Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни съвети при приготвянето на рибаРибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм.
Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
16 Юли
Бульон с пилеПостепенно в него се сипва бульонът. Наръсва се със сол и черен пипер.
Вари се на слаб огън 10 мин. Прибавя се нарязаното на ситно пилешко месо.
Бульонът се сервира горещ....
03 Август
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаПриготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
13 Август
Картофен бульон с чесънКипнете бульона и добавете картофите към него, добавете изпечените скилидки чесън, овкусете със сол и черен пипер.
Варете още 15 минути и сервирайте с магданоз....
09 Юли
Бульон с пържени филийкиНаръсете ги с настърган кашкавал и останалия ситно нарязан магданоз и ги залейте с бульона....
03 Септ.
Бульон с капано тестоСипвайте през тях във врящ бульон тестото на капки.
Варете още около 5 минути, поръсете със скълцан магданоз и поднесете....
03 Дек.
Зеленчуков бульон с яйцаДобавя се пармезанът и се бърка до получаването на гладка смес.
Яйчената смес се изсипва при бульона. Бърка се около 4-5 мин. на умерена температура, докато се пресекат белтъците.
Сервира се с пармезан....
14 Юни
Украински бульон с галушкиДобавя се яйцето и черният пипер, сместа се разбърква добре и с лъжица се оформят топки, които се пускат във врящия бульон.
Готови са, щом изплуват. Сервират се заедно с бульона....
10 Юни
Соба нудли с бульон и водораслиХапнете сгряващи тялото и душата соба нудли с бульон и водорасли....
27 Ноем.
Картофи с патешки бульон и месоКато се свари месото, го вадим в чиния на страна. Прецеждаме бульона с цедка в друг съд. От бульона си отделяме 2 ч.ч., който ще ни е нужен за приготвянето на нашето ястие.
Обелваме картофите и ги измиваме....
12 Април
Руски бульон с ивици омлетПриготвя се бульон от месото, което се нарязва на парчета и се запържва в половината мазнина. Залива се 1.5 л вода и се вари до получаване на силен бульон.
Месото се изважда и бульонът се прецежда....
30 Септ.
Месен бульон с тестени капкиСлед като капките станат златисти, ги изваждаме, отцеждаме и разпределяме по чиниите в които сме сипали затопления бульон.
Поръсваме с нарязан магданоз....
17 Март
Месни плетеници на скараПротивоположно на тях поставете четири ленти пилешко, все едно плетете кошница.
Така направете с останалото месо. Загрейте скарата и изпечете месните плетеници на скара от двете страни....
27 Дек.
Свински бульон по селскиИзваждат се сварените продукти от бульона и след охлаждането им се обезкостяват и нарязват на дребно. По желание по-късно могат да се добавят към прецедения бульон.
Бульонът се прецежда през марля....
22 Дек.
Зеленчуков бульон за пречистванеПрецежда се бульона и се пие по една чаша между закуска и обяд и обяд и вечеря. Лечението е за 2 месеца.
После се почива и може отново да се повтори. Отлично е за заболявания на бъбреците, алергии и дихателни пътища....
14 Април
Зеленчуков бульон за отслабванеКарфиола накъсваме на розички, джинджифила режем на тънко и наситняваме магданоза.
В голяма тенджера слагаме зеленчуците и ги заливаме с изворна вода, подправяме с морска сол. Варим на бавен огън за 60 минути....
05 Април
1
Желиращ бульон от месаПолученият телешки бульон се прецежда, оставя се да изстине и се обира замръзналата мазнина....
04 Дек.
Бульон от дивечова птицаСвареното месо обезкостяваме и нарязваме на дребни парчета. Прибавяме го с крутони към бульона....
22 Юни
Картофена супа с телешки бульон и празОбелваме и нарязваме картофите на парченца.
Сваряваме ги в част от бульона докато омекнат, изваждаме, изстудяваме и ги пресоваме.
Почистваме, нарязваме и задушаваме праза в 30 гр. масло и 2 с.л. олио....
07 Ноем.
Бульон с ориз и градински чайБульонът се загрява и когато кипне, се добавя оризът.
Вари се до готовност и се сваля от котлона.
В горещата супа се добавят маслото, градинският чай и солта.
Поръсва се с накълцан магданоз....
09 Август
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонГотовият бульон се прецежда. За да се получи 1 литър бульон, са необходими 700 грама кости, между които да има коленчати. Така полученият бульон има вкус и аромат на месо и подправки....
16 Април
Картофи с бульон и сирене в микровълнова печкаЗадушаваме в захлупения съд за още 5 минути на пълна мощност.
Вкусен аламинут от картофи с бульон и сирене в микровълнова печка....
14 Април
Съвети за приготвянето на козунациИма някои съвети за приготвяне на козунаци, които задължително трябва да се спазват, за да се гарантира добрият резултат. Те са следните:
1. Трябва да се използва само свежа мая....
02 Април
Съвети за приготвянето на рибаЕдин от най-добрите методи за приготвянето на риба е на пара. Ако нямате уред за готвене на пара, можете да използвате за целта дълбока тенджера, гевгир и фолио....
17 Юли