Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пуешки станимашки сарми по стара рецептаСармите с пуешко се заливат със зелевата чорба до ръба на чинията.
Пуешки станимашки сарми по стара рецепта се варят се 2 ч. на слаб огън....
02 Януари
Станимашки лозови сармиВарите станимашки лозови сарми около час и половина - до готовност....
10 Януари
Тайната на сочните пържоли на фурна., докато не попаднах на една статия, където простичко беше обяснен принципът на печенето (не варенето)....
18 Дек.
41
Тайната на вкусните сармиНай-трудно се правят постни сарми. Тайната на тяхното приготвяне е в зеленчуците. Колкото повече подправки и миризми им сложите, толкова по-вкусни ще станат сармичките....
21 Април
1
Сарми на фурнаДолива се вода в тавата, колкото да покрие сармите и се пече на 180 градуса за около час, докато омекне оризът.
Сармите на фурна са готови....
21 Ноем.
Сарми в спанак на скараОтгоре слагаме от плънката и замиваме сарми. На шишчета редуваме сарми и чери доматчета. Поливаме шишчетата с олио и слагаме да се изпекат на скара....
02 Ноем.
Зелевите сарми на маминкаСега остава само да се насладите на незабравимия вкус от детството ми със зелевите сарми на маминка!
Приятен апетит!...
14 Март
Новогодишните сарми на мамаНаредете сармите в тенджера, залейте с една чаена чаша зелев сок и една чаена чаша вода.
Затиснете сармите с една чиния и сложете капака леко отворен. Готви се на среден огън, докато се изпари водата....
31 Дек.
Мързеливи сарми на фурнаКиселото зеле се нарязва на ситно и се задушава в загрято олио и малко вода.
Отделно се задушават ситно нарязан лук, измитият ориз и каймата....
25 Март
2
Постни сарми на фурнаЗагрейте около 100 мл мазнина и маслото в голяма тенджера и запържете ситно скълцаните праз, кромид и зелен лук, а след като омекнат, добавете и предварително ситно нарязаните гъби.
Щом и те омекнат, сипете ориза, бъркайте...
24 Дек.
Зелеви сарми на фурнаНакрая добавете нарязан на ситно магданоз. Разпределете получената плънка върху зелевите листа, така че да можете да ги завиете след това.
Подредете завитите сарми със сгънатата част надолу в намазана с олио тава....
05 Февр.
Станимашки сармичкиНа ги сбивайте прекалено. Отгоре залейте с останалата мазнина и със зелев сок или равни части зелев сок и вода.
Покрийте отгоре сармите с чиния и ги варете на умерен котлон за около 90 минути или до готовност....
26 Август
1
Тайната на перфектното барбекюЛегендата разказва, че известният мореплавател и изследовател Христофор Колумб, пристигайки на Карибите в края на XV век, бил удивен от племената, които приготвяли уловените риба и дивеч, като ги поставяли върху специално...
30 Май
Тайната на перфектното сушиА най-голямата тайна за приготвянето на перфектното суши се крие в обработката на ориза....
02 Юни
Големи сарми с кайма на фурнаКогато големи сарми с кайма на фурна са готови от едната страна, по желание може да се обърнат....
26 Март
Класически зелеви сарми на фурнаЗавивам на сарми и нареждам в тава или в тенджера. Поръсвам ги с олио и червения пипер.
В тенджерата под налягане се готвят след започване на сигнала около 3 до 5 минутки....
01 Дек.
Сарми на фурна със заливкаЗалейте сармите със заливката и върнете във фурната за пет минути. Извадете и сервирайте, докато са топли.
Сармите на фурна със заливка са много вкусни!...
10 Януари
Дълги зелеви сарми на фурнаКъм него се добавя зелевата чорба и се заливат сармите.
Добавя се и вода, така че сармите да се покрият.
Пекат зелевите сарми се на 200 °C с вентилатор, докато извори водата и сармичките се запекат отгоре....
24 Януари
Сарми от лапад на фурнаПочиствате, измивате и нарязвате на ситно чесъна и лука. Сипвате ги в сгорещеното олио, наливате малко топла вода и задушавате, докато омекнат....
18 Януари
Шопските сарми на Бай ДанчоГотовите сарми се заливат със сметаната. Кипва се около минута, след което се сваля от огъня.
Из книгата: "Аз, готвачът на Живков"...
23 Ноем.
2
Сарми от лапад на фурнаПоръсете черен пипер, добавете ситно нарязаните зелени подправки, посолете на вкус и добре объркайте.
Почистете листата лапад от твърдите жили и ги попарете в гореща вода за кратко....
12 Март
Шопските сарми на Бай ДанчоГотовите сарми се заливат със сметаната. Кипва се около минута, след което се сваля от огъня.
Из книгата: "Аз, готвачът на Живков"...
23 Ноем.
2