Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИВинаги купувам от магазина ГХИ, въпреки че във фризера ми задължително има 500 г поне домашно краве масло.
На скоро обаче моя колежка каза, че сама си го прави и с нейни напътствия направих и аз в кукъра - Philips. Разбира...
21 Окт.
Сютляч Оригинална РецептаСварих 250 г ориз в 200 г вода до полуготовност, изсипах 2 ванилии, 800 мл мляко, 2 с.л. нишесте и захар на вкус.
Когато започна да се посгъстява, го махнах от котлона. Разбих 2 яйца с още 200 мл прясно мляко, добавих...
09 Дек.
5
Ratatouille - оригинална рецептаИзмийте всички зеленчуци и ги нарежете на шайби.
В тиган запържете първо патладжана, след това чушките, доматите, лука, тиквичките и чесънът. След това овкусете със солта и останалите подправките.
Зеленчуците се запържват...
10 Август
4
Тулумбички оригинална рецептаОставяме така да си поемат сиропа тулумбичките по оригинална рецепта за едно денонощие....
23 Май
Ratatouille - оригинална рецептаИзмийте всички зеленчуци и ги нарежете на шайби.
В тиган запържете първо патладжана, след това чушките, доматите, лука, тиквичките и чесънът. След това овкусете със солта и останалите подправките.
Зеленчуците се запържват...
10 Август
4
Тирамису по оригинална рецептаАко не можете да намерите десертното вино за готвене Марсала, може да ползвате друго сладко вино или ликьор, но по оригиналната рецепта за тирамису се приготвя с Марсала.
Пригответе крема....
18 Януари
1
Рататуй по оригинална рецептаСлед като измиете патладжана го нарежете на кубчета. Посолете го и го оставете за 20-30 минути в гевгир, за да се изцеди горчивият сок.
Доматите се обелват и се режат на малки кубчета. Лукът и чесънът се нарязват на ситно...
19 Януари
Ретро козунак - оригинална рецепта1 кг от брашното се попарва с горещо мляко, докато се образува рядка каша. Оставя се да поизстине, колкото при допир да се търпи. Маята се размива с малко хладко мляко и се излива в първата смес. Прибавят се 2-3 лъжици захар...
08 Април
Панагюрски тутманик (Оригинална рецепта)Панагюрският тутманик (Оригинална рецепта) е готов!...
08 Юни
1
Бел мъж (оригинална рецепта)Рецептата за Бел мъж (Бял мъж) е адаптирана от книгата Любимо от родната кухня на Манчев и Шишков...
16 Дек.
Сливенски милинки (Оригинална рецепта)Омесва се меко тесто, оформят се топки колкото орех, оставя се да втаса и се залива с 125 г разтопено масло, 100 мл вода, 3 с.л. брашно и малко сол.
Пекат се в загрята фурна на 170°С. Накрая се поръсват с пудра захар....
22 Септ.
Хумус по оригинална рецептаНахутът се почиства и се накисва във вода за 24 часа, докато набъбне двойно. Прехвърля се в тавичка и се разстила, покрива се с кърпа и се оставя да покълне за 2 дена, като сутрин и вечер се облива и отцежда внимателно....
24 Ноем.
9
Хумус по оригинална рецептаНахутът се почиства и се накисва във вода за 24 часа, докато набъбне двойно. Прехвърля се в тавичка и се разстила, покрива се с кърпа и се оставя да покълне за 2 дена, като сутрин и вечер се облива и отцежда внимателно....
24 Ноем.
9
Картофени кюфтета (Оригинална рецепта)Сваряваме картофите и след като изстинат, намачкваме.
Омесваме с настъргания лук, настърганото сирене и 1 яйце.
Прибавяме черния пипер и чубрицата.
Оформяме картофени кюфтета.
После овалваме в разбитото яйце...
30 Ноем.
Сливенски милинки по оригинална рецептаСервират се сливенски милинки по оригинална рецепта поръсени с пудра захар (ако нямат галета) с добавка сирене или шарена сол....
28 Февр.
2
Торта Сахер по оригинална рецептаСмесваме размекнатото краве масло с пудрата захар и ванилията и разбиваме с миксер до кремообразна смес. Прибавяме отделените жълтъци 1 по 1 в процеса на биене;
Разбиваме с миксер белтъците с щипка сол на сняг и прибавяме...
04 Ноем.
Баба гануш по оригинална рецептаПоднесете Баба гануш по оригинална рецепта като апетитна разядка към вашето ястие....
22 Февр.
1