Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Протеинови палачинки с пшеничен зародишПротеинови палачинки с пшеничен зародиш
10 Юли
Протеиновите палачинки с пшеничен зародиш са готови....
Здравословни палачинки с пшеничен зародишЗдравословни палачинки с пшеничен зародиш
26 Май
Прибавяме пшеничните и овесените ядки, пшеничения зародиш. Оставяме за 5 минути да омекнат ядките. Добавяме брашното и разбъркваме добре до получаването на смес, гъста като боза....
Соленки с тиквичка и пшеничен зародишСоленки с тиквичка и пшеничен зародиш
11 Ноем.
Брашното и пшеничния зародиш слагах на око, докато се получи гъсто тесто....
Хумус с орехи, слънчоглед и пшеничен зародишХумус с орехи, слънчоглед и пшеничен зародиш
15 Март
Рецепта за изключително полезен Хумус с орехи, слънчоглед и пшеничен зародиш, който се приготвя много бързо и лесно. Предварително накисваме измитите слънчогледови ядки в изворна вода за не по-малко от половин час....
Овесени ядки с пшеничен зародиш и плодовеОвесени ядки с пшеничен зародиш и плодове
01 Дек.
След като са си изпили водичката, добавяме към тях кафявата тръстикова захар, нарязаните на фини парченца - банан и ябълки, пшеничен зародиш и канела....
Непознатото масло от пшеничен зародишНепознатото масло от пшеничен зародиш
25 Юни
Малцина хора знаят и са използвали маслото от пшеничен зародиш. Използва се най-често в студената кухня и придава пикантност на ястията. Маслото от пшеничен зародиш е много скъпо масло....
Приложение и свойства на маслото от пшеничен зародишПриложение и свойства на маслото от пшеничен зародиш
05 Ноем.
Ползи на маслото от пшеничен зародиш Омега-3, Омега-6 и Омега-9 киселините, съдържащи се в маслото от пшеничен зародиш, имат благоприятен ефект върху работата на сърдечно-съдовата, храносмилателната, нервната, ендокринната...
Йогалатес - същност и ползиЙогалатес - същност и ползи
23 Окт.
Ползите от йогалатес Релаксация Идвайки от концепцията за йога, практикуването на йогалатес е чудесен начин да се отпуснете и да намалите стреса, по този начин позволявате на тялото си да релаксира изцяло....
Пектин - същност и ползиПектин - същност и ползи
08 Януари
Пектинът е структурен полизахарид, или по-просто казано спада към групата на разтворимите хранителни влакнини. Има способността да образува високовискозни разтвори и свързва жлъчните киселини в червата. Използван е най-често...
Олигоелементи - същност и ползиОлигоелементи - същност и ползи
28 Август
Олигоелементите са жизненоважни за организма на всеки човек. Представляват минерални вещества (химични елементи), които се съдържат в организма в много малки количества, но участват в голяма част от биологичните функции....
Проантоцианидин - същност и ползиПроантоцианидин - същност и ползи
20 Март
Това вещество има и много други ползи и предимства в сравнение с други познати ни антиоксиданти....
Арарут - същност и ползиАрарут - същност и ползи
15 Юни
Тази култура е сравнително непозната в България, но в другите части на света са добре запознати с нейната същност и многобройни ползи. Основните приложения на арарута са във фармацевтиката и в кулинарията....
Водородна вода - същност, ползиВодородна вода - същност, ползи
16 Окт.
Все по-популярна в световен мащаб става водородната вода. Научните изследвания показват, че тя е силен антиоксидант и намалява умората в мускулите. Нейната ефективност в хидратацията на клетките и естествената детоксикация...
Биофлавоноиди - същност и ползиБиофлавоноиди - същност и ползи
21 Дек.
За да се насладите на всички ползи на биофлавоноиди, то наблягайте на храни, в които се съдържат. Това са на първо място цитрусовите плодове. Богати на флавони са портокалите, грейпфрутите и лимоните....
Баене - същност и ползиБаене - същност и ползи
04 Юли
2
Баенето спада към традиционната българска магия и лечебни обреди. Смятано от някои за суеверие и „бабини деветини”, баенето има огромна сила и до ден днешен е широко разпространено по нашите земи. Баенето е едно от...
Куркумин - същност и ползиКуркумин - същност и ползи
03 Ноем.
Куркумин се нарича активното вещество, което се намира в характерната за индийската кухня подправка, известна като куркума. Куркумата е основен продукт в създаването на подправката къри, която се състои от няколко...
Пшеничен хлябПшеничен хляб
22 Февр.
Пресейте брашното и добавете солта и маята. Долейте 300 мл топла вода заедно със зехтина и меда. Постепенно замесете гладко и хомогенно тесто. Прехвърлете готовото тесто в намазнена тавичка, направете с пръст отгоре...
Пшеничен грисПшеничен грис
20 Окт.
Ползи за тялото от консумацията на пшеничен грис Пшеничният грис има способност да се абсорбира добре в тялото и да го насити с хранителни вещества, а има и приятен и лек вкус, поради което се използва често в кулинарията...
Устойчиво нишесте - същност, консумация, ползиУстойчиво нишесте - същност, консумация, ползи
28 Февр.
Щом чуят думата нишесте, повечето хора си правят асоциация с различни сладки изкушения, паста и други не толкова полезни храни, най-вече за тяхното тегло. Необходимо е да разберете обаче, че има различно между обикновеното...
Осъзнато хранене - същност, ползи, принципиОсъзнато хранене - същност, ползи, принципи
07 Окт.
Какви са ползите от осъзнатото хранене? Осъзнатото хранене е метод, който подобрява цялостното здраве....
Цитрулин - същност, ползи и приемЦитрулин - същност, ползи и прием
18 Юли
Цитрулинът е аминокиселина, която се произвежда естествено в тялото, а за първи път е открита в динята. Тази аминокиселина играе важна роля в урейния цикъл, който помага на тялото ви да се освободи от вредните съединения...
Тиквено олио - същност и ползиТиквено олио - същност и ползи
29 Окт.
Продуктът има неизброими ползи за здравето и намира приложения в много аспекти. Същност и получаване на тиквено масло Тиквеното масло се получава в резултат на студено пресоване на самките на плода....
Псилиум - същност и здравословни ползиПсилиум - същност и здравословни ползи
23 Януари
Псилиум всъщност представлява разновидност на живовляк (индийски бял живовляк), който е познат в цяла Европа, Северна и Южна Америка, както и в Азия. Този бял живовляк е толкова популярен, защото съдържа голямо количество...
Органичните киселини - същност и ползиОрганичните киселини - същност и ползи
26 Дек.
Киселините, както и всички химични съединения, се класифицират като органични или неорганични. Органичните киселини са животински и растителни. В допълнение към водорода, органичните киселини винаги съдържат кислород, въглерод...
Кислородно лечение - същност и ползиКислородно лечение - същност и ползи
15 Ноем.
Кислородното лечение се провежда с кислородна вода. Смята се, че тя е универсално лечение за всички болести. Нейната простота и достъпност обаче карат фармацевти и лекари да крият истината за нея. Главните функции на кислородната...