Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на зелен бобКонсервиране на зелен боб
20 Ноем.
6
Измийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см. Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта....
Консервиране на зелени доматиКонсервиране на зелени домати
11 Януари
Измийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки. Нарежете морковите или ги настържете. Разпределете ги в два средно големи буркана....
Консервиране на печени чушкиКонсервиране на печени чушки
17 Януари
Нареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата. Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа. Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Консервиране на коприва в бурканиКонсервиране на коприва в буркани
03 Април
Готовите буркани съхранявайте на тъмно....
Консервиране на люти чушлета (шипка)Консервиране на люти чушлета (шипка)
10 Януари
Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две. Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте....
Съхранение и консервиране на тиквиСъхранение и консервиране на тикви
18 Окт.
За по-дълго съхранение замразяването или консервирането на тиквата може да ви позволи да я използвате в храна през цялата година....
Консервиране и съхранение на боровинкиКонсервиране и съхранение на боровинки
21 Август
След като веднъж се откъснат, боровинките не издържат дълго време и трябва да ги консервирате или да ги консумирате....
Консервиране и съхранение на тиквичкиКонсервиране и съхранение на тиквички
29 Юни
2
Консервирането на тиквичките може да стане по няколко различни начина, но в по-удобният вариант от замразяването, защото така зеленчукът се запазва повече....
Консервиране и съхранение на чесънКонсервиране и съхранение на чесън
15 Юни
Относно консервирането – от чесъна става чудесна туршия, т.нар. кисел чесън....
Консервиране и съхранение на царевицаКонсервиране и съхранение на царевица
15 Май
1
Ако искате да имате царевица и през другото време, научете се как да я съхранявате или да я консервирате. Прясната царевица се разваля сравнително бързо, не я оставяйте да ви „чака” дълго....
Съхранение и консервиране на лещаСъхранение и консервиране на леща
13 Април
Неотворена консервирана леща се съхранява в шкаф или на хладно и сухо място до една година....
Съхранение и консервиране на руколаСъхранение и консервиране на рукола
01 Юни
Руколата съдържа много витамин С, което я прави много полезна за организма. Когато хапвате рукола вие повишавате устойчивостта на организма към вирусите. Витамин С е мощен антиоксидант, а когато консумирате рукола...
Съхранение и консервиране на лимониСъхранение и консервиране на лимони
22 Май
Съхранение на цели лимони Ако възнамерявате да използвате лимоните в рамките на няколко дни след покупката, ги съхранявайте далеч от пряка слънчева светлина....
Съвети за консервиране на гъбиСъвети за консервиране на гъби
22 Септ.
1
Известни са две основни технологии за консервиране на гъби – това са осоляването и мариноването....
Консервиране и съхранение на прясно зелеКонсервиране и съхранение на прясно зеле
30 Окт.
Съхранено по този начин може освен за готвене да бъде използвано и за салати....
Съхранение и консервиране на боб, грах и лещаСъхранение и консервиране на боб, грах и леща
28 Май
Друг начин за съхранение е бланширането на граха за една или две минути и последващото му замразяване. За да консервирате грах, трябва той да е млад, шушулките да са здрави и чисти....
Съвети за съхранение и консервиране на червено цвеклоСъвети за съхранение и консервиране на червено цвекло
13 Март
Трябва също да знаем как и при какви условия цвеклото може да бъде консервирано. Ето и няколко рецепти за консервиране на цвекло: 1....
Консервиране на патладжаниКонсервиране на патладжани
17 Август
Патладжаните можем да консервираме по доста различни начини. Започваме с патладжан в доматен сок, който можете да затворите в буркани....
Консервиране на черешиКонсервиране на череши
06 Юни
Сладкото от череши също е традиционен начин за консервиране на тези вкусни плодове....
Консервиране на рибаКонсервиране на риба
11 Май
3
Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й. За консервиране са подходящи всички видове риби – морски, речни и от езера....
Консервиране на маслиниКонсервиране на маслини
10 Дек.
По този начин се дава възможност за по-дългото им съхранение. Опазването обикновено предотвратява растежа на бактерии и гъбички, както и на други микроорганизми. Предотвратява се и визуалното влошаване....
Консервиране на морковиКонсервиране на моркови
01 Окт.
1
Лесен начин за съхраняване на морковите е консервирането. От морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера. Има един универсален метод за консервиране на моркови....
Технологията на консервиранеТехнологията на консервиране
10 Септ.
Надали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме плодове...
Консервиране на гювечКонсервиране на гювеч
26 Септ.
Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои зеленчуци се приготвя гювечът, за да ги консервирате за зимата....