Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни класики: Торта Черна гораИ за да разберете защо кулинарните класики наистина се считат за такива, ви предлагаме поне веднъж в живота да приготвите и да опитате торта Шварцвалд или торта Черна гора, както е известна на по-голямата част от кулинарните...
28 Март
3 световни кулинарни класики, които трябва да опитате поне веднъжНезависимо къде се намират - под парещото слънце или край ледените късове, в джунглата или в мегаполиса те имат своите кулинарни традиции, с които изкушават сетивата....
10 Март
Мусака КласикаЗапържваме каймата в нагорещена мазнина, да се пръсне на трохи. Подправяме с чубрица, кимион и черен пипер на вкус, също и с червения пипер.
Добавяме ситно нарязаните пера на лука, след минута добавяме и ситно нарязаните...
15 Април
7
Амарети класикаСкълцайте бадемите много ситно и ги смесете със 150 г от захарта и бадемовата есенция.
Разбийте белтъците на сняг и прибавете останалата захар заедно с бадемовата смес. Разбъркайте.
Шприцовайте кръгчета върху застлана...
30 Март
Фокача КласикаВ купа се смесват двата вида брашна и се разбъркват с телена бъркалка. Прибавя се сухата мая, водата с температура 24 градуса, солта и половината от зехтина.
С пръсти се захваща тесто и се измесва бързо за около 5 мин...
16 Септ.
1
Сладки КласикаОставете предварително маслото на стайна температура да омекне. След това хубаво го разбийте на гладък крем с със захарта.
Добавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване, като редувате яйце-брашно - до изчерпване...
30 Май
Еклери КласикВ дълбок тиган се кипва 1 чаша вода с щипка сол и на върха на ножа лимонтозу. Прибавя се маслото и се изчаква да се стопи. Чрез разбиване се прибавя брашното и се разбърква добре, докато започне да се отлепва от тигана....
28 Януари
2
Пълнени чушки КласикаНарежете лука и скилидките чесън на ситно, моркова настържете. В сгорещено олио запържете лука до прозрачност, прибавете към него моркова и чесъна, запържете и тях.
Прибавете към зеленчуците каймата, която сте омесили...
19 Март
Лазаня Болонезе КласикаСлед като извадите от фурната, я оставете да престои 15 минути, преди да нарежете и сервирате лазаня Болонезе класика.
Добър апетит!...
10 Юли
Мраморен кекс КласикаОставяме 1-2 часа, за да се стегне глазурата, нарязваме на парчета и сервираме мраморен кекс Класика с ароматно кафе или чай....
21 Юни
Слепени меденки КласикаС продуктите, описани по-горе, си оформяме тестото за меденките.
Разделяме го на 2 части, като всяка една част я оформяме на дълги фитили.
Тези фитили нарязваме на парчета, които оформяме на медени топчета.
Всяко едно...
03 Март
1
Шопска салата КласикаНа дъното на чинията се слага първо обелената и нарязана на кубчета краставица, след това доматите, чушките, също нарязани на кубчета, и отгоре се рендосва сиренето.
Шопската салата се поръсва със ситно нарязан магданоз...
24 Ноем.
1
Шоколадова торта КласикаРазбийте всички продукти за блата, сипете сместа в намаслена и набрашнена форма за торта и печете на 180 градуса за 25-30 минути.
Охладете блата и го разрежете на две хоризонтални части.
Сиропирайте единия блат и го...
23 Януари
Торта Медовик - класикПоставете меда, захарта и маслото на водна баня, загрейте ги до втечняване на сместа.
Добавете содата и отнемете от огъня. Разбивате яйцата и ги добавяте към тях, разбърквате до еднородна смес. Пресявате 350 г от брашното...
06 Февр.
Пиле с маслини КласикаНарязваме пилето на порции. Изпържваме до златисто в мазнината, смес от олио и краве масло.
Запърженото пиле изваждаме и прибираме на топло, а в същата мазнина пържим до златисто 1 суп.лъж. брашно. Разреждаме с топла...
08 Февр.