Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайните на готвенето на вкусно пуешкоТайните на готвенето на вкусно пуешко
Пуйката се готви по най-различни начини - яхния, пържена, печена, варена или на пара. В същото време най-полезно е печено, варено или приготвено на пара месо....
19 Ноем.
Зеленчукова супичка с печуркиМеждувременно нарежете лука на ситно, а домата и моркова – на кубчета.
Прибавете нарязаните гъби и нарязаните на дребни кубчета картофи. Прибавете олиото, сол и черен пипер....
16 Януари
Ароматна картофена супичка с беконДобавете нарязаните на кубчета картофи и залейте с топла вода, така че да покрие продуктите.
Варете на тих огън до омекване на картофите и прибавете кубчетата бульон и мащерката....
04 Юни
Вкусна супичка с пилешки бутчетаПрибавете и обезкостените бутчета и оставете да ври пилешката супичка 10 минутки.
След това сложете фидето, когато и то е готово, а на него му трябва малко, махнете супата от котлона....
24 Май
Картофена крем супичка с морковиРазбъркваме добре до получаване на хомогенна смес и връщаме за още 5 минути крем супата на котлона.
Можем да добавим и хрупкави крутони и натрошено сирене към картофената супичка....
21 Януари
1
Вълшебна пилешка супичка с канелаИменно тази зеленчукова кашичка и запържването ѝ е тайната на тази така вкусна супа.
Прецедете и налейте вече готовия бульон, а месото нарежете на малки парченца. Крилцата може да начупите и пуснете цели....
25 Февр.
2
Супичка с коприва и булгурКопривата се почиства, измива и нарязва на ситно. Слагаме в тенджера да заври 1.5 литра вода и 1 с.л. сол.
Булгурът се почиства, измива се (до чиста вода) и след като водата в тенджерата заври го сипваме в нея....
31 Март
Спаначена супичка с домашни крутониПоръсваме с подправките на вкус, слагаме и на тънка струя олио.
Разбъркваме и печем в загрята на 200 градуса фурна за около 6-8 мин. или до готовност.
След като са готови и супата и крутоните сервираме заедно....
29 Май
Лека супичка с червена лещаСлед това прибавяме чушката, наситнен магданоза, измитата леща и подправки на вкус, разбъркваме още 2-3 минути и заливаме с около 1 литър гореща вода....
27 Май
2
Постна картофена супичка с морковиГответе постната супа още около 20 минути или до пълно сваряване на картофите.
Постната картофена супичка с моркови е готова....
25 Окт.
Супичка с броколи, тиквички и чияСипваме в каната на пасатор или блендер, прибавяме готварска сметана, щипка-две черен пипер, скилидка чесън и пасираме на еднородна смес....
01 Август
Супичка с кокошка без капка олиоТам добавяме картофите, нарязани на кубчета, както и лукът и морковите, нарязани на дребно.
През това време обезкостяваме кокошката и нарязваме отделеното месо. Мятаме го обратно в бульона със зеленчуците....
02 Юни
Пилешка супичка с картофи без застройкаДобавяме черния пипер и зехтин за готвене, кубчето пилешки бульон и оставяме да ври до готовност.
Сервираме, докато е топло.
Приятен апетит....
23 Януари
Лека супичка с пиле и оризСлед като пилето се позапържи сипваме и моркова и тиквичката, запържваме леко и добавяме домата, лука, сол, черен и червен пипер на вкус, магданоза, захарта и отново запържваме леко, след което внимателно заливаме с 1.5 л...
12 Май
6
Кулинарни тайни при готвенето на джоланЗа приготвянето на телешки и свински джолан се изискват определени тънкости, за да стане ароматно, вкусно и неустоимо.
Крехкото и добре приготвено месо само се отделя от кокала....
31 Март
3
Малки тайни при готвенето на гъби- Пънчетата и шапката са еднакво вкусни при приготвяне. Изключение са някои гъби като шийтаке и портобело....
31 Окт.
1
Кулинарни тайни при готвенето на каракудаКаракудата е сладководна риба. Има много кости, въпреки че не е много едра риба. В България се среща в много язовири. В каракудата има витамини и минерали, полезни за целия организъм на човека. Каракудата съдържа витамини...
22 Април
Картофени супички на микровълноваДобавете към дълбоката купа сол на вкус, маслото (маргарина) и черния пипер. Зеленчуците се задушават за 10 минути при 600 вата....
14 Юли
1
Вкусните тайни на грахаКато източник на ценни белтъчини грахът е напълно подходящ да замени месото, а освен това много по-добре от месото се усвоява от организма.
Грахът е полезен за хора, които водят активен начин на живот – той помага...
30 Август
1
Вкусните тайни на оризаЕто няколко вкусни тайни на ориза:
1. Тайна: Как да направим ориз, който не се слепва?
За ориз, който не лепне, трябва преди това да го измиете много добре. Тайната е да го измиете в студена вода поне 5 пъти....
01 Февр.
Здравословна супичка с бяла ряпа и пълнозърнесто фидеПолучава се една чудесна есенна супичка с интересен вкус от бялата ряпа и плътност от пълнозърнестото фиде!...
30 Ноем.
2
Малки тайни за вкусни дробчетаНо как да си ги приготвим у дома така, че вкусът да конкурира този в механите и българските ресторанти? Има няколко малки тайни за готвенето на дробчета, които сега ще ви разкрием.
Почистете дробчетата перфектно!...
09 Февр.