Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни съвети при приготвянето на рибаПолезни съвети при приготвянето на риба
16 Юли
Рибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм. Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаСъвети при приготвянето на мармалади за зимнина
13 Август
Приготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
Мусака с мерлуза на фурнаМусака с мерлуза на фурна
21 Март
Яйцата се разбиват с млякото, солта и черния пипер и с тази смес се залива мусаката от риба. Пече се на силна фурна приготвената мусака. Вкусна мусака - чудесно ястие с риба!...
Редена мусака на пластовеРедена мусака на пластове
03 Април
След като мусаката е готова, изваждаме и поръсваме с нарязаните на ситно пресен лук и магданоз. Редената мусака на пластове е готова....
Вкусната мусака на мамаВкусната мусака на мама
28 Април
1
Когато мусаката остане на мазнина, заливаме със заливката за мусака. Подготовка на заливката: В тиган запържваме брашното с олиото, да се зачерви леко....
Корейска мусака на фурнаКорейска мусака на фурна
09 Март
1
Така приготвената мусака се пече в загрята на 190 градуса фурна за 30 минути. От яйцата и настъргания кашкавал се разбива смес, с която се залива корейската мусака след 30 минути....
Сполучливата мусака на БабаСполучливата мусака на Баба
26 Ноем.
За заливката: Яйцата, киселото мляко и брашното се разбъркват до хомогенна смес и когато мусаката е почти готова, се залива с нея, като се правят след изсипването на заливката дупчици с вилица, за да проникне сместа в пластовете...
Традиционната мусака на бабаТрадиционната мусака на баба
14 Януари
1
Залейте, върнете във фурната за още 15 мин. и поднесете традиционната мусака на баба....
Вегетарианска мусака с картофи на параВегетарианска мусака с картофи на пара
15 Май
2
След това залейте с разбитото яйце и млякото и запечете мусаката във фурната....
Мусака по рецептата на ЗвездевМусака по рецептата на Звездев
19 Март
Мусаката по рецептата на Звездев е готова....
Мусака от моркови на фурнаМусака от моркови на фурна
19 Септ.
Оставяме продуктите да се варят на тих огън до омекване на морковите и ориза. Сваляме от огъня и добавяме доматената салца и разбъркваме добре....
Мусака от тиквички на фурнаМусака от тиквички на фурна
06 Юли
По желание всяка порция мусаката от тиквички на фурна се сервира с кисело мляко....
Съвети за наистина вкусна мусакаСъвети за наистина вкусна мусака
10 Юли
Винаги добавяйте вода преди изпичане Друг важен съвет за приготвянето на перфектната мусака е добавянето на вода преди изпичането на ястието....
Съвети за приготвянето на козунациСъвети за приготвянето на козунаци
02 Април
Има някои съвети за приготвяне на козунаци, които задължително трябва да се спазват, за да се гарантира добрият резултат. Те са следните: 1. Трябва да се използва само свежа мая....
Съвети за приготвянето на рибаСъвети за приготвянето на риба
17 Юли
Един от най-добрите методи за приготвянето на риба е на пара. Ако нямате уред за готвене на пара, можете да използвате за целта дълбока тенджера, гевгир и фолио....
Съвети при приготвянето на яребициСъвети при приготвянето на яребици
07 Февр.
На вашето внимание представяме една изпитана рецепта за приготвяне на яребица....
Съвети при приготвянето на фазанСъвети при приготвянето на фазан
06 Февр.
Месото на фазана е много полезно за здравето, тъй като съдържа малко мазнини и поради това се смята за диетичен продукт. В състава му влизат много полезни витамини - B5, B6 и B12, а също така желязо, цинк, мед и...
Съвети при приготвянето на сьомгаСъвети при приготвянето на сьомга
01 Февр.
Ето защо тук ще ви предложим няколко съвета относно приготвянето на сьомга, за да бъде тя не само здравословна храна, но и вкусна. 1....
Съвети при приготвянето на сланинаСъвети при приготвянето на сланина
01 Февр.
За да направите добра домашна сланина, казват, най-важното е да имате студено помещение, в което да я приберете, много сол, с която да я наръсите и, естествено - добър материал. Ето няколко стъпки, в които може да приготвите...
Съвети при приготвянето на ФрикасеСъвети при приготвянето на Фрикасе
23 Януари
Далеч не всички домакини знаят какво е Фрикасе и как правилно да го приготвят. В действителност това е френско ястие, което представлява рагу от месо с бял сос. Като правило се прави с пилешко, телешко или заешко...
Съвети при приготвянето на заешкоСъвети при приготвянето на заешко
22 Януари
Предлагаме на вниманието ви 5 полезни съвета при приготвянето на заешко месо: 1. Заешкото месо е подходящо за приготвяне на всякакви ястия - супи, предястия, основни ястия и т.н....
Мусака с патладжанМусака с патладжан
25 Април
Мусаката се пече на 200°С за 1 час. След това се прави заливка от 4 яйца, 1 чаша прясно мляко и 1 с.л.брашно и се допича за още 10 мин. Мусаката с патладжан е готова....
Мусака с картофиМусака с картофи
29 Март
Накрая на печенето се маха фолиото и ястието с картофи и тофу се държи около 10 мин., за да придобие златистокафяв вид. Мусака с картофи за малки и големи гладници....
Мусака в ЗонатаМусака в Зоната
15 Дек.
Залейте готовата мусака и печете на горен реотан до зачервяване. Сервирайте с любима салата. Цялата мусака в Зоната е 12 БПВМ. Източник: Полъх от моята кухня...
Мусака с коприваМусака с коприва
01 Май
Печете в средата на фурната само на горен реотан за около 10-15 минути до запичане на заливката на мусаката. Мусаката с коприва е готова....