Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Намалявайте степените, докато не получите желаната от вас дебелината. Хубаво разстелете корите и ги оставете да изсъхнат за около 12 часа. Начупете юфката и я сложете в голяма тава....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Сервират се със студена бира или червено вино! Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
След това се налива в чисто и мокро цедило от тензух или няколко ката марля и се оставя да се цеди - около 2-3 часа....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Сто чушки туршияСто чушки туршия
21 Септ.
2
Аз ги пека без да изтърбушвам. Приготвя се марината от оцета, олиото, солта и захарта, която се кипва и се оставя да се охлади. След това в нея се добавя скълцания магданоз и се сипват чушките....
Да вечерям или неДа вечерям или не
04 Окт.
4
Диетолозите съветват за вечеря да се приемат продукти, богати на целулоза, които способстват за изгарянето на калориите: домати, моркови, зеле, патладжани, цвекло, ябълки, ягоди, диня, портокали, кайсии....
Лесни начини да отрежете 100 или повече калорииЛесни начини да отрежете 100 или повече калории
04 Март
Второто е да намалите приема на калории поне със 100. Ето и няколко лесни начина, по които да се отървете от 100 или повече калории на ден: Не яжте сандвич от две филии с плънка помежду им, а го отворете....
Да отглеждаме или не красула в дома сиДа отглеждаме или не красула в дома си
13 Окт.
Красула (Crassula) е име на род сукулентни растения, съдържащ около 200 приети вида, включително популярното Дърво на живота (Crassula ovata). Когато става дума за красула, повечето хора имат предвид точно последния вид...
Колко калории да поемаме, за да не пълнеемКолко калории да поемаме, за да не пълнеем
10 Септ.
За да се каже от колко калории имаме нужда, трябва да се преценят някои фактори като пол, възраст, височина, начин на живот и общо здравословно състояние....
Как да си спестим излишните калории?Как да си спестим излишните калории?
25 Февр.
Нито времето на приема на излишни калории, нито последователността, нито дори продуктите не са така важни, както сумарното количество на тези калории....
Изкушенията, заради които жените и мъжете провалят диетата сиИзкушенията, заради които жените и мъжете провалят диетата си
08 Януари
Това е причината повечето диети, които започваме, да се провалят....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
Да ви сладко....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Маникюр през бременността - да или не?Маникюр през бременността - да или не?
26 Окт.
Бременността е период в живота на жената, в който тя трябва да е особено внимателна и да се грижи за себе си. В него има специални изисквания за това как да пази както своето, така и здравето на бебето. Както всяка...
Да или не на перманентния гримДа или не на перманентния грим
26 Дек.
Щом става дума за красотата й, жената е готова на какви ли не жертви. Една от тях е перманентният грим. Тази процедура е един вид татуировка върху лицето, върху веждите, върху устните. Как става всичко? Под кожата се...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...