Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сок от кисело зеле - кога да го пием?Сок от кисело зеле - кога да го пием?
08 Февр.
Ние българите, или поне по-голямата част от нас, много обичаме киселото зеле. То е любимо на малки и големи и от него се правят какви ли не вкусотии и рецепти с кисело зеле. Знаем също, че зелевият сок помага много при...
Кога какъв чай да пиемКога какъв чай да пием
26 Дек.
През лятото е добре да пиете чай от току-що набрани билки, това ще ви зареди с енергия за слънчевите дни....
Костен бульон - защо е полезен и кога да го пием?Костен бульон - защо е полезен и кога да го пием?
09 Ноем.
Напоследък костният бульон набира все по-голяма популярност, най-вече при хора, имащи проблеми с храносмилателната и опорно-двигателната система. Това се дължи на факта, че повечето хора смятат, че костният бульон има много...
Кога и как да пием прополисКога и как да пием прополис
15 Юни
Прополисът, който има висока биологична активност, се използва широко в медицината от древни времена. Това е наистина магическо вещество. Прополисът помага срещу бактерии, вируси и гъбички, при заболяванията на храносмилателната...
Кога какъв чай трябва да пием?Кога какъв чай трябва да пием?
08 Юли
Най много пийте билкови чайове. Без значение каква е билката, ще ви донесе много полза. Мента, лайка, мащерка, липа, шипка са все дарове от нашата природата и са безценен лечител за хората!...
Сок от карфиол - защо да го пием?Сок от карфиол - защо да го пием?
27 Март
Карфиолът е питателен зеленчук, който е пълен с витамини, минерали и антиоксиданти. През последните години сокът от карфиол придоби популярност като здравословна напитка, която предлага множество ползи за тялото. В тази...
Сок от мандарини - защо да го пием?Сок от мандарини - защо да го пием?
20 Февр.
Сокът от мандарина не само радва вкусовите рецептори със своя сладък и пикантен вкус, но също така предлага множество ползи за здравето. Пълен с основни хранителни вещества, този цитрусов еликсир може да бъде освежаващо допълнение...
Сок от тиква - защо да го пием?Сок от тиква - защо да го пием?
03 Ноем.
Ако и вие сте любители на тиквата, опитайте още: - тиквено смути; - тиквено лате....
Сок от лимон - защо да го пием?Сок от лимон - защо да го пием?
01 Април
Всички знаем колко е добре за нашето здраве в по-променливо време да набавяме достатъчно Витамин С на организма си. Зимата е времето, когато най-много консумираме лимони и цитруси. Лимоните могат да се изцедят и да се...
Чай от касис - защо да го пиемЧай от касис - защо да го пием
19 Окт.
Касисът е храст, чиито плодове, листа и клони са богати на витамини и минерали. В народната медицина касисът се използва за укрепване на имунната система и лечение на някои заболявания. Чаят от листата на касис е много популярен...
Чай от бреза - защо да го пием?Чай от бреза - защо да го пием?
15 Август
Сутрешната чаша чай обикновено съдържа добре познати билки за общо тонизиране на тялото, но в нея не се включват листата от бреза, макар бялата бреза да е използвана като храна и лек от стари времена....
Чай от физалис - защо да го пием?Чай от физалис - защо да го пием?
17 Февр.
Съществуват най-различни видове чай – от плодови, през билкови, до такива за детокс и укрепване на имунната система. Широкоразпространен в света, чаят от физалис все още не е толкова популярен в България....
Чай от девесил - защо да го пием?Чай от девесил - защо да го пием?
22 Март
Най-често свързваме девесила с вкусна рибена чорба или ако още малко помечтаем, си представяме печено агнешко месце. Замисляли ли сте се обаче за какво е полезна тази подправка, какво съдържа и как може да я прилагаме...
Чай от бахар - защо да го пием?Чай от бахар - защо да го пием?
17 Март
Всички сме чували за бахара и знаем, че той е подправка. Питали ли сте се обаче какви са неговите ползи и полезни свойства. Сега ще говорим за това и по-конкретно за това за какво може да бъде полезен чаят от бахар. Да,...
Кога да пием соево мляко?Кога да пием соево мляко?
14 Май
В последните години соевото мляко добива широка популярност в Западното производство на млечни продукти. Всъщност соевото мляко се приема за традиционна напитка в азиатските култури, където от векове се почитат ценните...
Сок от манго - как да го направим и защо да го пиемСок от манго - как да го направим и защо да го пием
23 Април
Най-популярните, а и най-вкусните напитки, приемани от човека са плодовите сокове. Те са изключително полезни и засищащи. Днес ще обърнем специално внимание на един изключително вкусен и полезен плод - а именно мангото....
Кога е добре да пием чай от дренкиКога е добре да пием чай от дренки
19 Февр.
Чаят от дренки, направен от листа и плодовете на растението дрян, не само че е вкусна напитка, но и предлага множество здравословни ползи. Чаят от дренки е популярен в различни култури по целия свят, като се използва...
Кога трябва да пием селен и по колкоКога трябва да пием селен и по колко
22 Февр.
Селенът е микроелемент в човешкия организъм, считан за антиоксидант, важен за защита и укрепване на имунитета. Необходим е за протичането на много жизнени процеси, част е от всяка една наша клетка, но най-висока е концентрацията...
Сок от райска ябълка - защо да го пием?Сок от райска ябълка - защо да го пием?
11 Януари
1
Гостенката от далечен Китай и Япония, позната като райска ябълка, е много полезен плод, макар да не е от лесно харесваните от всички. Затова бавно и постепенно си пробива път у нас. Отглеждат я главно по Черноморието и...
Чай Матча - ползи и причини да го пиемЧай Матча - ползи и причини да го пием
06 Юни
Ето някои други идеи с Матча: - Добавете към разпенено мляко, за да направите Матча Latte; - Добавете Матча на прах към полезни смутита; - Смесете Матча в овесена каша; - Направете домашни гранола барове с помощта...
Перфектно смути за нула време - как да си го приготвим?Перфектно смути за нула време - как да си го приготвим?
21 Май
Ако смутито е бананово или ягодово, то е достатъчно сладко и въобще можете да пропуснете да го подсладявате....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана. В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
Масло от рапица - кога да го използвамеМасло от рапица - кога да го използваме
01 Юли
Рапичното масло или северният зехтин, както го наричат още, е масло извлечено от семената на растението рапица. Това масло има специфичен приятен вкус и аромат, а по отношение на вкуса си не отстъпва дори на зехтина....
Риган - кога и защо да го използвамеРиган - кога и защо да го използваме
04 Март
Тази билка често може да се срещне в козметичните продукти за коса, тъй като има възстановяващ и укрепващ ефект върху нея....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Разпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника. Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....