Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Великденски яйца с естествени боиЯйцата се сваряват по 10 броя с жълт кантарион - за кафяв цвят, с люспи от стар лук - за жълт цвят и брош - за червен цвят.
Рисуват се с парафин на бяло яйце, после се боядисват....
27 Април
Сладкарски тайниЗа да не мажете с масло или олио тигана при пърженето на всяка палачинка, добавете в тестото за палачинки малко олио – една супена лъжица на един литър тесто.
За да върнете свежия вид и вкус на позасъхнали бисквити...
07 Септ.
2
Сладкарски яйчен кремМалко, след като сладкарският крем заври, трябва да е готов. Използвайте за различни сладкарски изделия - за пълнеж на понички, за торти и т.н....
04 Януари
14
Сладкарски крем ПастичераСладкарският крем Пастичера може да се използва като пълнеж за еклери, кремки, крем за торта, сладкиши и други изкушения....
06 Януари
Сладкарски шоколадов кремГотовият сладкарски шоколадов крем може да се поднесе охладен в купички или да се използва като добавка за различни сладкиши и торти....
12 Септ.
Класически сладкарски кремТака приготвения класически сладкарски крема е подходящ за торти и украси....
18 Август
1
Кървав сладкиш за Хелоуин без изкуствени оцветителиOбелваме и цвеклото и го сваряваме цяло в 1 чаша вода, заедно с 4 с.л. захар, за около 10 минути. След като малко се охлади го разрязваме и изстискваме сока при водата от варенето, която е вече оцветена в червено от цвеклото...
20 Окт.
Основен сладкарски крем Патисери (Patisserie)Крем Патисери е основен сладкарски крем, подходящ за пълнежи на торти, еклери, сладкиши, които изискват да имат подходящ крем.
Може да се поднесе и самостоятелно, като се сервира в купички/чаши....
14 Януари
7
Сладкарски крем с бял шоколадСладкарският крем с бял шоколад е подходящ за торти, сладкиши.
С него може да пълните фунийки, кошнички или петифури. Подходящ е също за глазура на кексове и пайове....
10 Ноем.
Бисквитена торта с домашен сладкарски кремРед бисквити слагам на дъното, после слагам ред от топлия сладкарски крем.
Редувам до изчерпване на продуктите....
26 Август
1
Френски сладкарски маслен сос с лешникСладкарският маслен сос трябва да кипне само веднъж и е готов. Така приготвен може да се добавя към сладки кремове, запеканки, сладки баници, пудинги и други .
Лешниците са питателни и вкусни....
07 Май
Уникално вкусни еклери със сладкарски кремЗа крема в купа се разбиват яйцето, брашното и около кафена чашка от млякото. Останалото мляко се слага със захарта на котлона. Когато заври се отмества и на тънка струйка се прибавя от разбитата смес.
Отново се слага...
07 Август
Как се използва сладкарски пош?Ако за първи път ще работите със сладкарски пош, тогава не бързайте да украсявате веднага готовата торта....
20 Дек.
Пай с бутертесто, сладкарски крем и кивиСглобете бутер пая, като напълните със сладкарския крем основата и заравните добре.
Обелете и нарежете кивитата на тънки кръгчета и подредете върху крема....
20 Февр.
Плодов тарт със сладкарски крем и вишниМожем да поднесем и леко топла плодов тарт със сладкарски крем и вишни с топка сладолед....
06 Юни
Бял сладкарски крем за торти и сладкишиБелият сладкарски крем за торти и сладкиши е готов....
12 Окт.
Естествени бои за сладкиЕстествените бои за сладки са не чак толкова ярки, колкото изкуствените оцветители, но затова пък са много по-безопасни за нашето здраве, което ги прави много подходящи за употреба от децата....
15 Септ.
2
За газираните напитки и изкуствените оцветителиПо принцип оцветителите биват три бива - естествени, синтетични и изкуствени....
14 Окт.
Великденски яйца с естествени боиНаближава Великден и боядисването на яйца е задължително. Ако не желаете да използвате изкуствени бои, предлагаме ви няколко възможности за боядисване с напълно естествени бои. Използвайте даровете на природата, точно както...
09 Април
3
Е123 - опасния оцветител в храните!Едно от най-опасните Е-та е Е123 - амарант (червено №2)
Основни характеристики на Е123 - амарант
E123 e вещество, което причисляваме към синтетичните оцветители....
28 Ноем.
Седемте най-добри сладкарски крема за тортиСъвет от сладкарски експерти: ако искате кремът ви да е с деликатен и интересен аромат, добавете към него и малко алкохол – коняк, ром, ликьор!...
01 Юни
Как са изписани изкуствените оцветители на етикетаЗа справка ето кои са забранените оцветители в останалите държави и какви са причините за това:
- Е102 е забранен в Австралия и Норвегия....
09 Юли
Спанак и карамел заместват хранителните боиАко искате да получите красив цвят за своите бисквити или ястие, можете да използвате естествени продукти за бои, вместо да си купувате не винаги безвредни хранителни бои.
Така например бяла боя можете да получите с...
02 Юли