Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при готвене на млечни продуктиСъвети при готвене на млечни продукти
06 Август
Това бяха някои полезни съвети за готвене на млечни продукти. Всички те могат да са ви от голяма помощ....
Домати за готвенеДомати за готвене
10 Окт.
Доматите се измиват. Бланшират се в тенджера с вряща подсолена вода за няколко секунди, след което се пускат в съд със студена вода. Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан...
Сусамово семе с гъбиСусамово семе с гъби
25 Дек.
Сервират се гарнирани с печено сусамово семе и ситно нарязания зелен лук. Биреното мезе се поръсва и с магданоз. Сусамовото семе с гъби е готово....
Сусамово хлебче в хлебопекарнаСусамово хлебче в хлебопекарна
24 Февр.
Първо затоплете водата, ако е доста студена. На домакинско кантарче измерете водата и брашното, за да се получи този прекрасен хляб. Сипете първо водата, но преди това е хубаво да се намажете бъркалките с олио. Добавете...
Съвети при готвене в мултикукърСъвети при готвене в мултикукър
03 Февр.
Можете да ускорите готвенето на сочни зеленчуци като тиквички и лук, като отваряте капака на уреда. По този начин тяхната течност се изпарява по-бързо и времето за готвене се съкращава....
Съвети за готвене на патицаСъвети за готвене на патица
04 Ноем.
1
Преди да започнете да я готвите много старателно трябва да я измиете с вода – отвътре и отвън; 2....
Съвети при готвене на бамяСъвети при готвене на бамя
25 Юни
Ако вашата бамя е съхранявана в хладилника, преди да започнете да готвите я извадете и я оставете да се стопли до стайна температура....
Съвети за готвене на патладжаниСъвети за готвене на патладжани
12 Май
1
Независимо как ще го приготвяте - дали ще го добавяте в гювеч, или ще го пържите, задължително е да го отцедите преди да сте започнали същинското готвене....
Съвети при готвене без мазнинаСъвети при готвене без мазнина
15 Март
1
Ако все пак обичате мазнината за готвене, то поне залагайте на зехтин....
Съвети за готвене на параСъвети за готвене на пара
30 Януари
Ако случайно забравите, че готвите, докато гледате сериал по телевизията, при изпаряване на цялата вода уредът за готвене на пара ще се изключи автоматично....
Съвети за готвене със солСъвети за готвене със сол
28 Март
Така че, или трябва да солите месото известно време преди готвене или непосредствено преди готвене. Колко сол? Ако една рецепта просто заявява "сол на вкус", може да се чудите какво е идеалното количество....
Сусамово СемеСусамово Семе
13 Май
12
Сусамовото семе в кулинарията Сусамовото семе е основна съставка на тахинито (пастата от сусамово семе) и на прекрасния арабски сладкиш - халвата. Сусамът е достъпен целогодишно....
Сусамово МаслоСусамово Масло
18 Окт.
В азиатската кухня готвенето с този вид масло е много популярно, но имайте предвид, че ако искате да готвите с него, трябва да купувате светло сусамово масло. Точката му на горене е 170-210 °C....
Чесново олиоЧесново олио
11 Февр.
Чесънът се почиства докато останат голи скилидки. Скилидките се слагат в буркан да го напълнят до половината. Догоре се налива олио и бурканът се съхранява затворен в хладилник. Предимства: винаги имате подръка изчистен...
Пържени банани за готвенеПържени банани за готвене
05 Юли
Извадете върху кухнеска хартия, за да се отцедят излишната мазнина пържените банани за готвене....
Консервирано месо за готвенеКонсервирано месо за готвене
16 Септ.
Консервираното месо за готвене е готово....
Стерилизирани тиквички за готвенеСтерилизирани тиквички за готвене
26 Май
2
Тиквичките се обелват и режат на кубчета. След това се взема буркана и отдолу се слага нарязано на няколко по големи парчета доматчето и се слагат тиквичките. Отгоре се слага копърът и солта и се долива с вода. След...
Медени крилца със сусамово семеМедени крилца със сусамово семе
29 Окт.
3
Крилцата се смесват със сусамовото олио и подправките и се оставят за 15 минути. Приготвя се тестото и се нагрява мазнина в уока. Всяко крилце се потапя в царевичното нишесте и се изтупва от излишното....
Медени крилца със сусамово семеМедени крилца със сусамово семе
29 Окт.
3
Крилцата се смесват със сусамовото олио и подправките и се оставят за 15 минути. Приготвя се тестото и се нагрява мазнина в уока. Всяко крилце се потапя в царевичното нишесте и се изтупва от излишното....
За начинаещи: Полезни съвети при готвенеЗа начинаещи: Полезни съвети при готвене
22 Март
След това важно уточнение можем да преминем към конкретните ни съвети за готвене за начинаещи, с които се надяваме да сме ви от полза. Захващайте се с готвене само когато имате настроение за подобна дейност....
Полезни съвети за готвене на рибаПолезни съвети за готвене на риба
22 Май
Освен нашите съвети за вкусна риба, предлагаме да разгледаш още как да си приготвиш: - вкусен шаран; - неустоим лаврак; - или пъстърва на фурна;...
Съвети при готвене на бял амурСъвети при готвене на бял амур
27 Април
Вече знаете някои съвети при готвене на бял амур и може да изпробвате вкусната риба, приготвяйки: - стек от бял амур; - паниран бял амур; - бял амур със сос....
Съвети за готвене с пресни билкиСъвети за готвене с пресни билки
26 Февр.
А ето ги и нашите съвети за готвене с пресни билки: Пресните билки винаги трябва да бъдат много добре измити....
ОлиоОлио
17 Юни
Вторият вид е тъмно сусамово олио, получено чрез пресоване на печени семена. Има много интензивен вкус, затова само няколко капки от него са достатъчни....
Паста Алио олиоПаста Алио олио
18 Април
5
Чесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина. След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица. Прибавя се босилекът, овкусява се със солта. Сваряват се спагетите и се поднасят...