Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайните на вкусната каймаТайните на вкусната кайма
05 Дек.
1
За това първата стъпка за получаване на вкусна кайма е подборът на месото....
Вкусните тайни на домашната тортаВкусните тайни на домашната торта
13 Януари
Предлагаме ви няколко вкусни тайни на домашната торта и как да я приготвите....
Домашната трахана на бабаДомашната трахана на баба
24 Юли
2
Някои използват и блендер за целта, но аз на ръка правя това, стривайки между пръстите си и пак става. Съхраняваме домашната трахана на баба в буркани с капак и така може да издържа цяла година....
Домашната торта на бабаДомашната торта на баба
09 Окт.
Натрошете бисквитите и ги разпределете по дъното на тава. Покрийте този слой с малко от останалото прясно мляко и приготвения преди малко крем. Наредете още един пласт бисквити и повторете процедурата....
Домашната пица на мамаДомашната пица на мама
21 Юли
Сложете да се пече за 5 минути в загряна на 220 градуса фурна. Извадете и отгоре подредете нарязан на полумесеци лук, царевица, нарязан на тънко колбас (шунка, бекон, салам)....
Домашната юфка на бабаДомашната юфка на баба
08 Септ.
След това го преместваме на плота и го доомесваме. Това тесто, а именно за юфката, трябва да бъде по-твърдо от това за хляб. Когато е готово го правим на късове с големина на яйце....
Най-вкусната лазаня с кайма и крема сиренеНай-вкусната лазаня с кайма и крема сирене
23 Февр.
Забележка 2 - най-добре първо да се приготви крема сиренето, за да има време да престои в хладилника и да поеме от вкуса и аромата на зеления лук. Най-вкусната лазаня с кайма и крема сирене е готова....
Най-вкусната и лесна запеканка с кайма и зеленчуциНай-вкусната и лесна запеканка с кайма и зеленчуци
16 Ноем.
Заливаме зеленчуците с каймата и печем в предварително загрята фурна, на 180 °C, за половин час. В малка тенджерка, си разтапяме маслото и добавяме брашното....
Домашната мента на бай ДанчоДомашната мента на бай Данчо
22 Ноем.
3
По желание оцветете с безвредна боя, до постигане на желания цвят на ликьора. Домашната мента на бай Данчо е готова....
Тайните на вкусната картофена салатаТайните на вкусната картофена салата
21 Юли
Картофената салата е едно от най-често срещаните ястия в европейската кухня. Основната съставка на ястието са варени картофи, които се допълват с други продукти (мариновани краставици, яйца, лук, бекон и други. Всички...
Тайните на вкусната шоколадова тортаТайните на вкусната шоколадова торта
17 Дек.
Ето тайните на вкусната шоколадова торта: Използвайте висококачествено какао Шоколадовата торта е любима заради дълбокия й, богат вкус....
Тайните на Вкусната Млечна БаницаТайните на Вкусната Млечна Баница
20 Април
Вкусна млечна баница можете да приготвите и с карамел, юфка и различни плънки. Карамелът в случая е основата на млечната баница....
Тайните на вкусната агнешка карантияТайните на вкусната агнешка карантия
13 Април
Агнешката карантия става чудесна на вкус, стига да е приготвена по правилния начин. Има няколко тънкости при почистването и готвенето ѝ. Когато говорим за карантия, имаме предвид черен дроб, бъбречета, момици, сърце,...
Тайните на вкусната шкембе чорбаТайните на вкусната шкембе чорба
07 Март
1
Една от тайните е, че шкембето трябва да бъде много добре сварено преди да го овкусяваме. Тази вкусна супа можете да хапнете и в други държави....
Кайма на фурнаКайма на фурна
08 Ноем.
Към каймата и хляба прибавяме магданоза, пасирания чесън, фъстъците, яйцата, черен пипер и сол на вкус. Омесваме добре. Правоъгълна тавичка намазваме с олио и в нея разстиламе каймата....
Тайните на вкусното агнешкоТайните на вкусното агнешко
06 Май
Добре приготвеното, вкусно агнешко месо е нещо божествено. То има комплексен, специфичен и нежен вкус. Когато става въпрос за агнешко месо в кулинарен аспект, може да се избира между малко агне, на възраст до 6 месеца...
Тайните на вкусното ризотоТайните на вкусното ризото
27 Окт.
Има безброй рецепти за приготвянето му, но преди да пристъпите към тях е важно да знаете кои са тайните на приготвянето му: 1....
Тайните на вкусното чевермеТайните на вкусното чеверме
14 Март
Тайните, които трябва да знаете, за да приготвите вкусно чеверме, са: - Огънят не трябва да е много силен; - Огънят трябва да е горял малко преди да се сложи месото; - Месото трябва да се сложи много хубаво на шиша...
Тайните на вкусните макарониТайните на вкусните макарони
13 Май
1
Варенето на макарони изглежда съвсем лесно, но за да се получат наистина вкусни, трябва да се спазват някои тънкости. Най-голямо значение има качеството на макароните. Качествените макарони са с равна, гладка повърхност...
Тайните на вкусното гювечеТайните на вкусното гювече
11 Март
1
Гювечетата са незаменим помощник на съвременната домакиня. В тях ястията стават вкусни и се сервират топли направо в съда, в който са приготвени. С помощта на гювечета се готви бързо и лесно. В тях се готвят зеленчукови...
Тайната на вкусната лещаТайната на вкусната леща
18 Дек.
Но как се прави вкусна леща? Ето тайната на вкусната леща! За да приготвите вкусна леща, първо я почистете и измийте добре. Хубаво е да измиете със студена вода и да я оставите за половин до един час във водата....
Тайната на вкусната мусакаТайната на вкусната мусака
11 Дек.
2
А ето каква е тайната на вкусната мусаката: Всички добре знаем, че за да стане една мусака хубава, ѝ трябва страхотна заливка. Това е и една от най-трудните части от рецептата за мусака....
Тайната на вкусната пуйкаТайната на вкусната пуйка
25 Дек.
1
Месото на пуйката е изключително полезно. То съдържа голямо количество белтъчини, минерали, а най-хубавото е, че е бедно на мазнини и от него не се пълнее. Макар и тези птици да не произлизат от Европа, а заслуга...
Тайната на вкусната фокачаТайната на вкусната фокача
31 Януари
1
Съществуват буквално хиляди рецепти за направата на този вид италианки хляб, но истинският майсторлък в подготовката на вкусната питка е разгадаването на тайната за направата на перфектното тесто....
Тайната на вкусната пачаТайната на вкусната пача
02 Януари
1
Тайната в приготвянето на вкусна пача се крие най-вече в умението и рутината на готвача. Следването на точната рецепта също....