Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сърнели на фурнаВнимателно почистете гъбите (по-възможност без да ги миете). Отстранете пънчетата им и ги посолете. Подредете ги в предварително намазнена тава, добавете малко черен пипер.
Върху всяка гъба поставете по 1 малко парченце...
17 Окт.
2
Сърнели с оризНарежете лука на ситно и го запържете в маслото. Добавете предварително измитите и добре подсушени гъби.
Разбъркайте и след 2-3 минути прибавете и ориза. Овкусете със сол и черен пипер.
Налейте водата и оставете ястието...
16 Януари
Панирани сърнели с яйцаСърнелите се почистват, посоляват и последователно се потапят в брашно и разбито яйце.
Пържат се в сгорещена мазнина до зачервяване....
10 Април
1
Панирани сърнели на хапкиРазбиваме яйцата и към тях прибавяме 1 пресована скилидка чесън, сол и черен пипер на вкус.
Потапяме всяка почистена гъба в яйчната смес, като я задържаме за по-дълго, за да може да попие от нея.
Прехвърляме в чинийката...
29 Февр.
Картофи с гъби сърнела на фурнаКартофите с гъби сърнела са много ароматно предястие или гарнитура за печени меса.
Лесно, бързо и вкусно!...
12 Дек.
Панирани сърнели с тъмна бираПарчетата сърнели се напояват с панировката и се пържат на умерен огън в мазнината най-напред от гладката страна.
Мезето върви с изпотена чаша ароматно бяло вино.
Панираните сърнели с тъмна бира са готови....
20 Дек.
Гъста супа с печурки, сърнели и манатаркиГъста супа с печурки, сърнели и манатарки се вари, докато придобие нужната гъстота....
13 Окт.
Пълнени СърнелиГъбите се измиват и се нареждат в намаслена тава. Киселите краставички, кашкавалът и топеното сирене се режат на малки парченца.
Във всяка гъба се поставя от приготвената плънка.
Поръсва се с червен и черен пипер...
15 Окт.
Мариновани сърнелиСърнелите се почистват и се измиват. Варят се десетина минути във вода и се изваждат от нея. След това на котлона се възвира марината от посочените количества вода, сол, захар и оцет.
Гъбите се слагат в нея и се оставят...
03 Ноем.
Панирани сърнелиГъбите се почистват и се посоляват.
Панират се в брашно и яйце и се пържат в сгорещено олио....
20 Януари
1
Как да готвим сърнелаМоже да се панират сърнели или да се поставят като плънка на баница с гъби.
Сърнелата е много вкусна, ако се изпържи и се приготви на любимите ни гъби с масло....
07 Ноем.
Гъбен сос със сърнелиЗа този гъбен сос със сърнели предварително попарваме сърнелите, след това ги изплакваме и ги заливаме с 500 мл вода.
Варим гъбите половин час, след което ги изваждаме от водата, в която са врели....
30 Ноем.
Фалшиво шкембе трезве със сърнелиКакво му трябва повече на човек - фалшиво шкембе трезве със сърнели за душата....
03 Януари
1
Предястие от прясно набрани гъби сърнелиПредястието от прясно набрани гъби сърнели е готово....
11 Юни
1
Сърнели със заливка от яйца и сметанаСърнелите се почистват с четка и се начупват на едри
парчета. Използват се само шапките.
Поставят се в подходяща тава, посоляват се и се омесват с растителното масло.
Слагат се в предварително загрята фурна на 180...
27 Окт.
Гъбена супа със сушени манатарки и сърнелиГъбената супа със сушени манатарки и сърнели е готова....
05 Дек.
Сърна по френскиКипва се, добавя се месото и след 5 минути се маха от котлона и се сервира сърна по френски....
24 Февр.
Кюфтета от сърнаИзкиснете месото от сърна, измийте го под течаща вода, нарежете го на парчета и го смелете на кайма със сланината в машинка за мелене на месо.
Овкусете сместа със сол и чубрица и омесете добре....
05 Септ.
1
Хапки от сърнаРибиците се нарязват на кубчета с размери 1 Х 1 см. приблизително и се осоляват и по желание олютяват.
Маслото се сгорещява в тиган и в него се запържват за около 1 мин. нарязаната рибица, като се бъркат интензивно за...
14 Юни
4
Филе от сърнаОбезкостяваме месото и го нарязваме на малки бифтеци, начукваме, посоляваме, поръсваме черен пипер и натриваме с подправки.
Изпържваме месото от двете страни в олио и масло и оставяме на топло място. В останалата мазнина...
20 Юли
2
Пастърма от СърнаМесото се измива и подсушава много добре. Реже се на големи парчета. Те се осоляват щедро и се прибират в хладилник за 24 часа.
След това всяко парче се натърква с черен и червен пипер, чубрица, кимион и розмарин. Пронизва...
01 Ноем.