Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Козунаци на инатКозунаци на инат
13 Април
Козунаци на инат - получи се меко казано перфектен. П.П. Едното оформяне заимствах от Katia Stoianova - благодаря за идеята. Бон Апети!...
Полезни съвети при приготвянето на рибаПолезни съвети при приготвянето на риба
16 Юли
Рибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм. Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаСъвети при приготвянето на мармалади за зимнина
13 Август
Приготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
Пухкави Великденски козунаци на конциПухкави Великденски козунаци на конци
29 Април
Печете великденските козунаци на конци в загрята фурна на 170 градуса за около 30-35 минути....
Лесни усукани козунаци с аромат на нарЛесни усукани козунаци с аромат на нар
16 Април
Поръсете с бадеми и захар и печете в загрята фурна на 160 градуса за около 35 минути. Пробвайте с дървено шишче дали е изпечен, но след 20-тата минута. Това са лесни и много вкусни ухаещи на Нар козунаци....
Козунаци с шоколадКозунаци с шоколад
19 Април
Правят се козунаци, слагат се в намазани с масло форми, а отгоре се мажат с разбито яйце и се поръсват с шоколада, натрошен на дребно. Пекат се в умерена фурна. Поръсват се с пудра захар, след като леко изстинат....
Козунаци с лимонада по рецепта на Ваня ДжорджевичКозунаци с лимонада по рецепта на Ваня Джорджевич
23 Април
3
Намазваме с разбито яйце, поръсваме със захар или мокра захар и печем в козунаците с лимонада по рецепта на Ваня Джорджевич загряна фурна на 150 °C с вентилатор....
Памук козунаци на конци, замесени в хлебопекарнаПамук козунаци на конци, замесени в хлебопекарна
23 Април
Памук козунаците на конци, замесени в хлебопекарна са готови....
Козунаци с различни плънкиКозунаци с различни плънки
01 Май
Късате от тестото и оформяте фитили и сплитате козунаци според големината на съдовете, а тя трябва да е 2/3 от съда. Прибавяте част от плънките във фитилите, като всеки оформен козунак е с различна плънка....
Великденски козунаци с локумВеликденски козунаци с локум
08 Април
1
Щом го извадим от фурната, мажем с разтопен мед за блясък нашите великденски козунаци с локум....
Козунаци с ябълкова плънкаКозунаци с ябълкова плънка
01 Май
Оставяме да втаса още 40 минути във фурната, включена на 50 градуса. После се намазва с разбит жълтък и поръсваме кафява захар и забодени лешници на кръглия козунак....
Локумени козунаци с бадемиЛокумени козунаци с бадеми
20 Април
Локумените козунаци с бадеми са готови....
Козунак с аромат на лимонКозунак с аромат на лимон
25 Април
3
Мажем с жълтък, поръсваме със захар и печем на 180 градуса за 35 минути....
Съвети при приготвянето на мусакаСъвети при приготвянето на мусака
08 Февр.
В следващите редове вижте полезни съвети при приготвянето на мусака: 1. Всички зеленчуци, които се използват, трябва да са свежи и узрели, тъй като само тогава те ще се получат сочни и меки. 2....
Съвети при приготвянето на яребициСъвети при приготвянето на яребици
07 Февр.
На вашето внимание представяме една изпитана рецепта за приготвяне на яребица....
Съвети при приготвянето на фазанСъвети при приготвянето на фазан
06 Февр.
Месото на фазана е много полезно за здравето, тъй като съдържа малко мазнини и поради това се смята за диетичен продукт. В състава му влизат много полезни витамини - B5, B6 и B12, а също така желязо, цинк, мед и...
Съвети при приготвянето на сьомгаСъвети при приготвянето на сьомга
01 Февр.
Ето защо тук ще ви предложим няколко съвета относно приготвянето на сьомга, за да бъде тя не само здравословна храна, но и вкусна. 1....
Съвети при приготвянето на сланинаСъвети при приготвянето на сланина
01 Февр.
За да направите добра домашна сланина, казват, най-важното е да имате студено помещение, в което да я приберете, много сол, с която да я наръсите и, естествено - добър материал. Ето няколко стъпки, в които може да приготвите...
Съвети при приготвянето на ФрикасеСъвети при приготвянето на Фрикасе
23 Януари
Далеч не всички домакини знаят какво е Фрикасе и как правилно да го приготвят. В действителност това е френско ястие, което представлява рагу от месо с бял сос. Като правило се прави с пилешко, телешко или заешко...
Съвети при приготвянето на заешкоСъвети при приготвянето на заешко
22 Януари
Предлагаме на вниманието ви 5 полезни съвета при приготвянето на заешко месо: 1. Заешкото месо е подходящо за приготвяне на всякакви ястия - супи, предястия, основни ястия и т.н....
Съвети за приготвянето на рибаСъвети за приготвянето на риба
17 Юли
Един от най-добрите методи за приготвянето на риба е на пара. Ако нямате уред за готвене на пара, можете да използвате за целта дълбока тенджера, гевгир и фолио....
Козунаци с ядки и шоколадКозунаци с ядки и шоколад
01 Август
2
Козунаците с ядки и шоколад са готови....
Козунаци с домашен шипков мармаладКозунаци с домашен шипков мармалад
03 Януари
Оформянето на козунаците е според вкуса на всеки. Също зависи и от формите, които ще ползвате за печене. Сплетените козунаци се поставят в съдовете за печене и се оставят да втасат отново поне 40-60 мин....
Козунаци с халва и локумКозунаци с халва и локум
25 Април
2
Може да се направи плетен козунак, усукан козунак или др....
Козунаци от хладилно тестоКозунаци от хладилно тесто
08 Април
На сутринта извадете тестото за около час да стане със стайна температура. След това оформете козунаците както ви харесва. Аз направих 4 малки и един по-голям....