Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сол Малдон - същност и предимстваПо своята същност това е морска сол, която се добива от плитките блата, намиращи се в гр. Малдон (среща се и като Малдън), Есекс, Англия....
30 Януари
2
Предимства на хималайската солХималайскат сол, за разлика от преработената, е натурална и не съдържа токсини. Тя е нещо повече от натрий и хлорид.
Хималайската сол се е кристализирала в земните недра преди милиони години. В себе си съдържа 84...
10 Април
Криотерапия - същност и предимстваКриотерапията представлява начин на лечение чрез студ (ниски температури) и се използва вече доста често в козметиката, както и в медицината. Чрез много ниски температури криотерапията лекува злокачествените и доброкачествените...
27 Дек.
Шугаринг - същност и предимстваКакви са предимствата на шугаринга?
С всяка следваща процедура кожата става все по-гладка и мека.
Премахва космите от корен.
Космите постепенно стават все по-тънки и фини.
Няма опасност за врастнали косми....
19 Ноем.
Черната сол в АюрведаТвърди се дори, че черната сол има подмладяващ ефект върху организма – освен храносмилането, черната сол подобрява и зрението, използва се и като паста за зъби....
19 Юни
Черната сол съхранява младосттаЧерната сол е подходяща за различни ястия, но и за външно приложение.
Нейните ползи са многобройни. Индийската черна сол се използва за лечение на артритни заболявания, парализа и частични парези....
22 Април
4
Черната ВдовицаСокът от лимона се изстисква и се прибавя, а леда се натрошава на скреж и се добавя. Украсява се по желание....
01 Февр.
Холистична терапия - същност, принципи и предимстваКакви са ползите и предимствата от холистичната терапия
Интересното при холистичната терапия е, че не се фокусира само и единствено върху отделни симптоми....
15 Август
Пиле на солПилето се разполовява, посолява се от всички страни и се слага с разреза надолу върху килограм сол, поставена на дъното на тава за печене с подходящ размер.
Печете крехкото пиле се на 180 °C до желан загар....
13 Юли
Ползи за здравето от черната солДруго важно предимство на черната сол е, че тя също така помага за усвояването на основните минерали от храната ни....
31 Юли
Печено пиле на солПечете пилето на 170 градуса за 60 мин.
Сложете печеното пиле на сол в чиния. Добре е след като е готово пилето, махнете солта, защото после се втвърдява....
11 Януари
Черната сол - най-ценната от всички видовеНай-новата е черната сол.
Черната сол или кала намак идва от Индия. Тя е специална минерална сол със специфичен вкус, широко популярна в аюрведа.
Реално черната сол няма черен цвят....
14 Февр.
Черна сол при артритРазновидност на традиционната сол е черната. Тя е популярна подправка с развитите страни, където бялата сол е заместена изцяло от черната....
12 Август
Черна сол при диабетЧерната сол се смята за здравословната алтернатива на класическата сол, която познаваме....
07 Август
Готвене с морска сол - предимства и недостатъциРазбира се това има своите предимства и недостатъци, като трябва да се вземат предвид някои аспекти:
Предимства на готвене с морска сол
Природен продукт
Морската сол е естествен продукт, получен от изпаряването на...
25 Юли
Черна индийска сол - яйцата на веганитеВеганите често използват черната сол в ястия, като с нея имитират вкуса на яйца....
25 Юни
Скумрия със сол на фурнаОтрежете главите на рибите и ги почистете от вътрешностите. Разделете ги на две половини, след което ги овкусете със сол и пипер....
26 Февр.
Шаран с морска сол на фурнаНареждаме единия лимон нарязан на колелца с корите в корема на шарана, подправяме с малко сол, черен пипер с нареждаме и листата девисил....
07 Януари
2
Фагри на фурна с морска солМного е лесно да се приготви фагри на фурна с морска сол, само трябва да се внимава, че костите са острички....
21 Юли
1
Скариди Карабинери в сол (на фурна)Пъхате в загрята на 200 градуса фурна и след 10-15 минути (10 за среден размер и 15 за много големи) са готови.
Почиствате от солта и сервирате вашите скариди на фурна....
18 Август
Ципура в морска сол на фурнаПоставяме скилидки чесън, който сме обелили предварително и нарязали на половинки, мащерката и по 1-2 резена лимон.
Посипваме с олио и оставяме на страна....
19 Окт.