Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Проволоне с песто россо на фурнаПроволоне с песто россо на фурна
25 Януари
1
Проволоне с песто россо на фурна - уникално печено сирене, което може да превърне всеки ден в празник! Добър апетит!...
Проволоне в кори за баницаПроволоне в кори за баница
12 Януари
Разстелете корите за баница и ги срежете на две. Намажете една половинка със зехтин, поръсете с риган и в нея завийте първия кръг Проволоне....
Проволоне на фурна с чери доматки и пестоПроволоне на фурна с чери доматки и песто
25 Ноем.
Нарежете Проволонето на плочки с дебелина около 1 см и форма според съда, в който ще печете. Аз използвах две индивидуални кръгли глинени съдчета....
Хрупкави банички с Проволоне и чери доматиХрупкави банички с Проволоне и чери домати
09 Дек.
Хрупкавите банички с Проволоне и чери домати са готови....
Сирене Провалоне с доматен сосСирене Провалоне с доматен сос
26 Август
Консумираме сирене Провалоне с доматен сос, докато е още топло, с препечена филийка или брускета или италиански хляб....
ПроволонеПроволоне
30 Май
Видове Проволоне Съществуват три вида Проволоне – натурално, пикантно и сладко. Пикантното Проволоне има много остър вкус, а процесът на зреенето му отнема най-малко четири месеца....
Фокача ПроволонеФокача Проволоне
05 Юли
2
Поднесете леко топла, за да е меко и разтегливо Проволонето във вътрешността на фокачата. Фокачата Проволоне е готова....
Кулинарна употреба на ПроволонеКулинарна употреба на Проволоне
16 Дек.
Съществуват два вида от това сирене – Проволоне долче, което е по-сладко, и Проволоне пиканте, което е с наситен аромат и вкус....
Традиционна италианска фокача с проволонеТрадиционна италианска фокача с проволоне
09 Август
Разделете го след това на две равни части - разточете едната на тънка кора с дървена точилка и разпределете отгоре парченца сирене проволоне. Поръсете и с риган....
Производство на рокфорПроизводство на рокфор
04 Юли
При производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко. Началото на производството е като при всяко друго сирене....
Производство на пармезанПроизводство на пармезан
10 Май
Оказва се, че пармезанът всъщност е най-известното сирене в света – производството му много внимателно се контролира от Консорциума на производителите на сиренето Parmigiano reggiano....
Производство на горгонзолаПроизводство на горгонзола
28 Ноем.
1
Производството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
Вкусни рецепти с ПроволонеВкусни рецепти с Проволоне
13 Февр.
Проволоне е вкусно, изпечено на скара. С Проволоне се приготвя вкусна лазаня....
Производство на сирене КачокавалоПроизводство на сирене Качокавало
25 Август
Тези два вида сирене се приготвят по различен начин и изглеждат различно, но при производството им има моменти, които си приличат....
Храни за производство на албуминХрани за производство на албумин
14 Юни
Албуминът е най-разпространеният протеин в кръвта, заемащ около 60 процента от нея. Изработва се от клетките на черния дроб, наречени хепатоцити, но може да се набави и от храната. Този протеин е важен за регулиране...
С какво вино да поднесем ПроволонеС какво вино да поднесем Проволоне
01 Януари
Основните видове сирене Проволоне са два – Проволоне долче, което е с по-сладък вкус, и Проволоне пиканте, което е с по-наситен и остър вкус и аромат....
Специфики и производство на тъмната бираСпецифики и производство на тъмната бира
12 Март
Както знаете, това са едни от основните продукти за производство на бира. Има ли някаква разлика в производството на тъмната бира от това на светлата и ако има - каква е тя?...
Производство и съхранение на червен пиперПроизводство и съхранение на червен пипер
18 Ноем.
Суровината за производство на подправки е сушеният пипер. Натрошен на малки късчета счукан пипер може да се купи или саморъчно да се направи в домашното хаванче....
Какво значи досъдебно производство?Какво значи досъдебно производство?
29 Дек.
Досъдебното производство е една от двете фази на наказателния процес в България. От самото му име може да се тълкува, че той е първоначалният етап на производството, образувано до финалното явяване в съда....
България е трета по производство на медБългария е трета по производство на мед
23 Юни
Председателят на Сдружение биологично пчеларство – Петко Симеонов, съобщи, че България е заелата третото престижно място по производство на пчелен мед в Европа....
Ракията - кратка история и начин на производствоРакията - кратка история и начин на производство
20 Септ.
Исторически факти сочат, че производството на ракия е започнало още през четиринадесети век. Пристигнала е у нас от арабския свят през земите на османската империя....
Кулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатинКулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатин
05 Май
Именно при производството на сребърния бромид се използва желатин. Желатинът се използва и в козметичната индустрия, особено в производството на продукти за грижа за косата....
Кафява захар - характеристики и производствоКафява захар - характеристики и производство
27 Май
Кафявият продукт запазва полезните си вещества поради особеностите на производството. Тръстикова кафява захар Тази захар се произвежда от сок от тръстика....
Любопопитно: Начин на производство и кратка история на маслотоЛюбопопитно: Начин на производство и кратка история на маслото
26 Август
Грапавите кристали на мазнината увреждат мембраните на капчиците по време на разбиването, с което ускоряват процеса на производство....
Храни, които стимулират производството на колагенХрани, които стимулират производството на колаген
13 Май
След 25-годишна възраст кожата започва постепенно за губи от своята еластичност и се отпуска, а след 30-35 /или по-рано/ се забелязват и първите бръчки. Причината за това се нарича колаген. Колагенът е протеин, с помощта...