Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
Вземете една кора, намажете с четка с малко масло или олио, сложете втора кора отгоре, намажете с 3-4 с.л. от сместа. Поръсете от натрошеното сирене. Навийте откъм късата страна на руло....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Този кекс се нарича шофьорски, защото никога не съхне и е винаги мек. Издържа дълго време, затова шофьорите го предпочитат. Приготвя се лесно и бързо. В купа се разбиват с миксер 4 домашни яйца със бурканче захар, непълно...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки. Готовото...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
08 Дек.
Измийте патладжана и го нарежете на парчета за пържене (колелца или полумесеци). Поръсете го със сол и разбъркайте добре. Поставете го в купа на дупки, за да се отцеди от сока, който ще пусне....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
25 Септ.
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес. Диетичният кекс се пече...
Малтодекстрин - отрова или не?Малтодекстрин - отрова или не?
05 Август
Днес в състава на много хранителни продукти (и не само) можете да видите хранителната добавка, наречена малтодекстрин. За мнозина това име предизвиква негативни емоции, тъй като това вещество практически не е познато на потребителите...
Да вечерям или неДа вечерям или не
04 Окт.
4
“Да вечерям или не? ! ” – въпрос, който си задават непрестанно милиони хора по света, които се опитват да преборят излишните килограми. Непрестанното измъчване от чувството за глад, което ни връхлита след залез слънце, е...
Дантелата – актуална или не?Дантелата – актуална или не?
16 Ноем.
Дантелите отново са на мода в края на тази година и през пролетта и лятото на 2013 година. Въздушните форми и женствеността на кройките, които се получават благодарение на дантелите, издават любовта към ретро-силуетите...
Дантелата - модерна или не?Дантелата - модерна или не?
17 Септ.
1
Лятото отмина със своята ефирност и романтика. Дантелата, която е класика в модата, беше актуална още миналата година и нейната роля, като мотив в облеклото и аксесоарите остава и тази. Изкусно изплетените нишки „излизат...
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пърженеТиквички, които НЕ замърсяват олиото при пържене
09 Юли
Измийте и нарежете тиквичката на колелца. Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли. Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество....
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТесто за мекици, което не задържа мазнина
26 Ноем.
Оставяме около час, преди да пържим мекиците, или поставяме в плик в хладилника за следващия ден....
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаКюфтета на тиган, които не задържат мазнина
14 Ноем.
Каймата се омесва с рендосан ситно лук, кимион, черен пипер и чубрица. Добавя се яйцето, сух хляб се намокря с вода, отцежда се и добавяме в каймата заедно със малко сода за хляб. Разбърква се добре и оставяме за кратко...
Куркудена или клин чорбаКуркудена или клин чорба
14 Януари
3
Месото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо. След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
Зимен или сиромашки тараторЗимен или сиромашки таратор
08 Януари
Зелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
Bomboloni или италиански поничкиBomboloni или италиански понички
21 Ноем.
Може да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
Сладкиш Агнеса или АгнесиСладкиш Агнеса или Агнеси
28 Окт.
Сладкиша Агнеса или Агнеси разрежете и сервирайте....
Кленовият сироп: здравословен или не?Кленовият сироп: здравословен или не?
09 Май
Кленовият сироп е популярен естествен подсладител, за който се твърди, че е по-здравословен и по-хранителен от захарта. Важно е обаче да разгледаме науката, която стои зад някои от тези твърдения. Тази статия обяснява...
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнинаБухнало тесто за мекици, което не задържа мазнина
27 Януари
Затоплете прясното мляко и водата до 37 градуса, т.е. при потапяне на кутрето топлината да е приятна, а не пареща. Отделете 3 с.л. от топлото прясно мляко, в което активирайте маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно. В...
Марудници или шупли със сиренеМарудници или шупли със сирене
13 Юни
Шуплите със сирене се изпичат на добре загрят намазан с масло или мас тиган или сач....
Сладко или мед от глухарчеСладко или мед от глухарче
17 Април
Сладкото или медът от глухарче е много сполучливо....
Мезе за бира или виноМезе за бира или вино
28 Август
Оставете в хладилника за няколко часа и сервирайте мезето за бира или вино след това....
Кошнички с ананас или локумКошнички с ананас или локум
31 Януари
Печем на загрята фурна на 180 градуса, докато се зачервят кошничките с ананас или локум....
Френска Селска Торта или МедовикФренска Селска Торта или Медовик
13 Януари
Най-удобно е сглобяването на тортата в ринг или разглобяема тава. 12. Сложете първия блат в разглобяемата тава или ринг и го намажете с крема отгоре....
Сироп от дренки или шипкиСироп от дренки или шипки
06 Окт.
Измитите плодове се заливат с водата и се оставят няколко часа да поомекнат, след което се варят 20-30 минути. Сокът се прецежда, прибавят се захарта и лимонената киселина. Отново се сварява, след което се прецежда...