Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да почистим дома като професионалистИнструменти за почистване
Ако възнамерявате да почистите дома като професионалисти, но имате само гъба за миене и парцал, то по-добре първо отидете до магазина за материали....
12 Април
Идеи за десертни кремове със сладкарска сметанаСметаната има широко присъствие в сладкарските изделия. Вижте как да си направите няколко бързи и лесни десерти, приготвени на сметанова основа....
20 Април
Може ли готварска сметана да се ползва като сладкарска?Ако обаче нямате сладкарска сметана, а само готварска сметана, това не е голям проблем. Единственото, което трябва да направите, е да добавите към готварската сметана пудра захар, за да се подслади....
14 Окт.
Сладкарски тайниКогато правите сладкиш с извара, има опасност след изпичането той да спадне. Затова го извадете внимателно от фурната и проврете ножа между сладкиша и тавата....
07 Септ.
2
Сладкарски яйчен кремПравете завъртяни движения с телта на осмица и бъркайте, докато се сгъсти. Малко, след като сладкарският крем заври, трябва да е готов. Използвайте за различни сладкарски изделия - за пълнеж на понички, за торти и т.н....
04 Януари
14
Сладкарски крем ПастичераСладкарският крем Пастичера може да се използва като пълнеж за еклери, кремки, крем за торта, сладкиши и други изкушения....
06 Януари
Класически сладкарски кремТака приготвения класически сладкарски крема е подходящ за торти и украси....
18 Август
1
Сладкарски шоколадов кремГотовият сладкарски шоколадов крем може да се поднесе охладен в купички или да се използва като добавка за различни сладкиши и торти....
12 Септ.
Сладък ванилов сос за десертиЖълтъците се разбиват със захарта, след което се прибавя брашното.
Сместа се разрежда с топло мляко и се разбърква.
Съдът се слага на котлона и сместа се вари, докато кипне, разбърквайки я непрекъснато.
Когато сосът...
24 Юли
1
Малинов топинг за вкусни десертиЗа да се получи гладък топинг, пасираме с блендер или пасатор.
Този вид малинов топинг за вкусни десерти използваме за вкусни десерти и украса на мелби, сладкиши, торти, кексове, палачинки....
20 Март
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Малинов топинг за сладкиши и десертиШоколадът се разтапя на водна баня, като се разбърква.
Слага се топка сладолед. Добавя се от разтопеният шоколад.
Добавя се и от малиновия топинг за сладкиши и десерти.
Завършва се с бисквитка....
27 Април
Лесен чийзкрем за торти и десертиМоже да се консумира и самостоятелно, но е по вкусен с плодове или като допълнение на торти и други десерти....
14 Април
1
Сладкарски крем с бял шоколадСладкарският крем с бял шоколад е подходящ за торти, сладкиши.
С него може да пълните фунийки, кошнички или петифури. Подходящ е също за глазура на кексове и пайове....
10 Ноем.
Основен сладкарски крем Патисери (Patisserie)Крем Патисери е основен сладкарски крем, подходящ за пълнежи на торти, еклери, сладкиши, които изискват да имат подходящ крем.
Може да се поднесе и самостоятелно, като се сервира в купички/чаши....
14 Януари
7
Какво да правим като се изгорим?Изгарянето е една от най-често срещаните домашни злополуки. Обикновено става при работа с ютия, с котлон, както и при контакт с горещи течности, като загрята мазнина, супа или вряла вода. За щастие повечето инциденти не са...
10 Ноем.
Сладкарски бои и оцветителиБялата сладкарска боя се постига с използване на сметана и пудра захар....
27 Септ.
2
Коктейл Като ГръмотевицаПробвайте в къщи да направите коктейл Като Гръмотевица и изненадайте вашата половинка....
28 Окт.
Баница като ПицаВ кръгла тава започваме да редим корите и да ги мажем с първата смес. На всеки 5 кори поръсваме и с киселите краставички и пушеното месо.
Останалата течност изсипваме най-отгоре....
16 Окт.
Сладки като РозичкиТестото може леко да се рони, не е проблем.
Но не трябва да лепне или да е много меко, ако е така, се добавя още брашно.
След като е готово, с подходяща форма правите желаните сладки....
01 Април