Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Любимият сладкиш на бабаПоставете тавичката с бабиния сладкиш в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до златисто кафяв загар.
Поръсете любимият сладкиш на баба с пудра захар по желание....
21 Окт.
Мелба горски плодНакрая украсете със стрък свежа мента и поднесете мелба горски плод!
Да ви е сладко!...
03 Август
Ледено Фрапе Горски плодПоставете в блендер горските плодове, леда, захарта, киселото и прясното мляко и пуснете да се смели всичко на максимална мощност за около 25 секунди....
03 Август
Сурова торта Горски плодВ тава наредете на дъното половината бишкоти, залейте ги с карамеления сос....
05 Окт.
3
Любимият ТараторЗа любимия таратор обелваме си краставичките, след това ги режем на малки кубчета.
Разбъркваме си млякото и сипваме в краставиците. Бъркаме и наливаме водата, след това се разбърква отново....
01 Дек.
Любимият сладкишСместа се разделя на 2 равни части. Първата се слага в малка тавичка и се пече на 180 градуса до готовност на блата. Във втората част се добавя какаото за цвят....
15 Ноем.
Любимият сладкиш с грис на нашите бабиНарежете готовия сладкиш на парчета и докато е горещ го залейте със студения сироп.
Намажете с конфитюра и поръсете сиропирания сладкиш с кокосовите стърготини.
Любимият сладкиш с грис на нашите баби е готов....
07 Дек.
Любимият ни плод показва какви сме в леглотоЛюбимият плод издава какви са предпочитанията ни в леглото....
04 Септ.
10
Какво издава за теб любимият ти екзотичен плодТочно като любимия си плод те могат да са сладки, но и да вгорчат нечий живот. Затова трябва много да се внимава с тях....
29 Ноем.
Любимият крем карамелЗахарта за карамелизиране сложете в съд на котлона заедно с 1 с.л. вода.
Бъркайте докато се карамелизира, но не бива да прегаря. Разпределете карамела по дъното на чашките....
25 Окт.
109
Любимият домашен дюнерРазделя се на топчета и се разточва.
Слага се на предварително загрят тиган да се изпече и от двете страни, но не прекалено, защото стават твърди и не може да се навие след това....
16 Юни
Любимият солен кексПечете вкусния солен кекс в загрята на 170 градуса до готовност - забита в него клечка трябва да излезе суха.
Любимият солен кекс е чуден!...
29 Март
Любимият яйчен пастетСложете всички продукти в голяма купа и ги пасирайте на висока степен до постигане на желаната консистенция....
09 Юни
Пилешки дробчета с плод от хвойнаПилешките дробчета се измиват, изрязват се сухожилията и се режат на парченца.
В зехтинът се запържват пилешките дробчета, прибавят се лукът, чесънът, мащерката и черен пипер.
Държи се на огъня около 4 мин....
06 Март
Желиран плодов сладкиш за лятотоИзточник на този желиран плодов сладкиш за лятото: Иванка Ракова - Българските ястия и рецепти...
30 Юли
Испанска ябълкова супа за лятотоПрибавяме хляба, чесъна, оцета и водата и пасираме всичко до получаването на хомогенна смес.
Добавяме още вода, ако е необходимо.
Испанската ябълкова супа за лятото е готова....
07 Март
Любимият киш със спанакПечем в загрята фурна на 180 градуса около 25 минути, докато се стегне нашият киш със спанак.
Изважда се, нарязваме на 4 порции и сервираме киша с лъжица кисело мляко....
17 Ноем.
Любимият сладкиш Дамски капризОтделно се разбиват белтъците с пудрата захар на твърд сняг. Белтъчната смес се разпределя върху сладкото, без да се заглажда отгоре, а по-скоро да е като на вълни....
07 Април
Копринени ябълкови палачинки с цели парченца плодДобавете прясното мляко, водата, олиото и накрая брашното, като продължавате да разбивате на бавна скорост до получаване на хомогенна смес. Може да ви се стори рядка, но на този етап не добавяйте повече брашно....
16 Септ.
Любимият миш-маш от бабаЗапържете миш маша, като бъркате до стягане на яйцата. Поръсете с черен пипер на вкус и поднесете топъл.
Любимият миш-маш от баба е готов....
07 Окт.
Любимият плодов сладкиш с конфитюрЛюбимият плодов сладкиш с конфитюр е готов.
Източник: Оля Колаклийска, Кулинарна мрежа....
28 Април
Любимият шоколадов кекс с орехиЛюбимият шоколадов кекс с орехи се оставя да изстине на решетка. Декорира се с орехи и пудра захар....
11 Януари