Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни съвети при приготвянето на рибаПолезни съвети при приготвянето на риба
16 Юли
Рибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм. Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
Бульон с пилеБульон с пиле
03 Август
Постепенно в него се сипва бульонът. Наръсва се със сол и черен пипер. Вари се на слаб огън 10 мин. Прибавя се нарязаното на ситно пилешко месо. Бульонът се сервира горещ....
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаСъвети при приготвянето на мармалади за зимнина
13 Август
Приготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
Картофен бульон с чесънКартофен бульон с чесън
09 Юли
Кипнете бульона и добавете картофите към него, добавете изпечените скилидки чесън, овкусете със сол и черен пипер. Варете още 15 минути и сервирайте с магданоз....
Бульон с пържени филийкиБульон с пържени филийки
03 Септ.
Наръсете ги с настърган кашкавал и останалия ситно нарязан магданоз и ги залейте с бульона....
Бульон с капано тестоБульон с капано тесто
03 Дек.
Сипвайте през тях във врящ бульон тестото на капки. Варете още около 5 минути, поръсете със скълцан магданоз и поднесете....
Зеленчуков бульон с яйцаЗеленчуков бульон с яйца
14 Юни
Добавя се пармезанът и се бърка до получаването на гладка смес. Яйчената смес се изсипва при бульона. Бърка се около 4-5 мин. на умерена температура, докато се пресекат белтъците. Сервира се с пармезан....
Украински бульон с галушкиУкраински бульон с галушки
10 Юни
Добавя се яйцето и черният пипер, сместа се разбърква добре и с лъжица се оформят топки, които се пускат във врящия бульон. Готови са, щом изплуват. Сервират се заедно с бульона....
Бульон от рибаБульон от риба
26 Март
4
Готовият бульон се прецежда преди консумация....
Соба нудли с бульон и водораслиСоба нудли с бульон и водорасли
27 Ноем.
Хапнете сгряващи тялото и душата соба нудли с бульон и водорасли....
Картофи с патешки бульон и месоКартофи с патешки бульон и месо
12 Април
Като се свари месото, го вадим в чиния на страна. Прецеждаме бульона с цедка в друг съд. От бульона си отделяме 2 ч.ч., който ще ни е нужен за приготвянето на нашето ястие. Обелваме картофите и ги измиваме....
Руски бульон с ивици омлетРуски бульон с ивици омлет
30 Септ.
Приготвя се бульон от месото, което се нарязва на парчета и се запържва в половината мазнина. Залива се 1.5 л вода и се вари до получаване на силен бульон. Месото се изважда и бульонът се прецежда....
Месен бульон с тестени капкиМесен бульон с тестени капки
17 Март
След като капките станат златисти, ги изваждаме, отцеждаме и разпределяме по чиниите в които сме сипали затопления бульон. Поръсваме с нарязан магданоз....
Месни плетеници на скараМесни плетеници на скара
27 Дек.
Противоположно на тях поставете четири ленти пилешко, все едно плетете кошница. Така направете с останалото месо. Загрейте скарата и изпечете месните плетеници на скара от двете страни....
Свински бульон по селскиСвински бульон по селски
22 Дек.
Изваждат се сварените продукти от бульона и след охлаждането им се обезкостяват и нарязват на дребно. По желание по-късно могат да се добавят към прецедения бульон. Бульонът се прецежда през марля....
Зеленчуков бульон за пречистванеЗеленчуков бульон за пречистване
14 Април
Прецежда се бульона и се пие по една чаша между закуска и обяд и обяд и вечеря. Лечението е за 2 месеца. После се почива и може отново да се повтори. Отлично е за заболявания на бъбреците, алергии и дихателни пътища....
Зеленчуков бульон за отслабванеЗеленчуков бульон за отслабване
05 Април
1
Карфиола накъсваме на розички, джинджифила режем на тънко и наситняваме магданоза. В голяма тенджера слагаме зеленчуците и ги заливаме с изворна вода, подправяме с морска сол. Варим на бавен огън за 60 минути....
Желиращ бульон от месаЖелиращ бульон от меса
04 Дек.
Полученият телешки бульон се прецежда, оставя се да изстине и се обира замръзналата мазнина....
Бульон от дивечова птицаБульон от дивечова птица
22 Юни
Свареното месо обезкостяваме и нарязваме на дребни парчета. Прибавяме го с крутони към бульона....
Картофена супа с телешки бульон и празКартофена супа с телешки бульон и праз
07 Ноем.
Обелваме и нарязваме картофите на парченца. Сваряваме ги в част от бульона докато омекнат, изваждаме, изстудяваме и ги пресоваме. Почистваме, нарязваме и задушаваме праза в 30 гр. масло и 2 с.л. олио....
Бульон с ориз и градински чайБульон с ориз и градински чай
09 Август
Бульонът се загрява и когато кипне, се добавя оризът. Вари се до готовност и се сваля от котлона. В горещата супа се добавят маслото, градинският чай и солта. Поръсва се с накълцан магданоз....
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонКулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульон
16 Април
Готовият бульон се прецежда. За да се получи 1 литър бульон, са необходими 700 грама кости, между които да има коленчати. Така полученият бульон има вкус и аромат на месо и подправки....
Картофи с бульон и сирене в микровълнова печкаКартофи с бульон и сирене в микровълнова печка
14 Април
Задушаваме в захлупения съд за още 5 минути на пълна мощност. Вкусен аламинут от картофи с бульон и сирене в микровълнова печка....
Съвети за приготвянето на козунациСъвети за приготвянето на козунаци
02 Април
Има някои съвети за приготвяне на козунаци, които задължително трябва да се спазват, за да се гарантира добрият резултат. Те са следните: 1. Трябва да се използва само свежа мая....
Съвети за приготвянето на рибаСъвети за приготвянето на риба
17 Юли
Един от най-добрите методи за приготвянето на риба е на пара. Ако нямате уред за готвене на пара, можете да използвате за целта дълбока тенджера, гевгир и фолио....