Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яребици на фурнаИзчистваме яребиците, измиваме ги и ги посоляваме. На дъното на дълбок съд слагаме нарязания на ситно лук, целината (нарязана на дребно), магданоза, пащърнака, няколко дафинови листа, сланината и шунката....
29 Януари
Яребици с гъбиРазрязваме омекналите яребици на половинки, подреждаме в чинии със задушен ориз и поливаме с гъст сос от гъби....
18 Септ.
Яребици с арманякПасирайте отново и овкусете със сол и черен пипер на вкус. Сервирайте яребиците със соса....
21 Февр.
Пъдпъдъци, яребици и бекаси на скараРазрежете измития пернат дивеч откъм гърба на половинки, без да ги отделяте, начукайте ги леко, посолете ги, оваляйте ги хубаво в галетата и ги печете на скара, като от време на време ги намазвайте с олио....
13 Септ.
Печени яребици а ла РишельоЗахлупете съда и изпечете пълнените яребици на 180°C в предварително загрята фурна за около час и половина.
Тези печени яребици а ла Ришельо са достойно за кардинал ястие!
Да ви е сладко!...
12 Окт.
Яребици с бекон и гроздеВарим на умерен котлон за около 30 мин. С този сос заливаме яребиците и ги задушаваме още около 1 час....
21 Август
Яребица с виноЯребиците се нарязват на две. Пържат се в горещо масло. Като се позачервят, поръсват се със сол и черен пипер. Заливат се с размитото във вода доматено пюре и с виното. Варят се на тих огън....
01 Дек.
Задушена яребица с лозови листаТака приготвени, яребиците се задушават на тих огън, покрити с капак. Като се позадушат и зачервят, налива се малко вода. Задушаването продължава, докато месото омекне....
18 Септ.
Задушена яребица с доматен сосПочистената яребица я изпържваме в масло, докато се зачерви отвсякъде. След това я заливаме със смлените домати, виното и бульона. Прибавяме сол и слагаме да кипне....
31 Юли
Яребица с ябълки и сметанаЯребиците се посоляват и се поръсват с черен пипер. Пекат се още малко на тих огън, за да се ароматизират, като от време на време се заливат със сметаната.
Изваждат се и се подправят с лимоновия сок....
11 Януари
Полезни съвети при приготвянето на рибаРибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм.
Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
16 Юли
Съвети при готвенето на яребицаЕто и една идея за страходно блюдо с яребица:
Яребица в доматен сос
Необходими продукти: 3-4 млади яребици, 1 ч.ч. бяло вино, 1/2 ч.ч. масло, сол, черен пипер, 5 домата, босилек, магданоз
Начин на приготвяне: След...
06 Март
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаПриготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
13 Август
Печена яребица на жарГотовата яребица освободете от канапа и поднесете с гарнитура по избор....
08 Август
Съвети за приготвянето на рибаЕдин от най-добрите методи за приготвянето на риба е на пара. Ако нямате уред за готвене на пара, можете да използвате за целта дълбока тенджера, гевгир и фолио....
17 Юли
Съвети за приготвянето на козунациИма някои съвети за приготвяне на козунаци, които задължително трябва да се спазват, за да се гарантира добрият резултат. Те са следните:
1. Трябва да се използва само свежа мая....
02 Април
Съвети при приготвянето на мусакаВ следващите редове вижте полезни съвети при приготвянето на мусака:
1. Всички зеленчуци, които се използват, трябва да са свежи и узрели, тъй като само тогава те ще се получат сочни и меки.
2....
08 Февр.
Съвети при приготвянето на фазанМесото на фазана е много полезно за здравето, тъй като съдържа малко мазнини и поради това се смята за диетичен продукт.
В състава му влизат много полезни витамини - B5, B6 и B12, а също така желязо, цинк, мед и...
06 Февр.
Съвети при приготвянето на сьомгаЕто защо тук ще ви предложим няколко съвета относно приготвянето на сьомга, за да бъде тя не само здравословна храна, но и вкусна.
1....
01 Февр.
Съвети при приготвянето на сланинаЗа да направите добра домашна сланина, казват, най-важното е да имате студено помещение, в което да я приберете, много сол, с която да я наръсите и, естествено - добър материал.
Ето няколко стъпки, в които може да приготвите...
01 Февр.
Съвети при приготвянето на ФрикасеДалеч не всички домакини знаят какво е Фрикасе и как правилно да го приготвят. В действителност това е френско ястие, което представлява рагу от месо с бял сос. Като правило се прави с пилешко, телешко или заешко...
23 Януари
Съвети при приготвянето на заешкоПредлагаме на вниманието ви 5 полезни съвета при приготвянето на заешко месо:
1. Заешкото месо е подходящо за приготвяне на всякакви ястия - супи, предястия, основни ястия и т.н....
22 Януари
Задушени яребициСложете яребиците да се задушат в масло и вода. След омекването на месото, разредете соса с кисело мляко. Отделно запържете малко масло и го долейте в соса....
24 Септ.
Задушени яребициСложете да се пържат в масло изчистените и измити яребици. Щом се зачервят, добавете 3-4 глави нарязан на филии лук, дафинов лист, черен пипер и бахар....
02 Окт.
Задушена яребица на микровълнова печкаСлед това вадим съда и нареждаме тънките ленти пушени гърди и пак слагаме ястието с яребица да се задушава на пълна мощност за още 5 минути.
Бърза и вкусна задушена яребица на микровълнова печка....
28 Април