Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вечерята на беднякаВечерята на бедняка
20 Юни
1
Сервирате топла вечерята на бедняка - вкусна яхния с филийки хляб....
Защо на Коледа се казва Коледа?Защо на Коледа се казва Коледа?
05 Януари
Макар да е любим и ценен празник за повечето от нас, то малцина са запознати защо Коледа наричаме всъщност Коледа....
Кекс с аромат на КоледаКекс с аромат на Коледа
10 Дек.
Орехите се почистват от черупките и се натрошават. Крушата и ябълката се измиват, обелват и им се махат семките. Ако са по-малки като размер, може да се сложат и по два броя. Настъргват се и се оставят настрани....
Меденки с аромат на КоледаМеденки с аромат на Коледа
09 Дек.
4
Омесва се твърдо тесто. Разточва се кора около 1/2 см режат се с формички. Пекат се на 200 градуса за около 10 мин, но не трябва да се препичат, а отгоре трябва да са мекички. Украсяват се с разтопен шоколад....
Как да се събудите раноКак да се събудите рано
05 Септ.
Ако по някаква причина се налага да се научите да ставате по-рано, отколкото сте свикнали, има няколко съвета, които ще ви помогнат за ранното събуждане....
Костенурките на Дядо КоледаКостенурките на Дядо Коледа
07 Окт.
Костенурките на Дядо Коледа са готови....
Копчетата на Дядо КоледаКопчетата на Дядо Коледа
07 Май
Пече се на 165 градуса, не повече от 10 минути засечени по часовник. Копчетата на Дядо Коледа са готови....
Жълтиците на Дядо КоледаЖълтиците на Дядо Коледа
25 Януари
Замесваме тесто, получава се ронливо подобно на това за джинджифиловите човечета. Завиваме в стреч фолио и оставяме да стегне за 30 минути в хладилника....
Таралежките на дядо КоледаТаралежките на дядо Коледа
11 Февр.
Начупваме шоколада и заедно с маслото го разтопяваме на бавен огън. Когато се стопи сваляме от огъня. Отделяме белтъците от жълтъците. В купа разбиваме жълтъците със захарта, ванилията и шоколадовата смес....
Ботушките на Дядо КоледаБотушките на Дядо Коледа
24 Дек.
С получената глазура украсяваме ботушките на Дядо Коледа и ги поръсваме със захарни пръчици....
Празнични шишарки в духа на КоледаПразнични шишарки в духа на Коледа
22 Окт.
Набодете след това корнфлейкса, така че да се получат като шишарки. Поръсете празничните шишарки в духа на Коледа с пудра захар....
Ванилов пудинг с аромат на КоледаВанилов пудинг с аромат на Коледа
01 Ноем.
Ваниловия пудинг с аромат на Коледа може да консумирате топъл или да приберете в хладилника да се изстуди....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Браунис Шапката на Дядо КоледаБраунис Шапката на Дядо Коледа
17 Дек.
Нарежете брауниса на квадрати. Върху всеки шприцовайте точка-канапе, поставете по една ягодка с върха нагоре и завършете на върха с още малко бяла глазура. По този начин се оформят шапките на Дядо Коледа....
Браунис Шапката на Дядо КоледаБраунис Шапката на Дядо Коледа
17 Дек.
Нарежете брауниса на квадрати. Върху всеки шприцовайте точка-канапе, поставете по една ягодка с върха нагоре и завършете на върха с още малко бяла глазура. По този начин се оформят шапките на Дядо Коледа....
Сладки от тиква с вкус на КоледаСладки от тиква с вкус на Коледа
11 Дек.
Оформяме с лъжичка от сместа сладките и печем за 8-9 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса (до златиста коричка). Сладките от тиква с вкус на Коледа са готови....
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)
11 Дек.
2
Отстраняват се неравностите отстрани, много леко може да се ползва белачката за картофи и леко се подравнява долната им част, за да може да стоят изправени кубчета....
Топящи се картофи на фурна със самардалаТопящи се картофи на фурна със самардала
29 Окт.
3
Пекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат....
5 начина да се подготвите за колоноскопия5 начина да се подготвите за колоноскопия
23 Април
Ако все още не сте напълно убедени, ето какво можете да сторите, за да направите мисълта по-малко плашеща и да се подготвите психически и физически: 1....
Формулата на идеалната коледна вечеряФормулата на идеалната коледна вечеря
25 Дек.
Ако все пак искате да имате идеална вечеря, можете да я постигнете – учени са измислили каква е формулата на перфектната коледна вечеря....
Пилешки крилца с топящи се картофки на фурнаПилешки крилца с топящи се картофки на фурна
23 Януари
Наливаме бирата, слагаме алуминиево фолио и печем 30 мин в загрята на 250 градуса фурна в долната част. На 30 минута махаме фолиото и качваме на средата на фурната за още 15 мин или до зачервяваме на месото....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Каква е трапезата на Коледа?Каква е трапезата на Коледа?
10 Дек.
За десерт може да поднесете вкусни коледни сладки, коледен пудинг или традиционния италиански коледен сладкиш Панетоне, от който гарантирано няма да остане даже трошичка....