Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Модерните естествени подсладители, които заменят захартаМодерните естествени подсладители, които заменят захарта
20 Дек.
Ксилитол Макар и малко по-скъп от другите естествени подсладители, ксилитолът е сред най-популярните заместители на захарта....
Кога и къде можем да заменим захарта с медКога и къде можем да заменим захарта с мед
14 Юли
Обаче, тъй като повечето сладкиши, които се пекат, са доста индивидуални, ще трябва поотделно да проверявате дали можете да замените захарта с мед в рецептата им....
С какво да заменим захарта?С какво да заменим захарта?
15 Дек.
Ето кои са натуралните подсладители, с които лесно може да замените захарта в някоя рецепта за здравословна торта или вкусен крем. Стевия Стевията е един от най-популярните нискокалорични подсладители....
Естествени подсладители за чайЕстествени подсладители за чай
29 Май
Отдавна е известно, че захарта е вредна и мнозина прибягват до изкуствените подсладители като захарина....
Може ли естествен продукт да замени успешно ботокса?Може ли естествен продукт да замени успешно ботокса?
17 Август
Козметичната индустрия обаче се стреми да запази свежестта на лицето много над естествените възможности. Едно от тях е ботоксът....
Естествени заместители на захартаЕстествени заместители на захарта
26 Юни
От друга страна този естествен подсладител не съдържа калории. Стевията е един от най-популярните заместители на захарта. Също така стевията може да се отглежда и в домашни условия....
Козунак с подсладителиКозунак с подсладители
14 Април
1
Добавете подсладителя и ванилията и лимоновата кора. Замесете постепенно тестото, като започнете да разбърквате само в една посока....
Кои за безвредните подсладители?Кои за безвредните подсладители?
16 Дек.
Медът може да бъде закупен почти от всеки хранителен магазин и цената е напълно достъпна. Затова и медът в ястията е популярен естествен подсладител....
Кои са безвредните подсладителиКои са безвредните подсладители
10 Септ.
Получения продукт има приятна сладост и притежава вида и естествения вкус на захар. Заменя я в количествено съотношение 1:1, с което се отличава много от интензивните подсладители....
С какво можем да заменим млечните продукти?С какво можем да заменим млечните продукти?
09 Окт.
Всички обаче срещат трудности, когато решат да заменят млечните продукти, защото и млякото, и сирената, и кашкавалите са едни от най-обичаните хранителни продукти в световен мащаб....
Естествени подсладители, които са полезни за здраветоЕстествени подсладители, които са полезни за здравето
25 Февр.
Прекалената му консумация може да доведе до проблеми с храносмилането. Други популярни естествени подсладители са кокосова захар, меласа, мед и кленов сироп....
Диетична торта без подсладителиДиетична торта без подсладители
13 Април
Сложете плодовете в гевгир да се отцедят. Сложете виното, водата и меда да се сгорещят, но да не завират и след това разтворете вътре предварително сложеният да набъбне във вода желатин....
Естествените подсладители и ползите от тяхЕстествените подсладители и ползите от тях
20 Дек.
Кокосова захар Този естествен подсладител се произвежда чрез извличане, нагряване и изпаряване на нектар от палмови цветове. Представлява бял или кафяв сладък прах....
С кои храни можем да понижим кръвната захар?С кои храни можем да понижим кръвната захар?
03 Дек.
Джинджифил Тази подправка може да подобри контрола в дългосрочен план на кръвнатс захар при болни от диабет тип 2. Екстрактът от корените на джинджифила понижава нивото на захарта в кръвта....
С какво можем да заменим яйцата при печивата?С какво можем да заменим яйцата при печивата?
01 Април
В сместа може да добавите 1 с.л. растително масло; - 2 с.л. мляко на прах с 1/2 с.л. сода и 1/2 с.л. лимонов сок (може и без лимоновия сок); - 1 с.л....
Великденски яйца с естествени боиВеликденски яйца с естествени бои
27 Април
Яйцата се сваряват по 10 броя с жълт кантарион - за кафяв цвят, с люспи от стар лук - за жълт цвят и брош - за червен цвят. Рисуват се с парафин на бяло яйце, после се боядисват....
Да нормализираме нивото на захарта по естествен начинДа нормализираме нивото на захарта по естествен начин
16 Януари
Ето някои продукти, чиято консумация може да регулира нивата на кръвната захар по естествен начин. 1....
Ползи от стевията - единственият напълно естествен подсладителПолзи от стевията - единственият напълно естествен подсладител
03 Юни
Този изцяло естествен подсладител има 0 калории и 0 въглехидрати, а 1 с. л. стевия се равнява на приблизително 1. 5 ч. ч. захар....
Учени: Динята може да замени виаграта!Учени: Динята може да замени виаграта!
08 Ноем.
Но освен това тя има функциите на естествена виагра и може успешно да пребори мъжката полова немощ, смятат специалисти от Великобритания....
Цветни пъдпъдъчи яйца с естествени багрилаЦветни пъдпъдъчи яйца с естествени багрила
24 Април
Никога не избърсваме със салфетки, защото може да изтрием боята на цветни пъдпъдъчи яйца с естествени багрила....
Може ли да заменим трапезната с морска солМоже ли да заменим трапезната с морска сол
23 Окт.
Поради това е добре да се замени с морска сол. В морската сол се съдържат много повече микроелементи, отколкото в натриевата. Тя е минимално обработена и е перфектният заместител на обикновената сол....
Подсладителите повишават кръвната захарПодсладителите повишават кръвната захар
18 Окт.
1
Едните консумирали вода с подсладители от различен тип – захарин, аспартам и други, като се оказало, че след края на изследването нивата им на кръвна захар били повишени....
ПодсладителиПодсладители
06 Юли
2
Все пак подсладителите са без калории, евтини са, а една кутийка заменя от 6 до 12 кг захар. Видове подсладители Захарин Е954 Както вече споменахме, захаринът е най-старият известен изкуствен подсладител....
Можем ли да избелим зъбите по естествен начинМожем ли да избелим зъбите по естествен начин
07 Окт.
Но ако не можете без тях, пийте ги през сламка....
Кои са тежките въглехидрати и с какво да ги заменим?Кои са тежките въглехидрати и с какво да ги заменим?
01 Февр.
Ето кои са най-често срещаните тежки въглехидрати и с какво можем да ги заменим: Бял ориз. Допълнителната обработка, на която подлежи белият ориз, напълно го лишава от протеини и фибри....