Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на коприва в бурканиКонсервиране на коприва в буркани
03 Април
Готовите буркани съхранявайте на тъмно....
Консервиране на зелен бобКонсервиране на зелен боб
20 Ноем.
6
Измийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см. Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта....
Консервиране на зелени доматиКонсервиране на зелени домати
11 Януари
Измийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки. Нарежете морковите или ги настържете. Разпределете ги в два средно големи буркана....
Консервиране на печени чушкиКонсервиране на печени чушки
17 Януари
Слагате ги в измити и сухи буркани. В един буркан от 800 мл. за побират около 10 бр чушки. Но все пак зависи от тяхната големина....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Вместо шишета можета да използвате и буркани. Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Консервиране на люти чушлета (шипка)Консервиране на люти чушлета (шипка)
10 Януари
Залейте чушлетата в бурканите като разпределите маринатата и затворете веднага горещите бурканчета. Обърнете надолу с капачките, докато изстинат напълно....
Правила за консервиране в бурканиПравила за консервиране в буркани
04 Окт.
Хората са се научили да консервират храни от незапомнени времена. Има различни теории кой е измислил консервирането....
Заешко месо в буркани за зиматаЗаешко месо в буркани за зимата
09 Дек.
1 вариант: Изкиснете заешкото месо за няколко часа, може да добавите малко оцет. Извадете месото и сложете в гаци, закачете ги хубаво да се отцедят. След като са сухи осолете и подредете плътно в бурканите....
Пилешко месо в буркани за зиматаПилешко месо в буркани за зимата
09 Ноем.
3
Пилешкото месо в буркани за зимата е готово....
Консервиране на нераздробено месоКонсервиране на нераздробено месо
03 Март
1
Достатъчно е да имате цяло парче месо, което да консервирате, без да разрязвате на части. За да направите сами консервирано месо, трябва да използвате само много прясно и качествено месо....
Консервиране на месо чрез осоляванеКонсервиране на месо чрез осоляване
03 Дек.
Бързо осоляване Този метод се използва от предприятията за преработка на меса с цел бързо осоляване и ускоряване на консервирането. Инжектира се саламура в месото чрез кръвоносната система....
Как се консервират домати в бурканиКак се консервират домати в буркани
06 Април
3
Тук става дума за консервиране на домати в буркани с вместимост 800 гр (компотени)....
Можем ли да консервираме манджи в бурканиМожем ли да консервираме манджи в буркани
19 Ноем.
4
Знаем как да консервираме сурови плодове и зеленчуци, риба, но след като може да се слагат в буркани сурови продукти, логично е да си зададем въпроса – може ли да консервираме вече сготвени ястия?...
Крилца в буркан на фурнаКрилца в буркан на фурна
02 Януари
Изрязваме си парче фолио и го сгъваме на две и после като квадрат. Слагаме го най-отгоре върху буркана и го завързваме с здрав конец за шиене, сгънат на два ката....
Пилешко месо в буркани като на бабаПилешко месо в буркани като на баба
26 Март
След като сте напълнили бурканите с месо, ги сложете да се варят за 3 часа. Така приготвеното пилешко месо в буркани като на баба е чудесно за консумиране направо от буркана или да се добави към ядене....
Съвети за консервиране на гъбиСъвети за консервиране на гъби
22 Септ.
1
В буркана сокът трябва да покрива гъбите на два пръста. Преди да консумирате осолените по този начин гъби, ги измийте с хладка вода. Различни видове гъби се консервират със сол, лимонтузу, оцет и подправки....
Буркани с желирано пилешкоБуркани с желирано пилешко
05 Септ.
1
Съхраняват се на хладно. Бурканите с желирано пилешко са готови....
Буркани с мариновани печени камбиБуркани с мариновани печени камби
12 Юли
Бурканите с мариновани печени камби са готови за консумация....
Пилешко месо в бурканиПилешко месо в буркани
25 Август
Така консервирано, пилешкото месо в буркани е перфектно както за директна консумация след отваряне на буркана, така и за ястия с пилешко, примерно пиле с картофи, като се добави последните 5 мин от готвенето....
Агнешко Месо в БурканиАгнешко Месо в Буркани
06 Април
1
Нарязваме на едри хапки месото. В тиган поставяме мазнината и пържим от двете страни. Всяка една мръвка посоляваме на вкус подправяме по желание и пълним сухи буркани....
Телешко месо в бурканиТелешко месо в буркани
30 Май
8
Готовите буркани нареждаме в голяма тенджера или казан, пълним вода колкото да е 2-3 пръста над капачките и варим на тих огън....
Как да консервираме пуешко месоКак да консервираме пуешко месо
07 Март
Бурканите се затварят и се стерилизират при температура 105 градуса за 120 минути за буркани от 1 литър и 100 минути за буркани от 500 мл....
Ориз със зеле от буркан на фурнаОриз със зеле от буркан на фурна
29 Ноем.
Обелваме и нарязваме лука (на кубченца) и морковите (на фини кръгчета). Почистваме чушките и също нарязваме. Всички зеленчуци добавяме към ориза....
Лапад в буркани с хималайска солЛапад в буркани с хималайска сол
25 Април
Лападът в буркани с хималайска сол е готов....
Печени чушки в буркани с аспиринПечени чушки в буркани с аспирин
27 Август
3
Бурканите се затоплят до печката. Във всеки буркан се слага по един аспирин, счукан на дъното....