Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на сочните пържоли на фурна., докато не попаднах на една статия, където простичко беше обяснен принципът на печенето (не варенето)....
18 Дек.
41
Пуйка на фурнаСметнете за перфектната печена пуйка, че 13 минути печене стигат на всеки 500 г месо.
В този случай печем пуйката на фурна около 2 часа на 180°C....
10 Юни
Пуйка с кестениСместа не трябва да изпълва пуйката напълно, а само около 3/4 от нея. Покрийте гърдите на пуйката с останалата сланина. Покрийте с фолио и печете на слаба фурна около 2 часа....
08 Май
Пуйка с гъбиПосолете и намажете пуйката с масло. Залейте я с виното и печете, като от време на време поливате със соса.
Поднесете пуйката със сварен ориз или картофено пюре и салата....
25 Дек.
Пуйка с къриЗагрейте мазнината и сложете вътре лука, гъбите нарязани на филийки, ябълките - на кубчета и накъсаното пуешко месо да се задушават на умерен огън за 15 минути.
Свалете от котлона сместа и подправете със сол....
11 Юни
Пуйка с ябълкиОт време на време поливайте месото със соса от печенето и периодично обръщайте пуйката за да се изпече равномерно от всички посоки.
Когато пуйката се изпече я извадете от тавата и я приберете на топло....
28 Май
Печена цяла пуйка на фурнаЗабележка: Добре е, докато печете цялата пуйка на фурна, от време на време да поливате пуйката с отделените от нея сокове в тавата.
Времето за печене може да варира според фурната, която използвате....
29 Юли
Печена пуйка с портокалиПреди да покриете с фолио отгоре, наредете кръгчета портокал върху пуйката. Ястието се пече 4 часа на 170°C....
14 Януари
1
Пуйка с какаов сосОт време на време обръщаме пуйката, за да може да се изпече от всички страни.
След като пуйката е готова, я изваждаме от тавичката. В същия съд добавяме виното и сметаната, която предварително е разбита с какаото....
03 Февр.
Празнична пуйка с портокалиСгъстете с нишестето и и поднесете пуйката със соса. Резултатът е наистина много вкусна и ароматна пуйка....
31 Дек.
Коледна пуйка с картофиПуйката се пече на 150 градуса около 2 часа и половина. Може в началото да се покрие с фолио, за да не изгори. След това то се маха и пуйката се обръща поне два пъти, за да се изпече равномерно....
19 Дек.
Печена пуйка с картофиКогато лукът омекне, добавете дреболиите на пуйката, ситно нарязан магданоз и ориза. Разбъркайте, прибавете стафидите и 1 ч.ч. гореща вода. Бъркайте плънката, докато възври и набъбне оризът....
31 Юли
Пълнена пуйка с гъбиДобавете почистените и нарязани ситни гъби, овкусете с малко сол и пипер и напълнете пуйката с плънката. При нужда зашийте отвора на птицата....
24 Септ.
Пуйка с бяло виноПрибавят се лимоновият сок, виното и розмаринът и се оставя на огъня още около 15-20 минути, или докато се сготви напълно. Сервира се с резенчета лимон....
31 Януари
Сочна пуйка в маринатаПуйката се измива и с помощта на спринцовка се пробива на няколко места, и в месото се инжектира маринатата. Пуйката се натрива със сол, чесън на прах и черен пипер....
22 Дек.
Печена пуйка с горчицаПуйката се измива, подсушава и се натрива отвън и отвътре с черния пипер и солта.
Запича се, като се полива с образувалия се при печенето сос....
31 Дек.
Печена пуйка с бобОтгоре подредете порциите пуешко месо, добавете малко вода и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Докато пуйката се пече сварете боба до готовност. Отцедете и сложете при запечената пуйка....
22 Окт.
Тайната на вкусната фокачаСъществуват буквално хиляди рецепти за направата на този вид италианки хляб, но истинският майсторлък в подготовката на вкусната питка е разгадаването на тайната за направата на перфектното тесто....
31 Януари
1
Тайната на вкусната пачаТайната в приготвянето на вкусна пача се крие най-вече в умението и рутината на готвача. Следването на точната рецепта също....
02 Януари
1
Тайната на вкусната лещаНо как се прави вкусна леща? Ето тайната на вкусната леща!
За да приготвите вкусна леща, първо я почистете и измийте добре. Хубаво е да измиете със студена вода и да я оставите за половин до един час във водата....
18 Дек.
Тайната на вкусната мусакаА ето каква е тайната на вкусната мусаката:
Всички добре знаем, че за да стане една мусака хубава, ѝ трябва страхотна заливка. Това е и една от най-трудните части от рецептата за мусака....
11 Дек.
2
Пуйка по американскиСланината се нарязва на тънки филии и с нея се покриват пуешките гърди.
Парчетата сланина и фолиото се отстраняват от пуйката и тя се оставя още 15-20 минути във фурната, за да се получи хрупкава коричка....
10 Окт.
Пуйка по шведскиНамаслената и осолена пуйка се пълни с 3 ч. ч. трохи от стар хляб, 100г стафиди, черен пипер и 100 гр. орехи.
Зашива се, завива се във фолио, пече се в тавичка върху клонки от слива, с малко вода и масло....
09 Март