Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо тъмната бира е идеална за зимата?И все пак българският потребител предпочита да си купува тъмна бира през зимата - защо е така и постъпва ли правилно? По-подходяща ли е тъмната бира за студените дни?...
05 Февр.
Тъмна или светла бира?По презумпция повечето любители на бирата предпочитат светлата бира през лятото, а тъмната – през зимата. Това може би е така, тъй като тъмната бира се счита за по-тежка от светлата....
06 Септ.
Производство на ПроволонеПри производството му сгъстената част се нарязва на много дребно, загрява се и се разтегля, докато още е топла....
11 Август
Производство на рокфорПри производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко.
Началото на производството е като при всяко друго сирене....
04 Юли
Производство на пармезанОказва се, че пармезанът всъщност е най-известното сирене в света – производството му много внимателно се контролира от Консорциума на производителите на сиренето Parmigiano reggiano....
10 Май
Производство на горгонзолаПроизводството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
28 Ноем.
1
Специфики при месенето на тесто от лимецСпецифики при месенето на тесто от лимец
Особеностите при месенето на тестото от лимеца се дължат на ниското съдържание на глутен в зърното....
08 Юни
Тъмната страна на бадемитеСпоред последни проучвания обаче те имат и тъмна страна. И тя се дължи именно на всички тези ползи, които стават все по-известни....
14 Май
Тъмната страна на тренировкитеМогат ли упражненията не само да ви поддържат във форма и слаби, но и да ви разболеят и да ви прилошее от тях? Да, това поне показва ново изледване. Според проучвания близо половината професионални спортисти изпитват някаква...
23 Август
Тъмната страна на вегетарианствотоИзследване, публикувано в „Журнал на Американската диетична асоциация”, установява, че два пъти повече тийнейджъри и почти два пъти повече млади хора, които са вегетарианци, използват нездравословни методи за регулиране на...
05 Май
10
Локумките с бира на ЙолиРазточваме кора и изрязваме на квадрати.
Във всеки квадрат слагаме по парченце локум и орехова ядка, завиваме на пуричка.
Подреждаме сладките в тава, покрита с хартия за печене....
25 Март
Кюфтета с бира на скараЗагряваме скарата, оформяме топчетата на кюфтета и ги печем около 10 минути на страна.
Гарнираме със зеленчуци на скара, картофки или някаква свежа салата....
23 Юли
Кюфтета на фурна с бираПрибавят се нарязаният на ситно лук, стритата чубрица, галетата, бирата, сол на вкус и черен пипер по желание. Всичко се омесва добре.
В чинийка се сипва брашно....
07 Дек.
1
Пържоли с бира на скараПечем от двете страни до готовност на пържолите. Поднасяме с картофена салата или друго. Лесно и вкусно!...
10 Март
Свинско с бира на скараИзпечете свинското месо на загрята скара.
Поръсете с подправки по избор и сервирайте биреното мезе с нарязания лук.
Свинското с бира на скара е много вкусно....
07 Март
Агнешко с бира на фурнаНарежете агнешкото на по-едри хапки и хубаво ги оваляйте в брашно.
Загрейте мазнина в тиган и запържете месото за кратко....
07 Април
Кюфтета с бира на фурнаВ средата на всяко кюфте забодете парченце кашкавал.
Залейте с бирата и печете във фурна....
15 Септ.
5
Производство на сирене КачокавалоТези два вида сирене се приготвят по различен начин и изглеждат различно, но при производството им има моменти, които си приличат....
25 Август
Свински врат на тиган с бираСлед 3-4 минути сипете бирата и гответе под капак до готовност на месото.
Поднесете свински врат на тиган с бира с нарязан магданоз!
Добър апетит!...
07 Март
Пуешко бутче с бира на фурнаОбърнете и подправете бутчетата със соса от готвенето поне 2-3 пъти по време на печенето.
Отстранете алуминиевото фолио и увеличете температурата на фурната до 200 °....
01 Окт.
Пилешки дробчета с бира на фурнаПилешките дробчета с бира на фурна се поднасят оляти с лимонов сок....
07 Април
Пърленки с бира на грил тиганОмесеното тесто оставете на топло за 30 минути.
След това го разделете на 10 равни парчета. Всяко от тях разточете във формата на пърленка....
25 Януари
Пилешки сърца с бира на фурнаДобавете още малко сол и черен пипер на вкус и сложете да се пекат в умерено загряна фурна 20-тина минути.
Поднесете пилешките сърца с бира на фурна с гарнитура от картофено пюре....
01 Април
1
Черен дроб на фурна с бираЗапича се черният дроб на фурна 20-30 мин.
Да ви е вкусно с този черен дроб на фурна с бира....
04 Ноем.
1