Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да готвим с рапично олиоКак да готвим с рапично олио
27 Септ.
Рапичното олио се съхранява на студено и тъмно място....
Предимства на рапичното олиоПредимства на рапичното олио
23 Ноем.
При проведено проучване било установено, че при получаването всеки ден на четири седмици рапично олио и рапично олио, обогатено с олеинови киселини, тлъстините в областта на корема намаляват с 1.6%....
ГМО рапично олио прави месото извънредно крехкоГМО рапично олио прави месото извънредно крехко
28 Окт.
Проведено изследване на канола в Канада установява интересна способност на новият вид рапично олио – да прави месото много по-крехко и сочно....
Бляскава и здрава коса с рапично олиоБляскава и здрава коса с рапично олио
21 Дек.
Ползите от рапичното олио са почти толкова големи, колкото и от зехтина. То намира приложение в кулинарията, фармацията и козметиката....
Рапичното олио е диетично и подобрява външния видРапичното олио е диетично и подобрява външния вид
22 Февр.
1
Друго доказано качество на рапичното олио е неговото високо съдържание на витамин Е....
Чесново олиоЧесново олио
11 Февр.
Чесънът се почиства докато останат голи скилидки. Скилидките се слагат в буркан да го напълнят до половината. Догоре се налива олио и бурканът се съхранява затворен в хладилник. Предимства: винаги имате подръка изчистен...
ОлиоОлио
17 Юни
Напоследък се изтъкват и предимствата на рапичното олио, но то няма широко кулинарно приложение....
Козунак с олиоКозунак с олио
03 Април
3
Затопляме малко млякото, но не трябва да е горещо. Сипваме го в дълбока купа и в него начупваме маята и разбъркваме до нейното разтваряне. Добавяме 2 с.л. захар и 4 с.л. брашно, смесваме и оставяме да шупне за 15 минути....
Баница без олиоБаница без олио
07 Март
В купа разбъркваме прясното мляко, бакпулвера и яйцата. В друг съд (чинийка става) намачкваме сиренето. Вадим купата, в която ще се пече баницата. Намазняваме я отдолу, за да не загори и слагаме първата кора. Намазваме...
Баница с олиоБаница с олио
16 Март
В купа изсипваме част от брашното, счупваме 4 яйца, добавяме оцета, захарта, солта, олиото, маята, разбита с водата и бъркаме с лъжица. След като се смеси всичко хубаво започваме с ръка да месим и да добавяме другата...
Паста Алио олиоПаста Алио олио
18 Април
5
Чесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина. След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица. Прибавя се босилекът, овкусява се със солта. Сваряват се спагетите и се поднасят...
Алио е олиоАлио е олио
06 Март
Загрейте зехтина в голям тиган и добавете счукания чесън. След като добие леко златист цвят, го извадете и добавете в съда всички зелени подправки. Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол...
Патладжани в олиоПатладжани в олио
24 Септ.
Обелете патладжаните и ги нарежете на филийки. Поръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката. След това ги измийте и подсушете. В тенджера налейте толкова оцет, колкото да покрие патладжаните. След като...
Спагети Алио е олиоСпагети Алио е олио
10 Дек.
Сварявате спагетите до полуготовност и ги оставяте да се отцедят добре. Почиствате скилидките чесън и ги нарязвате на тънки филийки. В тенджера или голям тиган загрявате зехтина и изсипвате чесъна, който оставяте да...
Вита баница без олиоВита баница без олио
20 Юни
Яйцата се разбиват хубаво в дълбока купа. Киселото мляко се смесва с содата и се оставя да шупне, а после се добавя в купата при рабитите яйца и се разбърква до хомогенност, като постепенно се добавя размекнатото масло на...
Пикантно олио за пициПикантно олио за пици
08 Ноем.
Измиваме мащерката и подсушаваме добре. В подходящ съд - бутилка или стъклен буркан слагаме мащерката и лютите чушки. Заливаме подправките с олиото и затваряме добре. Оставяме да престои на светло място за 2-3 седмици...
Питки с ароматно олиоПитки с ароматно олио
12 Февр.
Топлата вода, медът и маята се смесват и се оставят за 10 мин. Добавят се останалите продукти и се замесва еластично тесто. Втасва в намаслен съд за около половин час, след което се разделя на 16 топки. Всяка топка...
Вкусна баница без олиоВкусна баница без олио
13 Март
Заради скъпото олио, реших да направя икономична баница с разтопена мас и масло. Е, смело мога да кажа, че е страхотна. Може да се приготви вкусна баница без олио, но с друг вид мазнина. Разтопете свинска мас в чашка...
Маслени сладки с олиоМаслени сладки с олио
14 Ноем.
Пресейте брашното, смесете го с останалите продукти и постепенно замесете тестото. Разточете го върху кухненския плот и изрежете с форми или чашка сладките. Подреждайте ги в широка тава, застлана с хартия за печене...
Мариновани гъби в олиоМариновани гъби в олио
04 Юни
Попарете гъбите за 15-20 минути и когато изстинат ги насипете в буркан. Залейте ги бавно с маринатата, за да излезе напълно въздухът, отгоре налейте половин см олио и затворете с обикновена капачка. При консумация,...
Чорбаджийски чушки с олиоЧорбаджийски чушки с олио
13 Март
1
Слагаме продуктите за маринатата в дълбок емайлиран съд и оставяме да заври. Пускаме на части измитите и почистени от дръжките чушки. Варим 7 минути след кипването на течността. Когато изстинат, ги подреждаме плътно в...
Талиатели Алио е ОлиоТалиатели Алио е Олио
24 Септ.
Сварете пастата и я отцедете. Запържете чесъна в дълбок тиган със сгорещен зехтин до златисто. Добавете вътре магданоза и пастата. Разбъркайте. Разпределете тази вкусна паста в порции и отгоре обилно поръсете с настърган...
Царевично олиоЦаревично олио
17 Дек.
Дългогодишният спор „Зехтин или слънчогледово олио? “ е напът да бъде прекратен заради появата на все по-популярен напоследък продукт на пазара – царевичното олио. Все още не особено предпочитано у нас, олиото от царевица...
Конопено олиоКонопено олио
04 Дек.
Конопеното олио е едно от малко известните чудеса на природата. Въпреки че употребата му нараства, то продължава да бъде сравнително непопулярен продукт, макар и да има многобройни ползи за здравето и красотата. Това до известна...
Фъстъчено ОлиоФъстъчено Олио
03 Февр.
Фъстъченото олио представлява леко растително олио, което след обработка запазва аромата и вкуса на фъстъци. Фъстъченото олио е толкова популярно в азиатската кухня, колкото зехтинът в Средиземноморието. Има висока точка...