Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Съвети при осоляване на каймаСъвети при осоляване на кайма
14 Дек.
След като знаете как се осолява каймата, може да опитате да приготвите спагети с кайма, гнезда от кайма или емблематичното руло стефани...
Каймата поскъпваКаймата поскъпва
24 Август
Цената на каймата се покачва с три стотинки и вече е 4.68 лв./кг. Килограм пилешко месо пък поскъпва до 3.93 лева. Захарта също поскъпва съвсем малко и нейната стойност вече е 1.25 лв./кг....
Как правилно да овкусяваме каймата?Как правилно да овкусяваме каймата?
18 Май
1
В гръцката и в турската кухня често към каймата се добавя и канела. Типичен пример за това е гръцката мусака и турските пълнени патладжани с кайма. 8....
Как да се сгъсти каймата?Как да се сгъсти каймата?
02 Май
Притискане на каймата в марля За сгъстяване на каймата можете да я поставите в сгънат тензух, който да завържете и да поставите в гевгир....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки. Прехвърлете сушените домати в буркани. Сложете във всеки един босилек, мащерка и нарязан чесън....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да станем по-умни? Науката съветваКак да станем по-умни? Науката съветва
27 Март
Как да станем по-умни според науката? Физическата дейност стимулира и мозъчната Хората тренират отдавна физиката си, за да укрепят сърцето, мускулите си и да повишат тонуса си, а оттам и духа си....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Да подправим правилно каймата за кюфтета и кебапчетаДа подправим правилно каймата за кюфтета и кебапчета
10 Юли
да добавите и малко сода бикарбонат, защото така кюфтетата ще станат по-пухкави....
Как месото да не стане сухо?Как месото да не стане сухо?
13 Окт.
Също така, за да не стане сухо месото, може да сложите във фурната малък съд с вода. Така от нея ще се отделя пара, която ще предпази месото и от изсушаване, и от прегаряне....
Пет неща, който не трябва да правите с кайматаПет неща, който не трябва да правите с каймата
27 Април
1
С кайма приготвяме много ястия. За да приготвим вкусни рецепти с кайма, не трябва да правим следните неща: 1....