Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости за готвене в гювечТънкости за готвене в гювеч
06 Май
Вижте няколко полезни съвета: - При закупуване на гювечи, обърнете внимание на гланца им – той трябва да е отвън, не вътре; - Преди да използвате гювеча сипете студена вода за 15 минути в него, защото когато готвите...
Съвети и правила за правене на гювечСъвети и правила за правене на гювеч
30 Април
3
Гювечът е гозба, която може да се сготви и постна и с месо. За да стане гювечът вкусен, е необходимо да се спазят няколко основни правила....
Гювеч с бамяГювеч с бамя
30 Окт.
1
Смесете нарязаните зеленчуци в голям гювеч заедно със запържените лук и чесън. По желание добавете и няколко люти чушки. Размийте доматеното пюре в топличка вода и полейте в гювеча....
Гювеч с помберГювеч с помбер
31 Януари
Лукът се нарязва и се задушава в мазнина. Прибавят се и останалите продукти и се налива 1/2 ч.ч. вода. Бърка се и се държи на огъня около 60-70 минути, докато оризът омекне достатъчно. Накрая яденето се поръсва...
Гювеч с патладжаниГювеч с патладжани
25 Окт.
Нарежете патладжанът на кубчета, посолете и го оставете да се отцеди от горчилката. Междувременно нарежете лука, чушките и картофите. Измийте добре патладжаните. В малко мазнина сипете лука, прибавете чушките и патладжаните...
Гювеч с пилеГювеч с пиле
09 Април
Прехвърляте в тавичка и печете в умерена фурна, докато гювечът остане на мазнина....
Гювеч с лукГювеч с лук
10 Юли
В съд с горещо олио отначало запържваме, а след това задушаваме лука, нарязан на полумесеци. В тавичка, намазана с олио, подреждаме един ред домати, нарязани на кръгчета, подсоляваме и поръсваме с 1 с.л. галета. Слагаме...
Гювеч с фазанГювеч с фазан
06 Януари
Гювечът с фазан е готов....
Гювеч с картофиГювеч с картофи
19 Април
1
Печем гювеча в студена фурна на 200 градуса за 40-50 минути. Вадим го и подправяме със сол и черен пипер. Връщаме във фурната и запичаме ястието, докато остане на мазнина....
Гювеч с наденицаГювеч с наденица
01 Юни
Поставяме гювеча в студена фурна и го печем за 60-70 минути на силна фурна. Сервираме наденица с гарнитура от зеленчуците....
Гювеч в гърнеГювеч в гърне
23 Окт.
1
Долейте виното и малко водичка, сложете капака и пъхнете гювеча в гърне да се пече за около 1 час и 30 минути или до готовност на месото. Разбийте всички съставки за заливката. Махнете капака и залейте в гювеча....
Гювеч с агнешкоГювеч с агнешко
26 Януари
1
Пресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно и се запържва в горещото олио. Прибавя се сол и червен пипер, добавя се нарязаното месо. Изпържва се. Налива се чаша и половина вода към изчистения и измит ориз, добавя...
Гювеч в бурканиГювеч в буркани
02 Август
Затворете добре бурканите и стерилизирайте гювеча за 1 час и 30 минути след завиране на водата....
Гювеч с телешкоГювеч с телешко
20 Март
В пръстен гювеч редим на пластове първо тиква, после месото с лука и ориза. Най – отгоре слагаме резенчета домати. Заливаме с бульон, отгоре слагаме парченца масло и печем в умерена фурна....
Гювеч с агнешкоГювеч с агнешко
26 Януари
1
Пресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно и се запържва в горещото олио. Прибавя се сол и червен пипер, добавя се нарязаното месо. Изпържва се. Налива се чаша и половина вода към изчистения и измит ориз, добавя...
Съвети при готвенето на карагьозСъвети при готвенето на карагьоз
04 Юни
Неприятното при този вид риба е, че има малки костици, с които трябва да се внимава. За да премахнете поне част от тях, трябва да направите следното. Направете на карагьоза малки прорези (по ширината на рибата). Не я режете...
Съвети при готвенето за бебеСъвети при готвенето за бебе
22 Февр.
Ще ви представим накратко някои основни правила и съвети при готвенето за бебе. Преди да започнете, измийте добре ръцете си с гореща вода и сапун и ги избършете в чиста кърпа....
Съвети при готвенето на пуйкаСъвети при готвенето на пуйка
17 Февр.
Въпреки това има няколко съвета, които ще ви помогнат за това ястията с пуйка да са винаги сочни и невероятно вкусни. 1....
Съвети при готвенето на агнешкоСъвети при готвенето на агнешко
29 Януари
Освен това агнешкото има много варианти на готвене, които може да поднесете на вашите близки. Агнешкото месо всъщност не е трудно за приготвяне....
Съвети за готвенето на артишокСъвети за готвенето на артишок
16 Март
Основните съвети за готвене на ортишок стъпка по стъпка започват почистването му. Отрежете горната 1/3 на артишока, така че да се вижда сърцевината му....
Съвети при готвенето на яребицаСъвети при готвенето на яребица
06 Март
Ястията, приготвени с яребица, отдавна заемат специално място в кулинарията. Месото им винаги се е считало за здравословнo, тъй като те се хранят с естествени храни. Но колко от нас знаят как да приготвят яребицата така...
Съвети при готвенето на фазанСъвети при готвенето на фазан
06 Март
Ястията с фазан се оценяват високо от изтънчените гастрономи. Месото на тази птица винаги присъства на масите на кралските особи и се смята са вкусно и изискано. Ако сте решили, че е дошло времето и вие да порадвате небцето...
Славянски гювеч с пилеСлавянски гювеч с пиле
11 Юни
1
Готовият гювеч се сервира поръсен с нарязан на ситно магданоз....
Ярешки Гювеч в ГърнеЯрешки Гювеч в Гърне
26 Май
Ако ярешкото има жилки, почистете ги, изрежете излишната мазнина и го нарежете на резени, дебели 2.5 см. Върху всяко парче сложете по една филийка чесън. Бъбречетата срежете на две и махнете легенчетата с остър нож, измийте...
Постен гювеч с лещаПостен гювеч с леща
11 Септ.
1
Картофите се обелват и нарязват. Морковите се нарязват на половинки или четвъртинки. Лукът се нарязва на не много ситно, а чесънът се наситнява. Доматите се нарязват на кубчета. Гъбите се почистват и нарязват на по-едро....