Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яребици на фурнаЯребици на фурна
29 Януари
Изчистваме яребиците, измиваме ги и ги посоляваме. На дъното на дълбок съд слагаме нарязания на ситно лук, целината (нарязана на дребно), магданоза, пащърнака, няколко дафинови листа, сланината и шунката....
Яребици с гъбиЯребици с гъби
18 Септ.
Разрязваме омекналите яребици на половинки, подреждаме в чинии със задушен ориз и поливаме с гъст сос от гъби....
Яребици с арманякЯребици с арманяк
21 Февр.
Пасирайте отново и овкусете със сол и черен пипер на вкус. Сервирайте яребиците със соса....
Пъдпъдъци, яребици и бекаси на скараПъдпъдъци, яребици и бекаси на скара
13 Септ.
Разрежете измития пернат дивеч откъм гърба на половинки, без да ги отделяте, начукайте ги леко, посолете ги, оваляйте ги хубаво в галетата и ги печете на скара, като от време на време ги намазвайте с олио....
Печени яребици а ла РишельоПечени яребици а ла Ришельо
12 Окт.
Захлупете съда и изпечете пълнените яребици на 180°C в предварително загрята фурна за около час и половина. Тези печени яребици а ла Ришельо са достойно за кардинал ястие! Да ви е сладко!...
Яребици с бекон и гроздеЯребици с бекон и грозде
21 Август
Варим на умерен котлон за около 30 мин. С този сос заливаме яребиците и ги задушаваме още около 1 час....
Яребица с виноЯребица с вино
01 Дек.
Яребиците се нарязват на две. Пържат се в горещо масло. Като се позачервят, поръсват се със сол и черен пипер. Заливат се с размитото във вода доматено пюре и с виното. Варят се на тих огън....
Задушена яребица с лозови листаЗадушена яребица с лозови листа
18 Септ.
Така приготвени, яребиците се задушават на тих огън, покрити с капак. Като се позадушат и зачервят, налива се малко вода. Задушаването продължава, докато месото омекне....
Задушена яребица с доматен сосЗадушена яребица с доматен сос
31 Юли
Почистената яребица я изпържваме в масло, докато се зачерви отвсякъде. След това я заливаме със смлените домати, виното и бульона. Прибавяме сол и слагаме да кипне....
Яребица с ябълки и сметанаЯребица с ябълки и сметана
11 Януари
Яребиците се посоляват и се поръсват с черен пипер. Пекат се още малко на тих огън, за да се ароматизират, като от време на време се заливат със сметаната. Изваждат се и се подправят с лимоновия сок....
Полезни съвети при приготвянето на рибаПолезни съвети при приготвянето на риба
16 Юли
Рибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм. Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
Съвети при готвенето на яребицаСъвети при готвенето на яребица
06 Март
Ето и една идея за страходно блюдо с яребица: Яребица в доматен сос Необходими продукти: 3-4 млади яребици, 1 ч.ч. бяло вино, 1/2 ч.ч. масло, сол, черен пипер, 5 домата, босилек, магданоз Начин на приготвяне: След...
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаСъвети при приготвянето на мармалади за зимнина
13 Август
Приготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
Печена яребица на жарПечена яребица на жар
08 Август
Готовата яребица освободете от канапа и поднесете с гарнитура по избор....
Съвети за приготвянето на рибаСъвети за приготвянето на риба
17 Юли
Един от най-добрите методи за приготвянето на риба е на пара. Ако нямате уред за готвене на пара, можете да използвате за целта дълбока тенджера, гевгир и фолио....
Съвети за приготвянето на козунациСъвети за приготвянето на козунаци
02 Април
Има някои съвети за приготвяне на козунаци, които задължително трябва да се спазват, за да се гарантира добрият резултат. Те са следните: 1. Трябва да се използва само свежа мая....
Съвети при приготвянето на мусакаСъвети при приготвянето на мусака
08 Февр.
В следващите редове вижте полезни съвети при приготвянето на мусака: 1. Всички зеленчуци, които се използват, трябва да са свежи и узрели, тъй като само тогава те ще се получат сочни и меки. 2....
Съвети при приготвянето на фазанСъвети при приготвянето на фазан
06 Февр.
Месото на фазана е много полезно за здравето, тъй като съдържа малко мазнини и поради това се смята за диетичен продукт. В състава му влизат много полезни витамини - B5, B6 и B12, а също така желязо, цинк, мед и...
Съвети при приготвянето на сьомгаСъвети при приготвянето на сьомга
01 Февр.
Ето защо тук ще ви предложим няколко съвета относно приготвянето на сьомга, за да бъде тя не само здравословна храна, но и вкусна. 1....
Съвети при приготвянето на сланинаСъвети при приготвянето на сланина
01 Февр.
За да направите добра домашна сланина, казват, най-важното е да имате студено помещение, в което да я приберете, много сол, с която да я наръсите и, естествено - добър материал. Ето няколко стъпки, в които може да приготвите...
Съвети при приготвянето на ФрикасеСъвети при приготвянето на Фрикасе
23 Януари
Далеч не всички домакини знаят какво е Фрикасе и как правилно да го приготвят. В действителност това е френско ястие, което представлява рагу от месо с бял сос. Като правило се прави с пилешко, телешко или заешко...
Съвети при приготвянето на заешкоСъвети при приготвянето на заешко
22 Януари
Предлагаме на вниманието ви 5 полезни съвета при приготвянето на заешко месо: 1. Заешкото месо е подходящо за приготвяне на всякакви ястия - супи, предястия, основни ястия и т.н....
Задушени яребициЗадушени яребици
24 Септ.
Сложете яребиците да се задушат в масло и вода. След омекването на месото, разредете соса с кисело мляко. Отделно запържете малко масло и го долейте в соса....
Задушени яребициЗадушени яребици
02 Окт.
Сложете да се пържат в масло изчистените и измити яребици. Щом се зачервят, добавете 3-4 глави нарязан на филии лук, дафинов лист, черен пипер и бахар....
Задушена яребица на микровълнова печкаЗадушена яребица на микровълнова печка
28 Април
След това вадим съда и нареждаме тънките ленти пушени гърди и пак слагаме ястието с яребица да се задушава на пълна мощност за още 5 минути. Бърза и вкусна задушена яребица на микровълнова печка....