Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни хитринки при готвенето на бобСлед това изхвърлете, ако е останала някаква вода, измийте го и вече е готов за готвене....
20 Януари
3
Кулинарни тънкости при готвенето на оризПо този начин оризът се размеква, в следствие на което по-бързо достига кулинарна готовност и се запазват много повече ценните му вещества....
26 Окт.
13
Кулинарни хитринки при готвене на лукПреди до го нарежем, потапяме в студена вода за пет минути и така ще е по-вкусен;
- Водният лук се реже само на кръгли напречни резени;
- Ако при готвене и правене на салата ни е останала половин глава лук и трябва...
28 Юли
1
Кулинарни хитринки при готвенето с чесънЧесънът придава специфичен аромат и вкус на редица ястия, затова тук ви предлагаме някои хитринки за готвенето с него:
- За да мирише по-слабо старият чесън, трябва да отстраним зеления кълн от вътрешността на скилидките...
26 Юли
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонКресонът е съчетал в себе си зеленчук и билка. В кулинарията се използва култивираното растение. Тъй като предпочита водата и вирее край нея, се нарича още е воден крес или мокреш, дори поточарка.
В далечното минало бил...
17 Ноем.
Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов листДафиновите дръвчета са ценени още от древността. Листата им са използвани за лечение на редица заболявания още преди хиляди години. А влагането им в кулинарията е най-лесният начин да се сдобием с ползите от тях.
Добавяйки...
09 Април
Хитринки при готвенето на пъдпъдъциПъдпъдъците са дивеч, който съдържа малко мазнина. Месото от различни ферми няма вкус на домашните птици. Месото от пъдпъдъци е богато на минерали (калций, калий, мед, желязо, кобалт и манган), белтъчини и...
19 Април
Мекиците на бабаОставя се да втаса и след това се взимат топки от тестото, оформят се на мекици и се пържат в мазнина.
Поднасят се топли с пудра захар, някакво сладко, шоколад или сирене....
02 Февр.
Лютеничката на бабаВсичко се оставя да къкри на слаб огън, като се бърка регулярно, за да не загори. Прибавят се подправки на вкус. Щом се свари лютеницата, се разпределя в бурканчета, които се стерилизират половин час....
16 Януари
Козунака на бабаОт всички продукти се омесва тесто и се разделя на три части. Оставя се да втаса, докато увеличат обема се три пъти.
Омесва се наново и леко се плете на плитки или се оформят на кифлички. Оставя се пак да втаса....
25 Януари
Задушеното на бабаНарежете морковите и праза на кръгчета. Лука и доматите нарежете на кубчета.
В тенджера загрейте олиото и маста. Запържете за кратко месото от всички страни и го извадете.
В мазнината добавете зеленчуците....
21 Януари
Попарата на бабаПригответе си домашна питка на топки от царевично брашно.
На следващия ден, когато е изсъхнала питката, вземете едната топка и я натрошете в купа на трохи.
Натрошете сиренето и сложете маслото.
Сгрейте водата....
28 Април
2
Тутманик На бабаПосле се разделя на три равни части. Всяка от тях се потапя в разтопено масло.
Разстила се.
Нареждат се трите части една върху друга. Помежду им се слага натрошено сирене. Навива се на руло и / или се усуква....
15 Януари
Лучник на бабаВсичките тези продукти се запържват в тиган до получаване на сребрист цвят.
Тестото се разделя на две части и се правят два блата....
14 Януари
Милинките на бабаКогато тестото втаса, го разделяме на топки, които оформяме с помощта на олио. Разтягаме ги, като за мекици и слагаме в средата им натрошено сирене и малко масло.
Загръщаме краищата и ги поставяме в намаслена тава....
14 Юни
1
Зелника на бабаЗелето се нарязва на много тънки лентички или се рендосва. В купа смесваме зелето, солта, брашно и водата да се получи смес с гъстотата на кашичка. Ако е необходимо прибавяме още брашно или вода....
13 Юни
8
Толумбичките на БабаДокато чакате сместа да отдъхне, се заемете с приготвянето на сиропа. Той се прави от 300 мл вода, кафявата захар и ванилията....
30 Септ.
Форнетите на БабаРазрежете го на квадратчета, широки около пет сантиметра (или повече).
В центъра на всяко квадратче сложете по малко от кайсиевото сладко....
01 Окт.
Картофките на бабаОбелваме и измиваме картофите, нарязваме ги по дължина като баба ги прави по-дебелички. Обливаме ги с вода докато режем чушките на едри парчета.
Изцеждаме ги и ги слагаме да се пържат във сгорещена свинска мас....
10 Септ.
1
Апетитката на БабаМаринатата се кипва и се добавят нарязаните на кубчета домати. След 20 минути се добавят чорбаджийските чушки, нарязани на кръгчета.
След 10 минути се добавят и наситнените печени чушки....
01 Август
4
Орехчетата на бабаНакрая ги сложете в хладилника за 9 часа в хладилника, за да се стегнат, след което сервирайте десерта орехчетата на баба....
04 Януари