Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни съвети при приготвянето на рибаРибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм.
Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
16 Юли
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаПриготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
13 Август
Мусака с мерлуза на фурнаЯйцата се разбиват с млякото, солта и черния пипер и с тази смес се залива мусаката от риба. Пече се на силна фурна приготвената мусака.
Вкусна мусака - чудесно ястие с риба!...
21 Март
Редена мусака на пластовеСлед като мусаката е готова, изваждаме и поръсваме с нарязаните на ситно пресен лук и магданоз.
Редената мусака на пластове е готова....
03 Април
Вкусната мусака на мамаКогато мусаката остане на мазнина, заливаме със заливката за мусака.
Подготовка на заливката:
В тиган запържваме брашното с олиото, да се зачерви леко....
28 Април
1
Корейска мусака на фурнаТака приготвената мусака се пече в загрята на 190 градуса фурна за 30 минути.
От яйцата и настъргания кашкавал се разбива смес, с която се залива корейската мусака след 30 минути....
09 Март
1
Сполучливата мусака на БабаЗа заливката: Яйцата, киселото мляко и брашното се разбъркват до хомогенна смес и когато мусаката е почти готова, се залива с нея, като се правят след изсипването на заливката дупчици с вилица, за да проникне сместа в пластовете...
26 Ноем.
Традиционната мусака на бабаЗалейте, върнете във фурната за още 15 мин. и поднесете традиционната мусака на баба....
14 Януари
1
Вегетарианска мусака с картофи на параСлед това залейте с разбитото яйце и млякото и запечете мусаката във фурната....
15 Май
2
Мусака от моркови на фурнаОставяме продуктите да се варят на тих огън до омекване на морковите и ориза. Сваляме от огъня и добавяме доматената салца и разбъркваме добре....
19 Септ.
Мусака от тиквички на фурнаПо желание всяка порция мусаката от тиквички на фурна се сервира с кисело мляко....
06 Юли
Съвети за наистина вкусна мусакаВинаги добавяйте вода преди изпичане
Друг важен съвет за приготвянето на перфектната мусака е добавянето на вода преди изпичането на ястието....
10 Юли
Съвети за приготвянето на козунациИма някои съвети за приготвяне на козунаци, които задължително трябва да се спазват, за да се гарантира добрият резултат. Те са следните:
1. Трябва да се използва само свежа мая....
02 Април
Съвети за приготвянето на рибаЕдин от най-добрите методи за приготвянето на риба е на пара. Ако нямате уред за готвене на пара, можете да използвате за целта дълбока тенджера, гевгир и фолио....
17 Юли
Съвети при приготвянето на яребициНа вашето внимание представяме една изпитана рецепта за приготвяне на яребица....
07 Февр.
Съвети при приготвянето на фазанМесото на фазана е много полезно за здравето, тъй като съдържа малко мазнини и поради това се смята за диетичен продукт.
В състава му влизат много полезни витамини - B5, B6 и B12, а също така желязо, цинк, мед и...
06 Февр.
Съвети при приготвянето на сьомгаЕто защо тук ще ви предложим няколко съвета относно приготвянето на сьомга, за да бъде тя не само здравословна храна, но и вкусна.
1....
01 Февр.
Съвети при приготвянето на сланинаЗа да направите добра домашна сланина, казват, най-важното е да имате студено помещение, в което да я приберете, много сол, с която да я наръсите и, естествено - добър материал.
Ето няколко стъпки, в които може да приготвите...
01 Февр.
Съвети при приготвянето на ФрикасеДалеч не всички домакини знаят какво е Фрикасе и как правилно да го приготвят. В действителност това е френско ястие, което представлява рагу от месо с бял сос. Като правило се прави с пилешко, телешко или заешко...
23 Януари
Съвети при приготвянето на заешкоПредлагаме на вниманието ви 5 полезни съвета при приготвянето на заешко месо:
1. Заешкото месо е подходящо за приготвяне на всякакви ястия - супи, предястия, основни ястия и т.н....
22 Януари
Мусака с патладжанМусаката се пече на 200°С за 1 час.
След това се прави заливка от 4 яйца, 1 чаша прясно мляко и 1 с.л.брашно и се допича за още 10 мин.
Мусаката с патладжан е готова....
25 Април
Мусака с картофиНакрая на печенето се маха фолиото и ястието с картофи и тофу се държи около 10 мин., за да придобие златистокафяв вид.
Мусака с картофи за малки и големи гладници....
29 Март
Мусака в ЗонатаЗалейте готовата мусака и печете на горен реотан до зачервяване.
Сервирайте с любима салата.
Цялата мусака в Зоната е 12 БПВМ.
Източник: Полъх от моята кухня...
15 Дек.
Мусака с коприваПечете в средата на фурната само на горен реотан за около 10-15 минути до запичане на заливката на мусаката.
Мусаката с коприва е готова....
01 Май