Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лигнани - полезни свойстваЛигнани - полезни свойства
26 Юни
Плодовете и зеленчуците съдържат много полезни вещества. Най-полезните от тях са полифенолите. Познатите полифеноли са над 8000....
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Защо сушените ябълки са толкова полезни?
12 Ноем.
Всеки знае ползата от плодовете за набавяне на нужните на тялото витамини. Повечето плодове обаче са сезонни и липсват през много месеци от годината. Има обаче алтернатива на този проблем и той е в сушените плодове. От...
Червени чушки - защо са толкова полезниЧервени чушки - защо са толкова полезни
04 Април
Най-хубавото е, че при печене, готвене или консервиране на чушките те загубват съвсем малък процент от полезните си вещества. Несъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?
15 Април
С годините става ясно, че яйцата от пъдпъдъци са дори по-полезни от кокошите. Така похапването на определен брой пъдпъдъчи яйца се смята за средство за лечение и терапия....
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?
09 Септ.
Различните видове от тези вещества имат множество полезни свойства и много добре “работят в екип”, осигурявайки комбиниран ефект....
Зелените листни зеленчуци - защо са толкова полезниЗелените листни зеленчуци - защо са толкова полезни
29 Окт.
Огромно предимство е, че е една от първите свежи култури напролет, заедно със спанака, киселеца и копривата и затова е толкова ценна българска храна от растителен произход. Свеж лапад може да се набере и наесен....
Защо черешите са толкова полезни за женитеЗащо черешите са толкова полезни за жените
30 Май
Черешите са особено полезни за кожата и са пръв приятел на дамите....
Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?
29 Юли
Лук - лукът е много полезен зеленчук и богат на биотин. Една купичка лук съдържа 7.98 мкг биотин, което е 27% от дневната нужда. 5. Хлебна мая - само 7 грама хлебна мая съдържат между 1.4 и 14 мкг биотин. 6....
Семена от коприва: Защо са толкова полезни?Семена от коприва: Защо са толкова полезни?
17 Май
Всеизвестни са полезните свойства на обикновената коприва и тя е широко използвана в народната медицина. Полезни са всички нейни части - листа, стръкове, корени....
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни за имунитетаЗащо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни за имунитета
17 Март
Пъдпъдъчите яйца са много полезни за имунитета....
Защо телефонните разговори с мама са толкова полезни?Защо телефонните разговори с мама са толкова полезни?
01 Септ.
Всъщност това е полезно не само за комуникацията, но и за цялостното ви здраве, сочи ново изследване. Ако сте близки с майка си, вероятно звъните първо на нея, когато имате важни новини....
Помело - защо е толкова полезно?Помело - защо е толкова полезно?
23 Ноем.
Полезни свойства на помелото По принцип помелото е по-полезно сушено. А ето и какви са неговите полезни свойства: - В сушеното помело има много малко въглехидрати, но и малко количество витамин С....
Мента - защо е толкова полезна?Мента - защо е толкова полезна?
19 Януари
Защо ментата е толкова полезна Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
Защо тараторът е толкова полезен?Защо тараторът е толкова полезен?
24 Юли
Не само е много лесно да се направи, но е толкова освежаващо и полезно предложение....
Хуск - защо е толкова полезен?Хуск - защо е толкова полезен?
05 Февр.
По своята същност хускът представлява груби растителни влакна (фибри), способни да попиват водата в храносмилателния тракт и да образуват плътен гел, давайки чувство за ситост....
Колко боровинки да похапваме дневно и защо са толкова полезни?Колко боровинки да похапваме дневно и защо са толкова полезни?
02 Юни
Благодарение на ежедневната консумация на боровинки и полезните им съставки, се подобрили показателите на сърцето, нормализирали се кръвното и високата кръвна захар....
Защо ягодите са толкова полезни за жените над 50 годиниЗащо ягодите са толкова полезни за жените над 50 години
01 Април
Освен това са полезни за цялото ни тяло, тъй като са източник на здраве и красота. Ето защо жените над 50 години трябва да похапват ягоди по-често....
Защо пикантната храна е толкова полезна?Защо пикантната храна е толкова полезна?
14 Август
Пикантните храни може да причиняват усещане за парене на езика, но експертите ни казват, че напълно си заслужава, тъй като тези храни са пълни с много ползи за здравето. Люти чушки, халапеньо и лют червен пипер са богати...
Магарешко мляко - защо е толкова полезно?Магарешко мляко - защо е толкова полезно?
12 Февр.
Вижте още дали животинско или растително мляко е по-добро за здравето....
Защо билката безсмъртниче е толкова полезнаЗащо билката безсмъртниче е толкова полезна
23 Окт.
Полезните свойства на безсмъртничето са благодарение на неговия химичен състав....
Защо жълтата леща е толкова полезна?Защо жълтата леща е толкова полезна?
07 Юни
Вижте още полезна информация за оранжева леща и зелена леща....
Защо пчелната пита е толкова полезна?Защо пчелната пита е толкова полезна?
29 Май
За предпочитане е восъкът след дъвченето да не се поглъща, въпреки че не е вреден, но не е и полезен. Това е просто остатъчен продукт....
Бързо ходене - защо е толкова полезно?Бързо ходене - защо е толкова полезно?
30 Март
Знаеше се, че ежедневното ходене е полезно за поддържане на чувството за младост, жизненост и прави хората щастливи, както и слаби....
Защо яйцата са толкова скъпи?Защо яйцата са толкова скъпи?
18 Февр.
Защо яйцата са толкова скъпи в момента и кога цените ще започнат да падат? Ето основните причини....
Бифидобактерии - защо са полезни?Бифидобактерии - защо са полезни?
28 Септ.
Метаболитната функция на бифидобактериите се осъществява поради участие в храносмилането, метаболизма на жлъчните киселини, холестерола, хормоните, ксенобиотиците, канцерогените, синтеза на различни полезни за здравето...