Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
История на сиренетоВ САЩ отбелязват деня на сиренето от повече от 100 години, като на тази дата акцентът е да се научи повече за производството и историята на сиренето, да се отпразнува весело събитието и разбира се - да се хапнат сиренца на...
04 Юни
Сирене Хаварти - история, производство и с какво се комбинираСлед завръщането си у дома, тя започва да прави експерименти за производство на нов вид сирене.
В резултат на което се появява и сирене Хаварти, притежаващо сладникав вкус с усещане на лешник....
16 Февр.
Производство на сирене КачокавалоТези два вида сирене се приготвят по различен начин и изглеждат различно, но при производството им има моменти, които си приличат....
25 Август
Ракията - кратка история и начин на производствоИсторически факти сочат, че производството на ракия е започнало още през четиринадесети век. Пристигнала е у нас от арабския свят през земите на османската империя....
20 Септ.
Любопопитно: Начин на производство и кратка история на маслотоВ топлия средиземноморски климат немитото масло се е разваляло лесно за разлика от сиренето. Хората в Древна Гърция смятали, че маслото е по-подходяща храна за северните варвари....
26 Август
Производство на ПроволонеПроволоне се произвежда като моцарелата – т.е. с разтегната сгъстена част от сместа за сирене. При производството му сгъстената част се нарязва на много дребно, загрява се и се разтегля, докато още е топла....
11 Август
Производство на рокфорПри производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко.
Началото на производството е като при всяко друго сирене....
04 Юли
Производство на пармезанОказва се, че пармезанът всъщност е най-известното сирене в света – производството му много внимателно се контролира от Консорциума на производителите на сиренето Parmigiano reggiano....
10 Май
Производство на горгонзолаПроизводството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
28 Ноем.
1
Аранжиране и поднасяне на празнични ястияМного хора биха се съгласили, че поднасянето и аранжирането на различни ястия, особено ако има празничен повод, си е истинско предизвикателство....
23 Дек.
1
Какво значи досъдебно производство?Досъдебното производство е една от двете фази на наказателния процес в България. От самото му име може да се тълкува, че той е първоначалният етап на производството, образувано до финалното явяване в съда....
29 Дек.
Сиренето на Уисконсин е най-доброто сирене в светаУисконсин е известен и като щата на сиренето, защото от години е лидер в неговото производство. Американците от този район се славят и като най-големите фенове на сиренето в САЩ....
14 Март
Кафява захар - характеристики и производствоКафявият продукт запазва полезните си вещества поради особеностите на производството.
Тръстикова кафява захар
Тази захар се произвежда от сок от тръстика....
27 Май
Храни за производство на албуминЕто кои са богатите на протеин храни:
- хранителен желатин - съдържа цели 88 грама протеини на 100 грама желатин;
- хлебна мая - съдържа 48 грама на 100 грама;
- сирене пармезан - 39 грама/100 грама;
- червено месо...
14 Юни
Съвети за поднасяне на риба и морски даровеПържената риба се поднася в голяма овална порцеланова чиния.
В овални плата се поднасят и морските дарове....
29 Май
Красиви идеи за поднасяне на плата с мезетаНие, българите, обичаме да си угаждаме и затова много често обичаме да си похапваме мезета.
Но как да поднесем красиви плата с мезета на своите гости и любими хора?
Ето няколко идеи, които задължително изпробвайте...
09 Юли
С 16 000 тона е намаляло производството на сирене у насПрез последните 10 години производството на сирене в страната е намаляло с 16 000 тона, показват данните на Министерството на земеделието и храните....
07 Юли
Как зрее сиренето?Според суровината у нас сирената се делят на няколко типа:
- Козе сирене и биволско сирене;
- Краве сирене;
- Овче сирене;
- Смес;
Освен това сирената се делят и по местността, в която са направени....
20 Юли
1
Заместители на сиренетоВижте още:
- Как се прави веган сирене от кашу;
- Растително сирене от шамфъстък....
06 Април
Сиренето бори рака?Ниазин – това е белтъкът, който се отделя от лактобактериите при закваската на млякото и зреенето на сирената....
14 Януари
Производство и съхранение на червен пиперСуровината за производство на подправки е сушеният пипер. Натрошен на малки късчета счукан пипер може да се купи или саморъчно да се направи в домашното хаванче....
18 Ноем.
Оранжево вино - същност, производство и консумацияНачина на производство на оранжевото вино също е много интересен. То става по технология обратна на тази за производство на розовите вина....
11 Септ.
Специфики и производство на тъмната бираКакто знаете, това са едни от основните продукти за производство на бира.
Има ли някаква разлика в производството на тъмната бира от това на светлата и ако има - каква е тя?...
12 Март
Деветте причини да купуваме местно производствоПодпомагате местната икономика
Парите, похарчени за храна българското производство, със сигурност подпомага финансовата стабилност на местните производители....
20 Април
С какви вина и напитки се поднася синьо сирене?Синьото сирене представлява един от най-особените видове. Характерното при неговото производство е, че се вкарва пеницилинова плесен....
29 Май