Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни хитринки при готвенето на бобКулинарни хитринки при готвенето на боб
20 Януари
3
След това изхвърлете, ако е останала някаква вода, измийте го и вече е готов за готвене....
Кулинарни тънкости при готвенето на оризКулинарни тънкости при готвенето на ориз
26 Окт.
13
По този начин оризът се размеква, в следствие на което по-бързо достига кулинарна готовност и се запазват много повече ценните му вещества....
Кулинарни хитринки при готвене на лукКулинарни хитринки при готвене на лук
28 Юли
1
Преди до го нарежем, потапяме в студена вода за пет минути и така ще е по-вкусен; - Водният лук се реже само на кръгли напречни резени; - Ако при готвене и правене на салата ни е останала половин глава лук и трябва...
Кулинарни хитринки при готвенето с чесънКулинарни хитринки при готвенето с чесън
26 Юли
Чесънът придава специфичен аромат и вкус на редица ястия, затова тук ви предлагаме някои хитринки за готвенето с него: - За да мирише по-слабо старият чесън, трябва да отстраним зеления кълн от вътрешността на скилидките...
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонКулинарни тънкости при готвенето с кресон
17 Ноем.
Кресонът е съчетал в себе си зеленчук и билка. В кулинарията се използва култивираното растение. Тъй като предпочита водата и вирее край нея, се нарича още е воден крес или мокреш, дори поточарка. В далечното минало бил...
Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов листКулинарни тънкости при готвенето с дафинов лист
09 Април
Дафиновите дръвчета са ценени още от древността. Листата им са използвани за лечение на редица заболявания още преди хиляди години. А влагането им в кулинарията е най-лесният начин да се сдобием с ползите от тях. Добавяйки...
Хитринки при готвенето на пъдпъдъциХитринки при готвенето на пъдпъдъци
19 Април
Пъдпъдъците са дивеч, който съдържа малко мазнина. Месото от различни ферми няма вкус на домашните птици. Месото от пъдпъдъци е богато на минерали (калций, калий, мед, желязо, кобалт и манган), белтъчини и...
Мекиците на бабаМекиците на баба
02 Февр.
Оставя се да втаса и след това се взимат топки от тестото, оформят се на мекици и се пържат в мазнина. Поднасят се топли с пудра захар, някакво сладко, шоколад или сирене....
Лютеничката на бабаЛютеничката на баба
16 Януари
Всичко се оставя да къкри на слаб огън, като се бърка регулярно, за да не загори. Прибавят се подправки на вкус. Щом се свари лютеницата, се разпределя в бурканчета, които се стерилизират половин час....
Козунака на бабаКозунака на баба
25 Януари
От всички продукти се омесва тесто и се разделя на три части. Оставя се да втаса, докато увеличат обема се три пъти. Омесва се наново и леко се плете на плитки или се оформят на кифлички. Оставя се пак да втаса....
Задушеното на бабаЗадушеното на баба
21 Януари
Нарежете морковите и праза на кръгчета. Лука и доматите нарежете на кубчета. В тенджера загрейте олиото и маста. Запържете за кратко месото от всички страни и го извадете. В мазнината добавете зеленчуците....
Попарата на бабаПопарата на баба
28 Април
2
Пригответе си домашна питка на топки от царевично брашно. На следващия ден, когато е изсъхнала питката, вземете едната топка и я натрошете в купа на трохи. Натрошете сиренето и сложете маслото. Сгрейте водата....
Тутманик На бабаТутманик На баба
15 Януари
После се разделя на три равни части. Всяка от тях се потапя в разтопено масло. Разстила се. Нареждат се трите части една върху друга. Помежду им се слага натрошено сирене. Навива се на руло и / или се усуква....
Лучник на бабаЛучник на баба
14 Януари
Всичките тези продукти се запържват в тиган до получаване на сребрист цвят. Тестото се разделя на две части и се правят два блата....
Милинките на бабаМилинките на баба
14 Юни
1
Когато тестото втаса, го разделяме на топки, които оформяме с помощта на олио. Разтягаме ги, като за мекици и слагаме в средата им натрошено сирене и малко масло. Загръщаме краищата и ги поставяме в намаслена тава....
Зелника на бабаЗелника на баба
13 Юни
8
Зелето се нарязва на много тънки лентички или се рендосва. В купа смесваме зелето, солта, брашно и водата да се получи смес с гъстотата на кашичка. Ако е необходимо прибавяме още брашно или вода....
Саралията на бабаСаралията на баба
18 Юни
2
Сервира се студена, нарязана на хапки....
Толумбичките на БабаТолумбичките на Баба
30 Септ.
Докато чакате сместа да отдъхне, се заемете с приготвянето на сиропа. Той се прави от 300 мл вода, кафявата захар и ванилията....
Форнетите на БабаФорнетите на Баба
01 Окт.
Разрежете го на квадратчета, широки около пет сантиметра (или повече). В центъра на всяко квадратче сложете по малко от кайсиевото сладко....
Картофките на бабаКартофките на баба
10 Септ.
1
Обелваме и измиваме картофите, нарязваме ги по дължина като баба ги прави по-дебелички. Обливаме ги с вода докато режем чушките на едри парчета. Изцеждаме ги и ги слагаме да се пържат във сгорещена свинска мас....
Апетитката на БабаАпетитката на Баба
01 Август
4
Маринатата се кипва и се добавят нарязаните на кубчета домати. След 20 минути се добавят чорбаджийските чушки, нарязани на кръгчета. След 10 минути се добавят и наситнените печени чушки....
Орехчетата на бабаОрехчетата на баба
04 Януари
Накрая ги сложете в хладилника за 9 часа в хладилника, за да се стегнат, след което сервирайте десерта орехчетата на баба....
Лалангите на бабаЛалангите на баба
07 Януари
Лалангите на баба са страшна вкусотия....
Катмичките на бабаКатмичките на баба
05 Дек.
2
Катмичките на баба са чудни!...
Пирожките на бабаПирожките на баба
21 Ноем.
2
Пирожките на баба са готови....