Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Протеинови палачинки с пшеничен зародишПротеиновите палачинки с пшеничен зародиш са готови....
10 Юли
Здравословни палачинки с пшеничен зародишПрибавяме пшеничните и овесените ядки, пшеничения зародиш.
Оставяме за 5 минути да омекнат ядките.
Добавяме брашното и разбъркваме добре до получаването на смес, гъста като боза....
26 Май
Соленки с тиквичка и пшеничен зародишБрашното и пшеничния зародиш слагах на око, докато се получи гъсто тесто....
11 Ноем.
Хумус с орехи, слънчоглед и пшеничен зародишРецепта за изключително полезен Хумус с орехи, слънчоглед и пшеничен зародиш, който се приготвя много бързо и лесно.
Предварително накисваме измитите слънчогледови ядки в изворна вода за не по-малко от половин час....
15 Март
Овесени ядки с пшеничен зародиш и плодовеСлед като са си изпили водичката, добавяме към тях кафявата тръстикова захар, нарязаните на фини парченца - банан и ябълки, пшеничен зародиш и канела....
01 Дек.
Непознатото масло от пшеничен зародишМалцина хора знаят и са използвали маслото от пшеничен зародиш. Използва се най-често в студената кухня и придава пикантност на ястията.
Маслото от пшеничен зародиш е много скъпо масло....
25 Юни
Приложение и свойства на маслото от пшеничен зародишПолзи на маслото от пшеничен зародиш
Омега-3, Омега-6 и Омега-9 киселините, съдържащи се в маслото от пшеничен зародиш, имат благоприятен ефект върху работата на сърдечно-съдовата, храносмилателната, нервната, ендокринната...
05 Ноем.
Йогалатес - същност и ползиПолзите от йогалатес
Релаксация
Идвайки от концепцията за йога, практикуването на йогалатес е чудесен начин да се отпуснете и да намалите стреса, по този начин позволявате на тялото си да релаксира изцяло....
23 Окт.
Пектин - същност и ползиПектинът е структурен полизахарид, или по-просто казано спада към групата на разтворимите хранителни влакнини. Има способността да образува високовискозни разтвори и свързва жлъчните киселини в червата. Използван е най-често...
08 Януари
Олигоелементи - същност и ползиОлигоелементите са жизненоважни за организма на всеки човек. Представляват минерални вещества (химични елементи), които се съдържат в организма в много малки количества, но участват в голяма част от биологичните функции....
28 Август
Проантоцианидин - същност и ползиТова вещество има и много други ползи и предимства в сравнение с други познати ни антиоксиданти....
20 Март
Арарут - същност и ползиТази култура е сравнително непозната в България, но в другите части на света са добре запознати с нейната същност и многобройни ползи.
Основните приложения на арарута са във фармацевтиката и в кулинарията....
15 Юни
Водородна вода - същност, ползиВсе по-популярна в световен мащаб става водородната вода. Научните изследвания показват, че тя е силен антиоксидант и намалява умората в мускулите. Нейната ефективност в хидратацията на клетките и естествената детоксикация...
16 Окт.
Биофлавоноиди - същност и ползиЗа да се насладите на всички ползи на биофлавоноиди, то наблягайте на храни, в които се съдържат. Това са на първо място цитрусовите плодове. Богати на флавони са портокалите, грейпфрутите и лимоните....
21 Дек.
Баене - същност и ползиБаенето спада към традиционната българска магия и лечебни обреди. Смятано от някои за суеверие и „бабини деветини”, баенето има огромна сила и до ден днешен е широко разпространено по нашите земи.
Баенето е едно от...
04 Юли
2
Куркумин - същност и ползиКуркумин се нарича активното вещество, което се намира в характерната за индийската кухня подправка, известна като куркума.
Куркумата е основен продукт в създаването на подправката къри, която се състои от няколко...
03 Ноем.
Пшеничен хлябПресейте брашното и добавете солта и маята.
Долейте 300 мл топла вода заедно със зехтина и меда. Постепенно замесете гладко и хомогенно тесто.
Прехвърлете готовото тесто в намазнена тавичка, направете с пръст отгоре...
22 Февр.
Пшеничен грисПолзи за тялото от консумацията на пшеничен грис
Пшеничният грис има способност да се абсорбира добре в тялото и да го насити с хранителни вещества, а има и приятен и лек вкус, поради което се използва често в кулинарията...
20 Окт.
Устойчиво нишесте - същност, консумация, ползиЩом чуят думата нишесте, повечето хора си правят асоциация с различни сладки изкушения, паста и други не толкова полезни храни, най-вече за тяхното тегло. Необходимо е да разберете обаче, че има различно между обикновеното...
28 Февр.
Осъзнато хранене - същност, ползи, принципиКакви са ползите от осъзнатото хранене?
Осъзнатото хранене е метод, който подобрява цялостното здраве....
07 Окт.
Цитрулин - същност, ползи и приемЦитрулинът е аминокиселина, която се произвежда естествено в тялото, а за първи път е открита в динята.
Тази аминокиселина играе важна роля в урейния цикъл, който помага на тялото ви да се освободи от вредните съединения...
18 Юли
Тиквено олио - същност и ползиПродуктът има неизброими ползи за здравето и намира приложения в много аспекти.
Същност и получаване на тиквено масло
Тиквеното масло се получава в резултат на студено пресоване на самките на плода....
29 Окт.
Псилиум - същност и здравословни ползиПсилиум всъщност представлява разновидност на живовляк (индийски бял живовляк), който е познат в цяла Европа, Северна и Южна Америка, както и в Азия. Този бял живовляк е толкова популярен, защото съдържа голямо количество...
23 Януари
Органичните киселини - същност и ползиКиселините, както и всички химични съединения, се класифицират като органични или неорганични. Органичните киселини са животински и растителни. В допълнение към водорода, органичните киселини винаги съдържат кислород, въглерод...
26 Дек.
Кислородно лечение - същност и ползиКислородното лечение се провежда с кислородна вода. Смята се, че тя е универсално лечение за всички болести. Нейната простота и достъпност обаче карат фармацевти и лекари да крият истината за нея.
Главните функции на кислородната...
15 Ноем.