Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости за готвене в гювечВижте няколко полезни съвета:
- При закупуване на гювечи, обърнете внимание на гланца им – той трябва да е отвън, не вътре;
- Преди да използвате гювеча сипете студена вода за 15 минути в него, защото когато готвите...
06 Май
Съвети и правила за правене на гювечГювечът е гозба, която може да се сготви и постна и с месо. За да стане гювечът вкусен, е необходимо да се спазят няколко основни правила....
30 Април
3
Гювеч с бамяСмесете нарязаните зеленчуци в голям гювеч заедно със запържените лук и чесън. По желание добавете и няколко люти чушки.
Размийте доматеното пюре в топличка вода и полейте в гювеча....
30 Окт.
1
Гювеч с помберЛукът се нарязва и се задушава в мазнина.
Прибавят се и останалите продукти и се налива 1/2 ч.ч. вода.
Бърка се и се държи на огъня около 60-70 минути, докато оризът омекне достатъчно.
Накрая яденето се поръсва...
31 Януари
Гювеч с патладжаниНарежете патладжанът на кубчета, посолете и го оставете да се отцеди от горчилката. Междувременно нарежете лука, чушките и картофите. Измийте добре патладжаните.
В малко мазнина сипете лука, прибавете чушките и патладжаните...
25 Окт.
Гювеч с пилеПрехвърляте в тавичка и печете в умерена фурна, докато гювечът остане на мазнина....
09 Април
Гювеч с лукВ съд с горещо олио отначало запържваме, а след това задушаваме лука, нарязан на полумесеци. В тавичка, намазана с олио, подреждаме един ред домати, нарязани на кръгчета, подсоляваме и поръсваме с 1 с.л. галета.
Слагаме...
10 Юли
Гювеч с картофиПечем гювеча в студена фурна на 200 градуса за 40-50 минути. Вадим го и подправяме със сол и черен пипер.
Връщаме във фурната и запичаме ястието, докато остане на мазнина....
19 Април
1
Гювеч с наденицаПоставяме гювеча в студена фурна и го печем за 60-70 минути на силна фурна.
Сервираме наденица с гарнитура от зеленчуците....
01 Юни
Гювеч в гърнеДолейте виното и малко водичка, сложете капака и пъхнете гювеча в гърне да се пече за около 1 час и 30 минути или до готовност на месото.
Разбийте всички съставки за заливката. Махнете капака и залейте в гювеча....
23 Окт.
1
Гювеч с агнешкоПресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно и се запържва в горещото олио. Прибавя се сол и червен пипер, добавя се нарязаното месо. Изпържва се.
Налива се чаша и половина вода към изчистения и измит ориз, добавя...
26 Януари
1
Гювеч в бурканиЗатворете добре бурканите и стерилизирайте гювеча за 1 час и 30 минути след завиране на водата....
02 Август
Гювеч с телешкоВ пръстен гювеч редим на пластове първо тиква, после месото с лука и ориза. Най – отгоре слагаме резенчета домати.
Заливаме с бульон, отгоре слагаме парченца масло и печем в умерена фурна....
20 Март
Гювеч с агнешкоПресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно и се запържва в горещото олио. Прибавя се сол и червен пипер, добавя се нарязаното месо. Изпържва се.
Налива се чаша и половина вода към изчистения и измит ориз, добавя...
26 Януари
1
Съвети при готвенето на карагьозНеприятното при този вид риба е, че има малки костици, с които трябва да се внимава. За да премахнете поне част от тях, трябва да направите следното. Направете на карагьоза малки прорези (по ширината на рибата). Не я режете...
04 Юни
Съвети при готвенето за бебеЩе ви представим накратко някои основни правила и съвети при готвенето за бебе.
Преди да започнете, измийте добре ръцете си с гореща вода и сапун и ги избършете в чиста кърпа....
22 Февр.
Съвети при готвенето на пуйкаВъпреки това има няколко съвета, които ще ви помогнат за това ястията с пуйка да са винаги сочни и невероятно вкусни.
1....
17 Февр.
Съвети при готвенето на агнешкоОсвен това агнешкото има много варианти на готвене, които може да поднесете на вашите близки.
Агнешкото месо всъщност не е трудно за приготвяне....
29 Януари
Съвети за готвенето на артишокОсновните съвети за готвене на ортишок стъпка по стъпка започват почистването му. Отрежете горната 1/3 на артишока, така че да се вижда сърцевината му....
16 Март
Съвети при готвенето на яребицаЯстията, приготвени с яребица, отдавна заемат специално място в кулинарията. Месото им винаги се е считало за здравословнo, тъй като те се хранят с естествени храни.
Но колко от нас знаят как да приготвят яребицата така...
06 Март
Съвети при готвенето на фазанЯстията с фазан се оценяват високо от изтънчените гастрономи. Месото на тази птица винаги присъства на масите на кралските особи и се смята са вкусно и изискано.
Ако сте решили, че е дошло времето и вие да порадвате небцето...
06 Март
Ярешки Гювеч в ГърнеАко ярешкото има жилки, почистете ги, изрежете излишната мазнина и го нарежете на резени, дебели 2.5 см. Върху всяко парче сложете по една филийка чесън.
Бъбречетата срежете на две и махнете легенчетата с остър нож, измийте...
26 Май
Постен гювеч с лещаКартофите се обелват и нарязват. Морковите се нарязват на половинки или четвъртинки. Лукът се нарязва на не много ситно, а чесънът се наситнява. Доматите се нарязват на кубчета. Гъбите се почистват и нарязват на по-едро....
11 Септ.
1