Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни класики: Торта Черна гораКулинарни класики: Торта Черна гора
28 Март
И за да разберете защо кулинарните класики наистина се считат за такива, ви предлагаме поне веднъж в живота да приготвите и да опитате торта Шварцвалд или торта Черна гора, както е известна на по-голямата част от кулинарните...
Пълнени Чушки Класик с яйца и сиренеПълнени Чушки Класик с яйца и сирене
16 Февр.
Пълнените Чушки Класик с яйца и сирене са чудни!...
3 световни кулинарни класики, които трябва да опитате поне веднъж3 световни кулинарни класики, които трябва да опитате поне веднъж
10 Март
Независимо къде се намират - под парещото слънце или край ледените късове, в джунглата или в мегаполиса те имат своите кулинарни традиции, с които изкушават сетивата....
Мусака КласикаМусака Класика
15 Април
7
Запържваме каймата в нагорещена мазнина, да се пръсне на трохи. Подправяме с чубрица, кимион и черен пипер на вкус, също и с червения пипер. Добавяме ситно нарязаните пера на лука, след минута добавяме и ситно нарязаните...
Амарети класикаАмарети класика
30 Март
Скълцайте бадемите много ситно и ги смесете със 150 г от захарта и бадемовата есенция. Разбийте белтъците на сняг и прибавете останалата захар заедно с бадемовата смес. Разбъркайте. Шприцовайте кръгчета върху застлана...
Пица КласикоПица Класико
04 Юни
Пицата Класико е готова....
Пастицио КласикаПастицио Класика
11 Март
Наръсваме с настърганото сирене и печем Пастицио Класика до златисто....
Тирамису КласикаТирамису Класика
30 Септ.
Завършваме тирамисуто Класика, като поръсим отгоре с какаото....
Пита КласикаПита Класика
05 Януари
Покрива се, за да се задуши пита Класика....
Фокача КласикаФокача Класика
16 Септ.
1
В купа се смесват двата вида брашна и се разбъркват с телена бъркалка. Прибавя се сухата мая, водата с температура 24 градуса, солта и половината от зехтина. С пръсти се захваща тесто и се измесва бързо за около 5 мин...
Сладки КласикаСладки Класика
30 Май
Оставете предварително маслото на стайна температура да омекне. След това хубаво го разбийте на гладък крем с със захарта. Добавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване, като редувате яйце-брашно - до изчерпване...
Еклери КласикЕклери Класик
28 Януари
2
В дълбок тиган се кипва 1 чаша вода с щипка сол и на върха на ножа лимонтозу. Прибавя се маслото и се изчаква да се стопи. Чрез разбиване се прибавя брашното и се разбърква добре, докато започне да се отлепва от тигана....
Рататуй КласикРататуй Класик
10 Юли
Рататуят Класик е готов....
Пълнени чушки КласикаПълнени чушки Класика
19 Март
Нарежете лука и скилидките чесън на ситно, моркова настържете. В сгорещено олио запържете лука до прозрачност, прибавете към него моркова и чесъна, запържете и тях. Прибавете към зеленчуците каймата, която сте омесили...
Пиле паприкаш КласикаПиле паприкаш Класика
26 Август
Пилето паприкаш Класика е много вкусно....
Лазаня Болонезе КласикаЛазаня Болонезе Класика
10 Юли
След като извадите от фурната, я оставете да престои 15 минути, преди да нарежете и сервирате лазаня Болонезе класика. Добър апетит!...
Мраморен кекс КласикаМраморен кекс Класика
21 Юни
Оставяме 1-2 часа, за да се стегне глазурата, нарязваме на парчета и сервираме мраморен кекс Класика с ароматно кафе или чай....
Руска салата КласикаРуска салата Класика
01 Януари
1
Поднесете руска салата Класика на новогодишната трапеза....
Слепени меденки КласикаСлепени меденки Класика
03 Март
1
С продуктите, описани по-горе, си оформяме тестото за меденките. Разделяме го на 2 части, като всяка една част я оформяме на дълги фитили. Тези фитили нарязваме на парчета, които оформяме на медени топчета. Всяко едно...
Шопска салата КласикаШопска салата Класика
24 Ноем.
1
На дъното на чинията се слага първо обелената и нарязана на кубчета краставица, след това доматите, чушките, също нарязани на кубчета, и отгоре се рендосва сиренето. Шопската салата се поръсва със ситно нарязан магданоз...
Шоколадова торта КласикаШоколадова торта Класика
23 Януари
Разбийте всички продукти за блата, сипете сместа в намаслена и набрашнена форма за торта и печете на 180 градуса за 25-30 минути. Охладете блата и го разрежете на две хоризонтални части. Сиропирайте единия блат и го...
Руло Стефани КласикаРуло Стефани Класика
02 Дек.
Добър апетит с любимото Руло Стефани Класика!...
Торта Медовик - класикТорта Медовик - класик
06 Февр.
Поставете меда, захарта и маслото на водна баня, загрейте ги до втечняване на сместа. Добавете содата и отнемете от огъня. Разбивате яйцата и ги добавяте към тях, разбърквате до еднородна смес. Пресявате 350 г от брашното...
Пълнени чушки класикПълнени чушки класик
13 Септ.
Пълнените чушки класик печете, докато станат готови....
Пиле с маслини КласикаПиле с маслини Класика
08 Февр.
Нарязваме пилето на порции. Изпържваме до златисто в мазнината, смес от олио и краве масло. Запърженото пиле изваждаме и прибираме на топло, а в същата мазнина пържим до златисто 1 суп.лъж. брашно. Разреждаме с топла...