Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при обработката на бутертестоСъвети при обработката на бутертесто
29 Януари
1
Бутертестото е лесно за обработка, защото не изисква сложно месене и точене (разбира се, ако не го приготвяте сами) и от него се получават нежни и въздушни вкусотии....
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоКулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месо
04 Юни
Месото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня. До голяма степен неговият вкус зависи...
Бисквитена торта без топлинна обработкаБисквитена торта без топлинна обработка
11 Април
Белият шоколад се рязтопява на водна баня и се изсипва във форма за бонбони (в случая с форма на сърца, а може и друга форма)....
Съвети за варене на месоСъвети за варене на месо
14 Май
За да е вкусно и полезно, месото се вари по определен начин. То се вари във вода или в зеленчуков бульон. Ако сложите месото във вряща вода, горният слой на белтъчини ще коагулира много бързо, което ще предпази полезните...
Прости съвети за сотиране на месоПрости съвети за сотиране на месо
19 Май
Сотирането представлява техника на бързо пържене на продукта в малко количество мазнина. Мазнината трябва да е силно нагорещена, а месото не бива да се разбърква, а да се обръща с движение на тигана. Трябва да си изберете...
Съвети при готвенето на дивечово месоСъвети при готвенето на дивечово месо
10 Май
За да се избегне опасността от трихинелоза, месото на едрия дивеч като дивата свиня и мечката се обработва по-дълго....
Натурален сок без термична обработка и консервантиНатурален сок без термична обработка и консерванти
16 Февр.
От години не използвам термична обработка - от една страна, губят се витамините, от друга - вкусовите качества изчезват....
Кулинарна обработка на дивечКулинарна обработка на дивеч
29 Март
Преди да стигне месото от дивеч до топлинна обработка, то се подлага на различни видове обработка в продължение на няколко дни. Месото на голяма част от дивите животни и птици трябва да се маринова дълги часове....
Съвети за консервиране на месо в бурканиСъвети за консервиране на месо в буркани
28 Януари
2
Ето защо тук ще Ви дадем някои ценни съвета за консервирането на месо в буркани: - Когато затваряте месо в буркани, винаги го оглеждайте добре. То трябва да е съвсем прясно и да има свеж вид....
Съвети за приготвяне на марината за месоСъвети за приготвяне на марината за месо
19 Май
Едно от най-важните условия за вкусно месо на барбекю е добре направената марината. Маринатата е идеално решение за по-жилавите парчета месо. Маринатата е течна смес, която има за цел да обогати вкуса на месото. Освен...
Съвети за винаги вкусно месо на трапезатаСъвети за винаги вкусно месо на трапезата
09 Април
Вече знаете хитринки и полезни съвети при готвене на месо, които да използвате при печено свинско или вкусни пържоли....
Съвети за осоляване и сушене на месоСъвети за осоляване и сушене на месо
17 Юли
Сушено месо е всяко месо, което е запазено чрез отстраняване на влагата. Елиминирайки влагата от месото, то придобива нови текстурни свойства, които не са благоприятни за растежа на бактериите. Най-често срещаният начин...
Съветите на хитрата домакиня за по-лесна обработка на рибаСъветите на хитрата домакиня за по-лесна обработка на риба
29 Окт.
Мразите ли момента, когато съпругът ви се прибира с богат улов риба и вие не можете да се порадвате заедно с него на късметлийския ден, защото знаете какво ви чака след това. Ето някои хитрини, които ще улеснят предварителната...
Съвети при осоляване на каймаСъвети при осоляване на кайма
14 Дек.
Когато приготвите дадено ястие, след като го опитате и ви се стори не достатъчно солено, е лесно да му добавите малко сол. Не така обаче стои въпросът с каймата. Как трябва да я осоляваме и колко сол се слага, ще разберем...
Марината за поливане на месоМарината за поливане на месо
19 Август
Налейте получената марината в буркан, захлупете го (но не го запечатвайте), и я оставете поне един ден на слънце, след което я използвайте за поливане на месото по време на печене....
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициКулинарен учебник: Първична обработка на птици
14 Април
Разликата във фирите при студената обработка на птиците в заведенията за обществено хранене за различните качества от един и същ вид и заготовка е незначителна - от 1 до 4%, а при топлинната обработка е още по-незначителна...
Правила при топлинна обработка на зеленчуцитеПравила при топлинна обработка на зеленчуците
01 Март
При приготвяне на различните ястия зеленчуците се подлагат на топлинна обработка - варене, задушаване, пържене, печене....
Обработка на месото от диво прасеОбработка на месото от диво прасе
23 Януари
Месото от диво прасе е било храна за хората още от древни времена, много преди да започне отглеждането на домашни прасета. То е хранително и много полезно. Месото от диво прасе има по-изразен вкус от това на домашното...
Канцерогени по време на термична обработкаКанцерогени по време на термична обработка
23 Юли
Повечето от канцерогените се образуват по време на високотемпературна обработка на масло....
Кулинарни тънкости при обработка на кестениКулинарни тънкости при обработка на кестени
19 Окт.
Най-лесно се белят кестените след сваряване, което и е най-популярния метод за топлинна обработка....
Пилешко месо на скараПилешко месо на скара
13 Март
1
Може да го изпечете и във фурна - времето за печене е 15 минути в предварително загрята на 180 г фурна. Поднесете печеното на скара пилешко месце със свежа салата по избор....
Мляно месо на тиганМляно месо на тиган
28 Февр.
Зеленчуците се нарязват на едро с изключение на лука, чесъна и лютата чушка. Запържвате месото и подправяте. Изсипвате зеленчуците при него и задушавате 10 минути под похлупак....
Телешко месо на тиганТелешко месо на тиган
09 Април
Режем месото на късове с големина не повече от 3-4 см. 3. Загряваме олио в тиган и слагаме месото. 4. Запържваме го леко и когато е полуготово, добавяме солта, чесъна, кимиона и индийското орехче. 5....
Печено месо на жарПечено месо на жар
30 Ноем.
На другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо. Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
Пуешко месо на фурнаПуешко месо на фурна
27 Ноем.
Печете пуешкото в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....