Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
СушиОпасността от заразяване с anisakis е най-голяма при консумацията на речни риби като сьомгата (сьомговите риби), както и при пъстървата....
19 Септ.
5
Туршия за бърза консумацияСлед 4-5 дена туршията е готова за консумация. Има трайност около месец....
09 Окт.
1
Кьопоолу за бърза консумацияКьопоолуто за бърза консумация е готово.
Източник: Ралица Николаева...
28 Дек.
Хосомаки сушиИзмих много добре ориза за суши, докато се избистри водата и го оставих да се отцеди около 20 минути....
31 Окт.
Урамаки сушиС помощта на рогозката завиваме руло суши, като притискаме силно, докато навиваме.
Режем рулото на шайби с остър нож. При всеки разрез мокрим ножа с вода.
Поднасяме Урамаки суши с пиле, със соев сос и уасаби....
25 Окт.
Суши топчетаПреди сервиране найлонът на домашното суши се премахва.
Гарнирайте суши топчета по желание с уасаби и соев сос....
14 Ноем.
Суши ШийтакеРазгънете внимателно листото нори и го поставете върху рогозка за суши( или мокра кърпа) с гладката страна надолу....
26 Май
5
Веге сушиВърху дървена дъска поставете малка подложка за навиване на суши.
Върху подложката сложете 1 лист нори, върху него спаначените листа и останалите съставки (авокадо и червено зеле)....
06 Април
1
Суши сашимиСуши сашими се консумира с пръчици за хранене, като всяко парченце се топва в смес от соев сос с уасаби, а след изяждането на всеки вид риба се хапва от ряпата дайкон и от маринования джинджифил....
20 Януари
Веган сушиСваряваме ориза и навиваме водораслите заедно със зеленчуци по избор - авокадо, краставици, моркови, чери домати, червено зеле, хумус и соев сос.
Поднесете веднага....
07 Юни
2
Домашно сушиОставете така навитите рула домашно суши да се стегнат за 60 мин. в хладилник. Готовите руло нарежете на хапки суши в остър нож....
22 Дек.
Суши ШийтакеРазгънете внимателно листото нори и го поставете върху рогозка за суши( или мокра кърпа) с гладката страна надолу....
26 Май
5
Суши запеканкаНамазваме хляба с топеното сирене, разпределяме кренвиршите, салама и настъргания кашкавал.
Навиваме на стегнато руло и режем на парчета с дължина около 2 см. Нареждаме ги в тава, поръсваме с черен пипер.
Разбиваме...
03 Февр.
Претъпкано зеле за бърза консумацияНе е зле да си ги приготвите за бърза консумация. Трябват ви кофа, леген, дъска за рязане, остър нож и здрави ръце.
Разполовете зелките и почистете от кочана. Режете ги на тънки ивици....
18 Окт.
1
Мариновани патладжани за бърза консумацияИзвадете и сервирайте вашите мариновани патладжани за бърза консумация....
06 Май
Домашна лютеница за директна консумацияОвиваме патладжана във фолио и слагаме във фурната на 200 градуса заедно с чушките, за да се изпекат за около 20 мин. След това ги задушаваме, докато обелим доматите и ги пасираме до пюре.
Нарязваме на ситно чесъна и...
28 Август
2
Мариновани тиквички за дълга консумацияМалките тиквички са за предпочитане в тази рецепта. Нарежете ги по дължина или на колелца.
Леко осолете и отцедете излишната вода.
В голяма купа ги полейте със соевия сос и около 5 с.л. олио. Разбъркайте много добре...
27 Юли
Мариновани чушки за бърза консумацияЧушките се изчистват от семената и с нож се цепват само отдолу до средата.
Приготвя се марината. В тенджерка се сипва оцетът, водата, олиото, солта, дафиновият лист и нарязани скилидки чесън. Поставя се на котлона да заври...
01 Септ.
Маринована сиврия за бърза консумацияНарежете на ситно пресните магданоз, копър и листа целина.
Почистете и нарежете глава чесън.
Пригответе маринатата, като смесите солта, захарта, оцета, зехтина и водата. Разбъркайте, докато се разтворят напълно солта...
14 Юли