Суджук на фурнаСуджук на фурна
03 Април
Поставяме суджука в съд и изсипваме бирата, държим, докато кипне. Изваждаме го и нарязваме на парчета....
Печен суджук на гребенПечен суджук на гребен
23 Ноем.
Пресните подкови със суджук внимателно разточваме с точилката без натискаме прекалено, за да не се скъса обвивката. След това с остър нож нарязваме през около два сантиметра, без да се реже напълно....
Печен суджук на фурнаПечен суджук на фурна
26 Окт.
Суровите суджуци се освобождават от канапа /в случай че има такъв/. Слагат се в съвсем оскъдно намазнена тава и се напръскват леко с вода....
Картофи със суджук на фурнаКартофи със суджук на фурна
02 Април
2
Добавете ги към картофите и суджука и разбъркайте добре с нарязаните домати. Поръсете с всички подправки, долейте бирата и 1 ч.ч. вода....
Печен домашен суджук на грилПечен домашен суджук на грил
01 Ноем.
2
Направете хоризонтални разрези на суджука, без да стигате до края. Изпечете го за кратко на грила от двете страни. Поднесете с подходяща гарнитура и чаша червено вино. Печеният домашен суджук на грил е готов....
СуджукСуджук
24 Февр.
От скоро съществува и традицията в Горна Оряховица да се провежда и празник на Горнооряховския суджук, който събира майстори на мезето и любители-консуматори....
Суджук от дивечСуджук от дивеч
06 Март
5
Отделяйте отделните суджуци чрез усукване на червото. Сложете ги върху кухненския плот и ги притиснете с нещо тежко. Трябва да престоят с тежестта 2 дни, след което се окачват на проветриво място....
Суджук по селскиСуджук по селски
29 Март
8
С конец завържете краищата на суджуците и ги провиснете да се сушат на хладно и проветриво място. Валират се с точилка през 1-2 дена. Суджукът по селски трябва да е готов след 24 до 48 дни....
Свински суджук с чесънСвински суджук с чесън
11 Дек.
Приготвяме си суджука, като накълцваме на дребно свинското месо, а твърдата сланина, нарязваме на малки кубчета. Поставяме готовата смес в съд и прибавяме солта, черния пипер, селитрата и счукания чесън....
Класически домашен суджук с кимионКласически домашен суджук с кимион
28 Дек.
1
Оставяме суджука на сухо и проветриво място да съхнат. През 3-4 дни се разточват, за да станат плоски. Класическият домашен суджук с кимион е готов....
Спагети със суджук и зеленчуциСпагети със суджук и зеленчуци
03 Юли
Спагети със суджук и зеленчуци - непретенциозни, но много вкусни....
Свински суджук с прясно зелеСвински суджук с прясно зеле
05 Дек.
Сушат се на проветриво място две седмици. След като поизсъхнат, се пушат 5-6 дни на 25 градуса в домашна сушилня....
Домашен суджук с пушен пиперДомашен суджук с пушен пипер
03 Февр.
Тази рецепта за домашен суджук с аромат на пушен пипер е едно страхотно мезе за вино и ракия....
Суджук с боб в гювечеСуджук с боб в гювече
29 Февр.
6
На дъното на гювечетата слагаме по 2 филийки пушена сланина и разпределяме фасулената смес от горе. Подреждаме суджука ветрилообразно. Слагаме в студена фурна на 200 градуса за един час....
Домашен суджук с овче месоДомашен суджук с овче месо
24 Дек.
Окачваме суджуците и оставяме да съхнат на сухо, студено и проветриво, подобно на другите сушени меса. Домашен суджук с овче месо сервираме с домашно вино. Наздраве!...
Картофи със суджук в гърнеКартофи със суджук в гърне
16 Март
Суджука също нарежете едро и го добавете в гърнето. Посолете всичко и поръсете с черен и червен пипер. Залейте всичко с винено-доматената смес. Сложете да се пече с капака на 250 градуса около 1 час....
Суджук от магарешко месоСуджук от магарешко месо
06 Март
Когато се прави суджук от магарешко месо, то трябва да има и част сланина, тъй като самото месо е много сухо. Сланината, която трябва да сложим към месото, е 300-400 грама на килограм магарешко....
Суджук от конско месоСуджук от конско месо
07 Януари
2
Завържете краищата на отделните суджуци, като първо завържете с връвта единия край, след това със същата връв другия край и подгънете във формата на подкова. Закачете суджуците да съхнат....
Ловджийски суджук от КлисураЛовджийски суджук от Клисура
07 Март
Сместа се омесва добре и се разстила на пласт, дебел 10 см. Оставя се да престои на хладно място 10-12 часа. След това с нея се пълнят червата, като се усукват през 10-15 см....
Домашен суджук с ориз и месо на фурнаДомашен суджук с ориз и месо на фурна
28 Януари
Интересното при това ястие е, че оризът изчезва в крайния резултат и сякаш ядете по-мек и лек суджук, понеже оризът е поел мазнината на месото....
Суджук на тиган със салата от булгурСуджук на тиган със салата от булгур
22 Септ.
Добавя се олио, ябълков оцет и сол на вкус. Разбърква се и сервираме салата с нарязана на кръгчета суджук. Лесна и вкусна вечеря!...
Домашен суджук по рецепта на Бон АпетиДомашен суджук по рецепта на Бон Апети
23 Януари
Оформяме суджуци, които слагаме да съхнат на хладно и проветриво място – поне 3 седмици. Вкусен домашен суджук - идеално мезе за червено вино!...
Празена яхния със суджук в мултикукърПразена яхния със суджук в мултикукър
28 Ноем.
Когато свърши времето за готвене, сервираме празената яхния със суджук в мултикукър, докато е още топло ястието....
Суджук с гъби и бял сосСуджук с гъби и бял сос
24 Окт.
Прибавете брашното към суджука и разбъркайте, да не останат бучки. Оставете на котлона, докато се сгъсти. Вкусната манджа е идеална възможност да използвате останал по-стар суджук....
Домашен суджук с 2 вида месоДомашен суджук с 2 вида месо
10 Март
Ако е като подкова, се мачка всеки ден, слага се да съхне на проветриво място за 2-3 седмици, след това е готово за ядене. Домашният суджук с 2 вида месо е готов....