Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Осем пъти по-високи глоби за нелоялните производители на храниОсем пъти по-високи глоби за нелоялните производители на храни
29 Април
В интернет често могат да се отрият търговци на месо, за които контролът е по-слаб в сравнение с търговците, които предлагат продуктите си в търговските обекти....
Пъстърва с ароматно олио на фурнаПъстърва с ароматно олио на фурна
12 Февр.
Печем на загрята фурна не повече от 180 градуса за около 30 минути. Режем останалия лук и магданоза и поръсваме при сервиране....
Депилиращо олио със семена на коприваДепилиращо олио със семена на коприва
17 Май
Оставя се да кисне в продължение на 2 месеца. След това е готово за използване. Можете да втриете олиото в проблемните части на тялото. Така се използват семената от коприва за епилация....
Чесново олиоЧесново олио
11 Февр.
Може да го използвате за такива сосове, в които се предвижда запържване на лук и чесън с олио - например доматен сос за патладжани или бамя, за спагети и др....
ОлиоОлио
17 Юни
Днес най-големите страни производители на олио са Китайската народна република, Русия, Аржентина, Франция, Украйна, Австралия....
Глобиха марка олио, копираща вида на по-известен конкурентГлобиха марка олио, копираща вида на по-известен конкурент
10 Окт.
Производителите на олио Либра са били глобени с 20 100 лева от Комисията за защита на конкуренцията, тъй като с външния си вид бутилките имитирали по-популярното Клас Олио....
Паста Алио олиоПаста Алио олио
18 Април
5
Чесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина. След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица. Прибавя се босилекът, овкусява се със солта....
Козунак с олиоКозунак с олио
03 Април
3
От време на време проверяваме готовността на козунаците, като постепенно увеличаваме температурата на 150°C, а след това и на 180 градуса. Внимаваме да не се препекат....
Баница без олиоБаница без олио
07 Март
Сиренцето се разпределя на две и го слагаме по усмотрение на готвача на два пъти между корите. Слагаме във фурна, предварително загрята на 180 градуса. Печем около 50 минути. Приятен апетит!...
Патладжани в олиоПатладжани в олио
24 Септ.
Дръжте буркана няколко дни завит с кърпа, като от време на време доливайте олио, ако е необходимо. След това затворете буркана херметично и след месец може да консумирате....
Баница с олиоБаница с олио
16 Март
Замесваме меко тесто, което делим на 6 топки. Всяка една топка разточваме на тънка кора и поставяме в намаслена тава, като всяка кора намазваме с разтопеното масло....
Алио е олиоАлио е олио
06 Март
Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол и пипер и върнете чесъна в съда. В тигана се добавят предварително сварена паста и се разбърква за няколко минути....
Спагети Алио е олиоСпагети Алио е олио
10 Дек.
Почиствате скилидките чесън и ги нарязвате на тънки филийки. В тенджера или голям тиган загрявате зехтина и изсипвате чесъна, който оставяте да се пържи на слаб огън....
Вкусна баница без олиоВкусна баница без олио
13 Март
Двете кори навивате на руло и поставяте в широка така. Така се оформят 6 рула, нарязвате ги всяко на три парчета....
Вита баница без олиоВита баница без олио
20 Юни
Киселото мляко се смесва с содата и се оставя да шупне, а после се добавя в купата при рабитите яйца и се разбърква до хомогенност, като постепенно се добавя размекнатото масло на тънка струйка....
Питки с ароматно олиоПитки с ароматно олио
12 Февр.
Втасва в намаслен съд за около половин час, след което се разделя на 16 топки. Всяка топка се разтегля на фитил, който се завързва на възел....
Пикантно олио за пициПикантно олио за пици
08 Ноем.
Оставяме да престои на светло място за 2-3 седмици. След това прецеждаме сместа и я прибираме в хладилника или на хладно място. При консумация дозираме внимателно, понеже е лютиво....
Маслени сладки с олиоМаслени сладки с олио
14 Ноем.
Пресейте брашното, смесете го с останалите продукти и постепенно замесете тестото. Разточете го върху кухненския плот и изрежете с форми или чашка сладките. Подреждайте ги в широка тава, застлана с хартия за печене...
Талиатели Алио е ОлиоТалиатели Алио е Олио
24 Септ.
Насладете се на тези талиатели Алио е Олио в компанията на любим човек и чаша бяло вино! Добър апетит!...
Чорбаджийски чушки с олиоЧорбаджийски чушки с олио
13 Март
1
Пускаме на части измитите и почистени от дръжките чушки. Варим 7 минути след кипването на течността. Когато изстинат, ги подреждаме плътно в буркани, като между тях ръсим нарязания копър....
Мариновани гъби в олиоМариновани гъби в олио
04 Юни
Попарете гъбите за 15-20 минути и когато изстинат ги насипете в буркан. Залейте ги бавно с маринатата, за да излезе напълно въздухът, отгоре налейте половин см олио и затворете с обикновена капачка. При консумация,...
Предимства на рапичното олиоПредимства на рапичното олио
23 Ноем.
Рапичното олио е биологичен продукт, извлечен чрез студено пресоване от семенцата на био рапица. То се филтрира и обработва без каквито и да било химикали. Рапицата е био суровина, за чието отглеждане се избират места...
Силата на магнезиевото олиоСилата на магнезиевото олио
02 Септ.
Магнезият, намиращ се в човешкия организъм, е отговорен за повече от 300 ензимни реакции. Също е нужен за предпазване от мускулни схващания, действайки като релаксант. Благодарение на него се поддържат стабилни нивата...
Фъстъчено ОлиоФъстъчено Олио
03 Февр.
При закупуване на фъстъчено олио следете етикета за производител и срок на годност. Неотвореното фъстъчено олио може да се запази от една до две години....
Царевично олиоЦаревично олио
17 Дек.
Дългогодишният спор „Зехтин или слънчогледово олио? “ е напът да бъде прекратен заради появата на все по-популярен напоследък продукт на пазара – царевичното олио. Все още не особено предпочитано у нас, олиото от царевица...