Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на сочните пържоли на фурнаТайната на сочните пържоли на фурна
18 Дек.
41
., докато не попаднах на една статия, където простичко беше обяснен принципът на печенето (не варенето)....
Умни и вкусни идеи за пълнени чушкиУмни и вкусни идеи за пълнени чушки
14 Февр.
Ето 6 умни и вкусни идеи за приготвяне на пълнени чушки, които са едновременно вкусни и здравословни....
Празнично руло с чушки и богат пълнежПразнично руло с чушки и богат пълнеж
14 Дек.
Празничното руло с чушки и богат пълнеж е готово....
Тайната на вкусния тиквеникТайната на вкусния тиквеник
08 Септ.
Тайната на вкусния тиквеник е в печенето. Слага се във фурна на 180 градуса за около 45 минути, като се проверява дали е изпечен в дълбочина с клечка за зъби. Трябва добре да се зачерви....
Тайната на вкусния хекТайната на вкусния хек
15 Юли
Панираният хек трябва да е покрит с вкусна златиста коричка, но маслото не бива да прегаря. Сега вече знаете как да приготвите хек, така че панираното рибно филе да е нежно и вкусно! Приятен апетит!...
Тайната на вкусния качамакТайната на вкусния качамак
21 Ноем.
Тайната съставка на вкусния родопски качамак според местните е тази, че освен равни части царевично и бяло брашно, се слагат и варени картофи....
Тайната на вкусния шаранТайната на вкусния шаран
15 Юни
1
Именно плънката е едно от най-важните неща за вкусния пълнен шаран. Съветваме ви да не се ограничавате само с лук, ориз и подправки при приготвянето ѝ....
Тайната на вкусния пилафТайната на вкусния пилаф
22 Март
Много домакини се опитват да разгадаят тайните на неговото приготвяне. Пробват различни рецепти, но не на всички се отдава да приготвят този кулинарен шедьовър....
Тайната на вкусния кадаифТайната на вкусния кадаиф
08 Март
Кадаифът е един от най-вкусните ориенталски десерти, които са характерни и за българската кухня, предвид факта, че цели пет века земите ни са били под Османско владичество....
Тайната на вкусния вайсвурстТайната на вкусния вайсвурст
01 Дек.
Също така, другият тънък момент за вкусния вайсвурст е, че свинското месо трябва да е в по-голямо количество от телешкото. Съотношението трябва да е три към едно в полза на свинското....
Най-вкусния кашкавал на фурнаНай-вкусния кашкавал на фурна
18 Май
12
Невероятна вкусотия, а ароматът, който се носи, е уникален! Подходящо е както за предястие, така и за лека вечеря. Най-вкусния кашкавал на фурна е готов....
Сухи чушки с пълнеж от ориз и гъбиСухи чушки с пълнеж от ориз и гъби
13 Януари
Чушките внимателно се пълнят със сместа и се поставят в тава, намазнена с олио. Пекат се на 180 градуса до готовност на чушките (около 30 мин.)...
Чушки с пълнеж от халуми и пушено филеЧушки с пълнеж от халуми и пушено филе
17 Юли
Запазваме 1/3 от него нарязана на тънки пръчици, които декорираме преплетени върху пълнежа. С готовата смес пълним полегналите червени чушки и поставяме капачето....
Тайната на вкусния домашен козунакТайната на вкусния домашен козунак
20 Април
5
Една от тайните на вкусния домашен козунак, е че той се прави много дълго и трябва да се заредите с търпение, ако искате да се получи добър резултат....
Тайната на вкусния свински джоланТайната на вкусния свински джолан
04 Дек.
4
Вкусният свински джолан се сервира с грах, задушен в масло. Подхожда си с обилни количества червено вино....
Тайната на вкусния пържен шаранТайната на вкусния пържен шаран
19 Ноем.
А ако не ви се занимава с пържене, то непременно вижте тези варианти за пълнен шаран и печен шаран....
Тайната на вкусния крем БрюлеТайната на вкусния крем Брюле
12 Февр.
Крем Брюле – това е изискан десерт, изобретение на френските сладкари. Представете си лек, нежен и въздушен крем, покрит с карамелена коричка – как можете да устоите на това деликатно лакомство. Как се прави крем...
Тайната на вкусния пържен оризТайната на вкусния пържен ориз
17 Януари
4
Ако обичате ориз, освен пържен ориз, можете винаги да заложите и на класиката като класически пълнени чушки с ориз, традиционни сарми с ориз, тиквички с ориз, защо не и крехко агнешко с ориз?...
Заливки за пълнени чушкиЗаливки за пълнени чушки
22 Дек.
4
Пълнени чушки можем да си приготвим с най-различни плънки – месни или постни. Заливката обаче е съществена част от гозбата....
Чушки на фурнаЧушки на фурна
31 Март
Пече се около 35 мин., докато омекнат чушките....
Тайната на вкусните катмиТайната на вкусните катми
23 Май
2
Можете да използвате прясно мляко и яйца – така стават дори по-вкусни. Необходим ви е литър мляко и 4 броя яйца, маята е около 50 грама, а брашното 4 – 5 ч.ч....
Тайната на вкусните сармиТайната на вкусните сарми
21 Април
1
Всяко ястие има своята тайна, за да стане вкусно. Всеки добър готвач прибавя по нещо различно, за да се получи желаната храна – вкусна и добре изглеждаща....
Тайната на вкусните палачинкиТайната на вкусните палачинки
13 Април
6
Ако и вие сте любител на палачинките, препоръчваме да опитате някоя от тези рецепти, а именно: - американски палачинки; - бананови палачинки; - или вкусни протеинови палачинки;...
Тайната на вкусните сандвичиТайната на вкусните сандвичи
10 Януари
Въпреки склонността на всички сандвичи да падат с маслото надолу и факта, че те трудно се вписват в концепцията за здравословно хранене, сандвичът, във всичките му разновидности, винаги се е посрещал с апетит от деца...
Тайната на вкусните тиганициТайната на вкусните тиганици
16 Януари
Те стават и по-мазни, затова тайната на вкусните, но и здравословни тиганици е след изпържването закуската да се постави върху домакинска хартия, за да се изтече от нея мазнината, която е попила....