Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашен кефирПриготвяне на домашен кефир
27 Ноем.
Това са тънкостите в приготвянето на домашен кефир....
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
Винаги купувам от магазина ГХИ, въпреки че във фризера ми задължително има 500 г поне домашно краве масло. На скоро обаче моя колежка каза, че сама си го прави и с нейни напътствия направих и аз в кукъра - Philips. Разбира...
Сютляч Оригинална РецептаСютляч Оригинална Рецепта
09 Дек.
5
Сварих 250 г ориз в 200 г вода до полуготовност, изсипах 2 ванилии, 800 мл мляко, 2 с.л. нишесте и захар на вкус. Когато започна да се посгъстява, го махнах от котлона. Разбих 2 яйца с още 200 мл прясно мляко, добавих...
Ratatouille - оригинална рецептаRatatouille - оригинална рецепта
10 Август
4
Измийте всички зеленчуци и ги нарежете на шайби. В тиган запържете първо патладжана, след това чушките, доматите, лука, тиквичките и чесънът. След това овкусете със солта и останалите подправките. Зеленчуците се запържват...
Тулумбички оригинална рецептаТулумбички оригинална рецепта
23 Май
Оставяме така да си поемат сиропа тулумбичките по оригинална рецепта за едно денонощие....
Ratatouille - оригинална рецептаRatatouille - оригинална рецепта
10 Август
4
Измийте всички зеленчуци и ги нарежете на шайби. В тиган запържете първо патладжана, след това чушките, доматите, лука, тиквичките и чесънът. След това овкусете със солта и останалите подправките. Зеленчуците се запържват...
Тирамису по оригинална рецептаТирамису по оригинална рецепта
18 Януари
1
Ако не можете да намерите десертното вино за готвене Марсала, може да ползвате друго сладко вино или ликьор, но по оригиналната рецепта за тирамису се приготвя с Марсала. Пригответе крема....
Рататуй по оригинална рецептаРататуй по оригинална рецепта
19 Януари
След като измиете патладжана го нарежете на кубчета. Посолете го и го оставете за 20-30 минути в гевгир, за да се изцеди горчивият сок. Доматите се обелват и се режат на малки кубчета. Лукът и чесънът се нарязват на ситно...
Ретро козунак - оригинална рецептаРетро козунак - оригинална рецепта
08 Април
1 кг от брашното се попарва с горещо мляко, докато се образува рядка каша. Оставя се да поизстине, колкото при допир да се търпи. Маята се размива с малко хладко мляко и се излива в първата смес. Прибавят се 2-3 лъжици захар...
Кюнефе по оригинална рецептаКюнефе по оригинална рецепта
17 Април
2
Кюнефето по оригинална рецепта е готово....
Панагюрски тутманик (Оригинална рецепта)Панагюрски тутманик (Оригинална рецепта)
08 Юни
1
Панагюрският тутманик (Оригинална рецепта) е готов!...
Шауарма по оригинална рецептаШауарма по оригинална рецепта
18 Март
Сервираме увита шауарма по оригинална рецепта....
Бел мъж (оригинална рецепта)Бел мъж (оригинална рецепта)
16 Дек.
Рецептата за Бел мъж (Бял мъж) е адаптирана от книгата Любимо от родната кухня на Манчев и Шишков...
Сливенски милинки (Оригинална рецепта)Сливенски милинки (Оригинална рецепта)
22 Септ.
Омесва се меко тесто, оформят се топки колкото орех, оставя се да втаса и се залива с 125 г разтопено масло, 100 мл вода, 3 с.л. брашно и малко сол. Пекат се в загрята фурна на 170°С. Накрая се поръсват с пудра захар....
Хумус по оригинална рецептаХумус по оригинална рецепта
24 Ноем.
9
Нахутът се почиства и се накисва във вода за 24 часа, докато набъбне двойно. Прехвърля се в тавичка и се разстила, покрива се с кърпа и се оставя да покълне за 2 дена, като сутрин и вечер се облива и отцежда внимателно....
Оригинална рецепта за ЕклериОригинална рецепта за Еклери
26 Юли
Оригиналната рецепта за Еклери е много сполучлива....
Хумус по оригинална рецептаХумус по оригинална рецепта
24 Ноем.
9
Нахутът се почиства и се накисва във вода за 24 часа, докато набъбне двойно. Прехвърля се в тавичка и се разстила, покрива се с кърпа и се оставя да покълне за 2 дена, като сутрин и вечер се облива и отцежда внимателно....
Картофени кюфтета (Оригинална рецепта)Картофени кюфтета (Оригинална рецепта)
30 Ноем.
Сваряваме картофите и след като изстинат, намачкваме. Омесваме с настъргания лук, настърганото сирене и 1 яйце. Прибавяме черния пипер и чубрицата. Оформяме картофени кюфтета. После овалваме в разбитото яйце...
Торта Гараш по оригинална рецептаТорта Гараш по оригинална рецепта
22 Февр.
2
Тортата Гараш по оригинална рецепта е готова....
Сливенски милинки по оригинална рецептаСливенски милинки по оригинална рецепта
28 Февр.
2
Сервират се сливенски милинки по оригинална рецепта поръсени с пудра захар (ако нямат галета) с добавка сирене или шарена сол....
Торта Рафаело по оригинална рецептаТорта Рафаело по оригинална рецепта
10 Дек.
1
Тортата Рафаело по оригинална рецепта е готова....
Домашен кетчуп по оригинална рецептаДомашен кетчуп по оригинална рецепта
05 Дек.
Домашният кетчуп по оригинална рецепта е готов....
Торта Сахер по оригинална рецептаТорта Сахер по оригинална рецепта
04 Ноем.
Смесваме размекнатото краве масло с пудрата захар и ванилията и разбиваме с миксер до кремообразна смес. Прибавяме отделените жълтъци 1 по 1 в процеса на биене; Разбиваме с миксер белтъците с щипка сол на сняг и прибавяме...
Баба гануш по оригинална рецептаБаба гануш по оригинална рецепта
22 Февр.
1
Поднесете Баба гануш по оригинална рецепта като апетитна разядка към вашето ястие....
Биг Мак по оригинална рецептаБиг Мак по оригинална рецепта
22 Февр.
Да ви е сладко с този Биг Мак по оригинална рецепта!...