Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Същност и предимства на черната солСъщност и предимства на черната сол
01 Ноем.
Произходът на черната сол е от Хаваи. Тя представлява смес от пречистени вулканични въглени с морска сол. Добива се най-вече от ферми за сол, намиращи се на малкото островче Мулокай в района на Хавайските острови....
Шугаринг - същност и предимстваШугаринг - същност и предимства
19 Ноем.
Какви са предимствата на шугаринга? С всяка следваща процедура кожата става все по-гладка и мека. Премахва космите от корен. Космите постепенно стават все по-тънки и фини. Няма опасност за врастнали косми....
Криотерапия - същност и предимстваКриотерапия - същност и предимства
27 Дек.
Криотерапията представлява начин на лечение чрез студ (ниски температури) и се използва вече доста често в козметиката, както и в медицината. Чрез много ниски температури криотерапията лекува злокачествените и доброкачествените...
Предимства на хималайската солПредимства на хималайската сол
10 Април
Хималайскат сол, за разлика от преработената, е натурална и не съдържа токсини. Тя е нещо повече от натрий и хлорид. Хималайската сол се е кристализирала в земните недра преди милиони години. В себе си съдържа 84...
Холистична терапия - същност, принципи и предимстваХолистична терапия - същност, принципи и предимства
15 Август
Какви са ползите и предимствата от холистичната терапия Интересното при холистичната терапия е, че не се фокусира само и единствено върху отделни симптоми....
Готвене с морска сол - предимства и недостатъциГотвене с морска сол - предимства и недостатъци
25 Юли
Разбира се това има своите предимства и недостатъци, като трябва да се вземат предвид някои аспекти: Предимства на готвене с морска сол Природен продукт Морската сол е естествен продукт, получен от изпаряването на...
Шарена солШарена сол
29 Дек.
Всички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
Шарена солШарена сол
29 Дек.
Всички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
СолСол
17 Март
Солта е не само подправка, но и една от жизненоважните съставки за всички живи организми. Солта е източник на положително заредени натриеви и отрицателно заредени хлоридни йони. Именно затова тя е най-важният минерал в хранителните...
Риба върху солРиба върху сол
06 Февр.
Изчистваме рибата. В тава изсипваме солта и слагаме рибата без да овкусяваме. Пече се на 200 градуса до готовност. През това време скълцваме чесъна в паничка, добавяме 1/2 лимонов сок, копър и това е сосът за рибата....
Ароматна сол самардалаАроматна сол самардала
08 Май
Смлените листа самардала смесваме със ситна трапезна сол и разбъркваме (на 2 компотени буркана смлени листа самардала слагаме 1 кг сол, харесваме по- солено, но може и по-малко, да се намали количеството сол)....
Домашна самардалена солДомашна самардалена сол
27 Февр.
След изсушаване на самардалата се смилат на фина сол и се съхраняват в затворени съдове....
Пиле на солПиле на сол
13 Юли
Пилето се разполовява, посолява се от всички страни и се слага с разреза надолу върху килограм сол, поставена на дъното на тава за печене с подходящ размер. Печете крехкото пиле се на 180 °C до желан загар....
Панагюрска шарена солПанагюрска шарена сол
13 Юни
3
Казваше, че това придава плътност и аромат на шарената сол. Ако искате шарената сол да е пикантна, добавете и смлени изсушени люти чушлета....
Домашна шарена солДомашна шарена сол
19 Юни
Резултатът е много по-ароматна и богата на вкус домашна шарен сол в сравнение с пакетчето от магазина....
Скумрия в солСкумрия в сол
01 Май
Разбийте белтъците и добавете половината сол. Разстелете я на дъното на тава и отгоре поставете двете риби....
Пиле на солПиле на сол
03 Юни
2
В немного голяма тавичка поставете едра сол да пок­рие дъното. Отгоре поставете пилето. Изпечете го във фурната отначало на 250°С, след това намалете до 150°С....
Скумрия върху солСкумрия върху сол
08 Дек.
Поставят се в тава, застлана с алуминиево фолио, върху която сте подредили 1-2 см морска сол. Полива се с лимонов сок и отгоре се поръсва с тънък пласт сол, леко навлажнен и се завива внимателно с фолио....
Пиле на солПиле на сол
03 Юни
2
В немного голяма тавичка поставете едра сол да пок­рие дъното. Отгоре поставете пилето. Изпечете го във фурната отначало на 250°С, след това намалете до 150°С....
Същност на психокинезатаСъщност на психокинезата
29 Януари
Същност на психокинезата Въздействието върху неживата материя посредством мислите, тоест с тяхната енергия, е фантастична идея, но това е едно от проявленията на психокинезата....
Същност на иридологиятаСъщност на иридологията
09 Август
Иридологията е наука, която изучава връзката между патологичните промени в организма и промяната в ириса на окото. Иридологията е не само наука, но и изкуство. Необходима е солидна подготовка и познания, за да може да...
Печено пиле върху солПечено пиле върху сол
30 Април
Печеното пиле върху сол е много вкусно....
Коктейл Коста Дел СолКоктейл Коста Дел Сол
30 Ноем.
Можем вече да се насладим на прекрасния коктейл Коста Дел Сол....
Скариди, печени върху солСкариди, печени върху сол
15 Дек.
Съвет: Не отстранявайте всичката сол от скаридите. Стои красиво, ако има малко останала полепнала по тях, а и при белене част от нея попада върху месцето и така е по-вкусно....
Пиле, печено върху солПиле, печено върху сол
24 Окт.
4
Също може да ползвате фолио, алуминиево, което да сложите в тавата, след което да посипете дъното със сол, така лесно ще почистите после....