Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на зелен бобИзмийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см.
Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта....
20 Ноем.
6
Консервиране на зелени доматиИзмийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки.
Нарежете морковите или ги настържете.
Разпределете ги в два средно големи буркана....
11 Януари
Консервиране на печени чушкиНареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата.
Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа.
Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място....
17 Януари
Консервиране на домати за готвенеРецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
07 Февр.
Консервиране на люти чушлета (шипка)Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две.
Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте....
10 Януари
Съхранение и консервиране на тиквиЗа по-дълго съхранение замразяването или консервирането на тиквата може да ви позволи да я използвате в храна през цялата година....
18 Окт.
Консервиране и съхранение на боровинкиСлед като веднъж се откъснат, боровинките не издържат дълго време и трябва да ги консервирате или да ги консумирате....
21 Август
Консервиране и съхранение на тиквичкиКонсервирането на тиквичките може да стане по няколко различни начина, но в по-удобният вариант от замразяването, защото така зеленчукът се запазва повече....
29 Юни
2
Консервиране и съхранение на чесънОтносно консервирането – от чесъна става чудесна туршия, т.нар. кисел чесън....
15 Юни
Консервиране и съхранение на царевицаАко искате да имате царевица и през другото време, научете се как да я съхранявате или да я консервирате.
Прясната царевица се разваля сравнително бързо, не я оставяйте да ви „чака” дълго....
15 Май
1
Съхранение и консервиране на лещаНеотворена консервирана леща се съхранява в шкаф или на хладно и сухо място до една година....
13 Април
Съхранение и консервиране на руколаРуколата съдържа много витамин С, което я прави много полезна за организма. Когато хапвате рукола вие повишавате устойчивостта на организма към вирусите. Витамин С е мощен антиоксидант, а когато консумирате рукола...
01 Юни
Съхранение и консервиране на лимониСъхранение на цели лимони
Ако възнамерявате да използвате лимоните в рамките на няколко дни след покупката, ги съхранявайте далеч от пряка слънчева светлина....
22 Май
Съвети за консервиране на гъбиИзвестни са две основни технологии за консервиране на гъби – това са осоляването и мариноването....
22 Септ.
1
Консервиране и съхранение на прясно зелеСъхранено по този начин може освен за готвене да бъде използвано и за салати....
30 Окт.
Съхранение и консервиране на боб, грах и лещаДруг начин за съхранение е бланширането на граха за една или две минути и последващото му замразяване.
За да консервирате грах, трябва той да е млад, шушулките да са здрави и чисти....
28 Май
Съвети за съхранение и консервиране на червено цвеклоТрябва също да знаем как и при какви условия цвеклото може да бъде консервирано. Ето и няколко рецепти за консервиране на цвекло:
1....
13 Март
Консервиране на патладжаниПатладжаните можем да консервираме по доста различни начини. Започваме с патладжан в доматен сок, който можете да затворите в буркани....
17 Август
Консервиране на черешиСладкото от череши също е традиционен начин за консервиране на тези вкусни плодове....
06 Юни
Консервиране на рибаМожете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й.
За консервиране са подходящи всички видове риби – морски, речни и от езера....
11 Май
3
Консервиране на маслиниПо този начин се дава възможност за по-дългото им съхранение.
Опазването обикновено предотвратява растежа на бактерии и гъбички, както и на други микроорганизми. Предотвратява се и визуалното влошаване....
10 Дек.
Консервиране на морковиЛесен начин за съхраняване на морковите е консервирането. От морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера.
Има един универсален метод за консервиране на моркови....
01 Окт.
1
Технологията на консервиранеНадали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме плодове...
10 Септ.
Консервиране на гювечНачините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои зеленчуци се приготвя гювечът, за да ги консервирате за зимата....
26 Септ.